Hirdetés
Hirdetés

A Konzum megmentette a Mészáros-papírokat

Fellegi Tamás, 2018. március 08., 10:24
Cimkék
Richter
, Opus
, Konzum

Tegnap délelőtt vég nélkül zuhantak a Konzum, az Opus, az Appeninn és több kisebb papír, azonban a Konzum felfüggesztésével a folyamatot megszakították. Ma már békések ezek a papírok, a nagyok közül leginkább a Richter emelkedik. Folytatódik a forint tegnap előtt megindult erősödése.

Tegnap több napos gyorsuló esés után összeomlottak a Mészáros-papíroknak nevezett részvények, nyomukban sok már kispapírral. Délelőtt a Konzum, az Opus és az Appeninn már egyaránt közel limit mértékben estek, és a CIG-Pannóniát is adták nagyon.

Először egy közlemény jelent meg, miszerint a felröppent hírek ellenére a Mátrai erőmű megvásárlásra rendben lezajlik, majd hirtelen felfüggesztették a Konzumot azzal az indokkal, hogy bejelentés következik, amely az árfolyamot lényegesen befolyásolja. Felmerült a gondolat, hogy egy máskor is bejelenthető nem túl lényeges hír lát majd napvilágot, hogy ezzel a piac megnyugodjon.

Hirdetés

Így is lett, csak a tavaly decemberben elhatározott tőkeemelés egyes részletei, és a megvásárolni kívánt vagyonelemek részletezése zajlott, a piacnak ez azonban elég volt. Az Opus és az Appeninn már a felfüggesztés után a 10-15 százalékos mínusz szintekről pluszba fordultak, majd a délutáni újranyitáskor a Konzum is ezt tette.

Konzum. Összeomlás és megmenekülés
Konzum. Összeomlás és megmenekülés

Ma a Konzum tovább emelkedik 3 százalékkal 2850 forintig, az Opus 6 százalékkal 538 forintig, az Appeninn 4 százalékkal 590 forintig. A nyugalom tehát helyreállt a tavalyi év nagy sztárjainál.

A BUX bő fél százalékot emelkedik 38 500 pontig, a Richter másfél százalékot javul, ára 5790 forint. Az OTP fél százalék pluszban van 11 400 forinton, a Mol hasonlóan teljesít, ára 2960 forint.

Ázsiában emelkedtek a piacok, Európában vegyes a kép. A forint tovább erősödött, eurónként 312 a kurzus, az euró/dollár kereszt pedig stabilan 1,24 körül van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes együtt torpedózta meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány klímamentő javaslatait.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?