Hirdetés
Hirdetés

A nap grafikonja: Nagyot zuhant a bitcoin

2019. szeptember 25., 17:56

Tegnap este jókora, 13-14 százalékos zuhanást produkált a bitcoin árfolyama. A többi, alternatív kkiptodeviza is követte. Pedig semmi különös nem történt. Lehet, hogy éppen ez volt a baj.

A bitcoin árfolyama tegnapról mára jó nagyot esett, kevéssel tízezer dollár feletti árszintekről 8200-ra. Majd 8400 körül stabilizálódott. A vitatott értékű és státuszú digitális fizetőeszköz tavaly decemberben 3200 környékén is járt, az évet 3800 dollár körül kezdte.

Így a jelenlegi zuhanással együtt sem nevezhető éppen kudarctörténetnek. Főleg, ha számításba vesszük, hogy egy éve 6600, két éve 4200, három éve pedig csak mintegy 600 dollár volt egy egységnyi bitcoin piaci értéke.

Hirdetés

A bitcoinnal az utóbbi időben egyébként túl sok minden nem történt. Sőt, mostanában inkább jó hírek érkeztek. Hétfőtől bevezették a bitcoint a Bakkt kereskedési platformra. Ráadásul a korábbi rendszerektől eltérően itt fizikai teljesítéssel futnak ki a határidők. (Meg kell venni, le kell szállítani a bitcoint a végén valakinek.)

A bitcoin, az ether és az EOS árfolyama (Tradingview.com)
A bitcoin, az ether és az EOS árfolyama (Tradingview.com)

Lehet, hogy éppen ez volt a baj: Túl sokat vártak ettől a bevezetéstől, de végül nagy hatása nem volt. A várakozások felvitték az árat, de a tényre – a hírre – már inkább eladtak a befektetők.

Az alternatív kriptodevizák korábban jellemzően túlreagálták a bitcoint, jobban estek, mint az, és jobban emelkedtek, ha felfelé ment a piac. Az idén ez elmaradt, sőt. Míg a bitcoin szépen emelkedett, addig az “altcoinok”, a többi főbb kriptodeviza alulteljesített. Ahogy a grafikonon látható ether vagy EOS árfolyama is alulmúlta az első kriptodevizát, a bitcoint.

Ennek egyik oka az lehet, hogy a júniusban bemutatott új, kriptodeviza-alapú közösségi platform, a Voice nem bizonyult sikeresnek. A Facebook új alternatívája, a Libra pedig azonnal rengeteg támadást kapott.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

A globális klímaváltozás miatt 2050-re a kávétermesztésre alkalmas helyek a trópusi területeken a jelenlegi felére csökkenhetnek, ezért Kaliforniában, Ausztráliában és Szaúd-Arábiában, de még Olaszországban is, mely országok amúgy kívül esnek a hagyományos kávétermesztési övezeten, már próbálkoznak a kávébab meghonosításával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?