Hirdetés

Beszorult a forint, már a JP Morgan is kriptót csinál

Eidenpenz József, 2019. február 15., 19:09

Megint a kereskedelmi tárgyalásokról érkező jó hírek vitték fel a tőzsdeindexeket, pedig állítólag még kulcsfontosságú kérdésekben hiányzik a megegyezés. Az amerikai fogyasztói bizalom is segített. Nálunk a BUX vezető papírjai mind emelkedni tudtak, a forint nem változott. Egy amerikai jegybank saját kriptodevizát tesztel JPM Coin néven.

Bitcoin = pálmafák, strand, koktélok? (Három koktélkeverő és egy fantáziaérme)
(Három koktélkeverő és egy fantáziaérme)

Nagyon jól zártak ma az európai tőzsdék, a fontosabb indexek másfél-két százalékos pluszban vannak. Az amerikai-kínai tárgyalásokról ugyanis jó hírek jöttek. Igaz, a Bloomberg szerint a haladás nagyon lassú, és még rengeteg dolgot kéne március 1-ig tisztázni. Kulcsfontosságú kérdésekben még nem egyeztek meg.

Amerikában Trump szükséghelyzetet hirdetett a mexikói határra tervezett fallal kapcsolatban, ez azonban mérsékelt reakciókat váltott ki. Kimozdult viszont a holtpontról az amerikai fogyasztói bizalom, ez növelte az optimizmust. A főbb indexek az USA-ban is emelkednek, az S&P 500 0,9, a Nasdaq indexe 1,4 százalékkal.

Hirdetés

Spanyolországban új választásokat írtak ki, az ország politikai helyzete instabil, ez is erősíti az európai kockázatokat. Ez azonban valószínűleg már a korábbi napokban beépült az árfolyamokba, az euró gyengülését is részben ezzel magyarázták.

Minden főbb részvényünk drágult

A BUX index 0,7 százalékkal emelkedett ma, a vezető papírok ezúttal egyöntetűen emelkedni tudtak. Az OTP 0,7 százalékkal 11 400-ra, a Mol negyed százalékkal 3288-ra, a Richter 1,2 százalékkal 5455-re ment fel. A Telekom is emelkedett másfél százalékkal, négy és fél százalékkal száguldott az AutoWallis.

További árfolyamok itt láthatók

A forint alig változott, 318,10 az euró ára este, bár nap közben súrolta a 319-et is. Az olaj két és fél százalékos pluszban van, az arany és az ezüst fél százalék körüli mértékben drágul.

Beszorult a forint árfolyama

Beszorult a forint árfolyama az Equilor Befektetési szerint. “Felülről a 30 napos mozgóátlag (318,81) szorítja lefelé a jegyzést, míg alul a 318-as támasz nem engedi a forint további erősödését. Várakozásunk szerint az utóbbi fogja megadni magát” – írják. Így az árfolyam 316 közelébe eshet, de onnét fordulatra és újabb forintgyengülésre számítanak.

Elsüllyedt a Mol profitja is? – teszi fel a kérdést a KBC Equitas hírlevele. Egy hét múlva pénteken teheti közzé negyedik negyedéves eredményét a Mol, ez várakozásaik szerint a nagyot eső olajárak ellenére sem sikerült rosszra. A nettó profit nem lesz erős, de ennek olyan nagy jelentősége nincs – írják.

Már mindenki kriptózik?

A JP Morgan a vállalati ügyfelei közötti tranzakciók meggyorsítására saját kriptodevizát tesztelt JPM Coin néven – jelentette a Bloomberg. A pénzintézet napi hatezer milliárd dollárt mozgat ezen ügyfelei között, a kritodeviza használatával ez jelentősen meggyorsítható lenne. A rendszer állítólag értékpapírok azonnali elszámolására is alkalmas lesz.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Helycserés támadás: a Rosznyefty vásárolná ki a MOL-t az INA-ból

Helycserés támadás: a Rosznyefty vásárolná ki a MOL-t az INA-ból

A zágrábi Nacional exkluzív értesülései szerint Zoran Milanović elnökké választását követően fordulat következhet be a horvát kormány és a MOL közötti vitában. A horvát hetilap szerint az orosz Rosznyefty a horvát állam élén történt személyi változást arra szeretné kihasználni, hogy átvegye az INÁ-t a MOL-tól.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?