Hirdetés

Erősödik a font, tankönyvi a forint

Fellegi Tamás, 2019. március 12., 12:25

Döntő parlamenti szavazás előtt szárnyal az angol font, heves emelkedés zajlik a tőzsdéken világszerte. Itthon a CIG Pannónia és a 4iG van igen jó formában.

Döntő naphoz érkeztünk Nagy-Britannia ügyében. Ugyan sok ilyen volt az elmúlt időszakban, a mainak úgy tűnik, jóval nagyobb a súlya, mint bármely eddiginek. Ma szavazhat utoljára a londoni parlament a brit miniszterelnök és az EU által kötött megállapodásról, ha nemet mond, utána már nem foglalkozik az európai oldal a kérdéssel. Ezt egyértelműen kijelentették Theresa May és az európai vezetők éjjeli találkozója után, Ugyanakkor most van némi esély, hogy igent mond a parlament.

Angol font/euró
Angol font/euró: éves csúcs

Ma késő este mindenesetre eldől a dolog, ha igent mondanak, mindenki hátradőlhet, a probléma odébb van görgetve közel két évvel. Ha a tisztelt ház nemet mond, akkor jönnek az igazán érdekes napok, a befektetők mindenesetre nagyon veszik a fontot: éves csúcsra is emelkedett, 1,17 az euróhoz képest. Ha valaki eddig további gyengülésre számított és short pozíciót nyitott, az most már nem kockáztat egy pozitív forgatókönyvet, és vétellel zárja pozícióját, felhajtva az árfolyamot.

Hirdetés

Mindeközben a forint árfolyama egyre stabilabb, szépen megközelítette az eurónkénti 315-ös szintet, melynek jelentőségét a grafikon jól mutatja. Nagyon szép lenne, ha még egy kicsit tesztelgetné, majd nagy lendülettel áttörné, és persze ott is maradna az erős oldalán.

Euró/forint
Euró/forint

Az amerikai tőzsdéken tegnap elsöprő vételi erő mutatkozott, az S&P 500 másfél százalékkal emelkedett 2783 pontig, a Nasdaq Composite két százalékot ugrott 7560 pontig. Ázsiában a kínai piacok mentek a legjobban: a Shanghai Composite index egy, a Hang Seng index másfél százalékkal került feljebb. Nem kizárt, hogy a befektetők komoly téteket tesznek az amerikai-kínai kereskedelmi egyezmény mielőbbi megkötésére.

Európa szerényen mozog ,a BUX is csak mérsékelten emelkedik, igaz, tegnap jó nagyot emelkedett. A Telekom fél százalékot emelkedik 470 forintig, a Mol 0,3 százalékot 3290 forintig, a kisebbek közül a CIG Pannónia lendült meg, 5 százalék pluszban van 446 forinton, és a mostanában szinte minden nap emelkedő 4iG is több mint 4 százalékkal drágul 3300 forintig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Élőben az operatív törzs tájékoztatója

Élőben az operatív törzs tájékoztatója

A kijárási korlátozások első napja - élőben az operatív törzs tájékoztatója

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?