1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A PortfoLion keretének több mint felét már befektette, többek között biotechnológiai, informatikai és közlekedésfejlesztési cégekbe
A PortfoLion keretének több mint felét már befektette, többek között biotechnológiai, informatikai és közlekedésfejlesztési cégekbe. Piaci előnyüket ismertségüknek és hátterüknek is köszönhetik Oszkó Péter elnök-vezérigazgató szerint, aki a Jeremie alapokkal kapcsolatban azt mondta: vannak alapkezelők, akik megszenvedik a programot.

Az OTP Csoport tagjaként 2010-ben kezdte meg működését a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. A társaság célja, hogy a következő 5 év alatt a régió meghatározó befektetőjévé váljon, ami felé Oszkó Péter vezérigazgató szerint a legjobb úton haladnak.

"Mostanra 10 befektetési döntést hozott a cégcsoport, amelyből hetet kommunikáltunk eddig. Összesen 2,7 milliárdnyi tőkekihelyezés történt, ezekből kettő olyan, ahol további tőkeemelésekre is lehet számítani, így nagyjából 3,5 milliárd forintot tudunk befektetni, ami azt mutatja, hogy a PortfoLionnál dinamikus munka folyik, hiszen a teljes keret 5,5 milliárd. Természetesen nem akarjuk elhajtani magunktól az új lehetőségeket sem, tehát még idén is fognak újabb döntések születni, de alapvetően az eddigi befektetéseket szeretnénk jól működővé tenni. Mindez azt jelenti, hogy további alapokat is szeretnénk indítani, ha mostani lehetőségeink kimerülnek" - mondta Oszkó a Privátbankárnak.

A PortfoLion az összes tőkekihelyezését innovatív vállalkozásokba fektette. Céljuk, hogy ezek a társaságok komoly piaci szereplőkké váljanak és akár a világpiacon is tényezők legyenek. Négy lezárt projektjük van, ami 1 milliárdos befektetést jelentett és három áll bejelentés előtt.

Oszkó Péter szerint a Jeremie alapok működésének sikerességét illetően nem lehet általánosítani. "A mi erősen megmutatkozó piaci előnyünk az ismertségünkből és a háttérből táplálkozik. Vannak rajtunk kívül is olyan alapok, melyek jól szerepelnek és látványos eredményeket tudnak elérni és vannak, akik "megszenvedik" a Jeremie-t és lassabban indulnak be. Az egész program eredményét viszont majd csak az alapok lezárása után érdemes csak értékelni" - mondta.

Befektetések

Biobiznisz
A Biggeorge’s-NV Equity júniusban fektetett be 350 millió forintot a közös alapítású Velgene Biotechnológiai Kutató Kft-be, amely a sejtek bizonyos anyagcsere folyamatait, az ún. autofágiát kutatják. A projekt célja egy autofágiát befolyásolni képes molekula vagy fehérje azonosítása.
A DBH 340 millióval támogatta meg a NANOFORM Magyarország Kft-t, ami népszerű gyógyszerek tulajdonságainak javítását és oltalmi idejük meghosszabbítását kínálja nagy gyógyszergyáraknak.
A Cryo Management Kft. iparága a biotechnológiai területen végzett kutatás-fejlesztés, gyártás és értékesítés, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. A cég víziója a humán és állati szaporodásbiológiai eljárások (humán meddőségi kezelés, állattenyésztés, állat szaporítás és biotechnológiai eljárások) piacának és kutatásának nemzetközi élmezőnyében haladva saját komplex, innovatív, minőségi technológiák, szolgáltatások és termékek bevezetése, meghonosítása és rutin eljárássá tétele világszerte. A PortfoLion 220 millióval támogatta a társaságot.

A 185 milliós befektetést elnyerő Digital Recognitions Systems Zrt. az informatika és elektronika területén belül - a szabadalmazás alatt álló technológiájával és új algoritmusaival - automata rendszámfelismerő berendezéseket fejleszt és gyárt, melyeket többek között a közlekedésben és a biztonsági szerveknél hasznosítanak. A DRS stratégiai célja, hogy nemzetközileg ismert és elismert beszállítóvá nője ki magát termékeinek piacán, amelynek elérése érdekében, folyamatos termékfejlesztést, a piacok megszerzése érdekében célzott marketing tevékenységet kíván folytatni.

A 400 millió forinttal szponzorált Intellio intelligens videó megfigyelő rendszerek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik elsősorban a biztonságtechnika, közlekedésellenőrzés és kiskereskedelmi vásárlóelemzés területeken. A cég termékeinek versenyelőnye az intelligens IP-technológiában rejlik, megtámogatva a modern műszaki technológiát az ügyfél igényeire szabott video-analitikus valamint a tudásukban egyedülálló management szoftverekkel. A video-megfigyelés dinamikus bővülése, valamint az IP-kamerák gyors térhódítása miatt a cég jelentős nemzetközi terjeszkedés előtt áll.

A Jeremie alapok tagjaival foglalkozó  sorozatunk eddigi részeiben a Primus Capital, a DBH Investment és a Morando alapkezelőket mutattuk be.
A Stringdrive Technologies Kft. egy új típusú, lánc nélküli kerékpár hajtásrendszer fejlesztésére és gyártására jött létre, mely számos előnnyel bír a hagyományos láncos rendszerhez képest (egyenletesebb, szimmetrikus hajtás, egyszerűbb sebességváltás, könnyebb hegymenet, alacsonyabb karbantartási igényű és tisztább technológia stb). A társaság célja a hajtásrendszer elterjesztése kezdetben a viszonylag magas bekerülési ár miatt a prémium kerékpárszegmensben, majd a méretgazdaságosság nyomán csökkenő árakon szélesebb körben is. A társaság csak a hajtásrendszert gyártja, kerékpárgyártó partnere 2012-ig exkluzivitással a Schwinn Csepel. A szervezett értékesítés Nyugat Európában kezdődik, de interneten más régiókban is rendelhető a termék. A PortoLion 200 milliót fektetett a a Kft-be.

Privátbankár - Acsai N. Ferenc

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG