Hirdetés
Hirdetés

Belefásulunk a kereskedelmi háborúval való ijesztgetésbe?

Eidenpenz József, 2018. július 16., 18:37

Szerény csökkenéssel zártak a tőzsdék az Atlanti-óceán mindkét partján, miközben tartott az amerikai és orosz elnökök csúcstalálkozója.

(Fotó: Eidenpenz József)
(Fotó: Eidenpenz József)

A piacok viszonylag jól élték túl, hogy a kereskedelmi háború eszkalálódik, Donald Trump amerikai elnök pedig a híradások szerint az EU-t tartja legnagyobb ellenfelének.

A német Dax végül 0,2 százalékkal emelkedett, a francia index 0,4 százalékkal esett, a brit 0,8 százalékkal ment lejjebb. Az USA-ban stagnálásnak nevezhető a helyzet, az S&P 500 egyetlen ponttal esik, a többi index pár ponttal emelkedik, nincs egy ezrelék sem az elmozdulás.

Hirdetés

Uborkaszezon érződik, a befektetők, akik nem nyaralnak, az amerikai gyorsjelentésekre várnak.

Stabil forint, gyenge Mol

Itthon a BUX index 1,1 százalékkal esett, főleg a Molnak és a Richternek köszönhetően, amelyek két százalék körüli mértékben estek (2660, 4792). Az OTP csak alig süllyedt (10 140-re),a forgalom nyáriasan csekély. Az Opus is 2,5 százalékkal esett.

További árfolyamok itt láthatók

A forint alig változott, este 323,10 az euró.

Az olaj jó nagyot esik, négy százalék körüli mértékben, 67, illetve 72 dollárra (WTI, Brent). Ennek oka állítólag a tervezett iráni szankciók körül keresendő, amelyekről egy lazább verzió látott napvilágot.

Jó napja van a bitcoinnak

A bicoinnak és a többi kriptodevizának eléggé jó napja van, a legfontosabb “kriptó” négy százalékkal 6600 fölé ment. Az ether öt százalékkal 474-re lendült. A napokban Steven Cohen, valamint a Blackrock óriás-alapkezelő is pozitívan nyilatkozott róluk. A befektetés-elemzőket képző CFA Institute pedig felveszi tananyagába a kriptodevizákat és a blokkláncot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Az elektromobilitás elkerülhetetlen robbanását csak óriási befektetésekkel tudja majd lekövetni az infrastruktúra. A villanyautók száma óriási tempóban növekszik, de még mindig csak kis részét adják a teljes járműállománynak, ami nagy potenciált jelent a befektetőnek. Egyelőre nem tudni, ki lesz ennek a legnagyobb nyertese - nálunk egyelőre egy állami cég a legnagyobb hal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?