<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Angol font
Részvény / Deviza / Áru Hoppá, itt vannak az új, Károly király arcképét viselő angol bankjegyek
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 13:06
Bemutatta a Bank of England az új, majd 2024-től forgalomba kerülő bankjegyek terveit.
Makro / Külgazdaság Egy csapásra megrogyott a brit gazdaság - tényleg nem volt jó ötlet a masszív adócsökkentés
Privátbankár.hu | 2022. október 2. 12:38
A semmiből jött az új brit miniszterelnök adócsökkentési csomagja, és azonnal megrogyasztotta a brit gazdaságot - Liz Truss elismeri, hogy talán nem így kellett volna csinálni. Nem csoda: pár hét után máris bukásra áll a felmérések szerint.
Makro / Külgazdaság Mélyponton a font - Truss összedönti a brit gazdaságot?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 26. 13:52
Mélységi árfolyamrekordokra gyengült a font a dollárral szemben a hétfői kereskedésben, mindenekelőtt azért, mert a piaci szereplők aggályosnak tartják a kormány által bejelentett 45 milliárd font (több mint húszezer milliárd forint) értékű adócsökkentési program finanszírozhatóságát és az államadósságra gyakorolt hatását. A kormányzó brit Konzervatív Párt frakciójából olyan - egyelőre nem megerősített - hírek érkeztek hétfőn, hogy a frakción belül bizalmi szavazást célzó kezdeményezés indult Liz Truss miniszterelnök ellen.
Részvény / Deviza / Áru Megint felszökött a Bitcoin láz
Király Béla | 2020. december 16. 19:26
Történelmi rekordot döntött a Bitcoin árfolyama, amit egyelőre többféle módon is lehet értelmezni. A magyar tőzsdén viszont az elmúlt napok pezsgése után unalmas nap volt.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan hat a forint értékvesztése a BUX indexre?
Eidenpenz József | 2020. január 29. 20:01
A forint újabb és újabb történelmi mélypontokra süllyed, eközben a BUX index emelkedett az utóbbi egy évben, bár kevésbé, mint nyugat- vagy közép-európai kollégái. Jó-e a tőzsdei társaságoknak, befektetőknek a gyenge forint, vagy sem? A kép nem egyértelmű. Megnéztük az angol font és a tőzsde kapcsolatát is.
Részvény / Deviza / Áru Tombol a bika – miért jó a tőzsdének a brit választás?
Privátbankár.hu | 2019. december 13. 18:44
Az európai tőzsdék, főleg a londoni szép emelkedéssel ünnepelték a brit szavazás eredményét, a kereskedelmi háború forintjáról is érkeztek pozitív jelentések. A forint erős, a BUX is felment, főleg a Richter húzta. Miért aggódnak hát mégis a befektetők? Leginkább talán a skótok miatt.
Részvény / Deviza / Áru A fontot öt-, az eurót kéthavi csúcsra vitte a Brexit-deal
Csabai Károly | 2019. október 17. 19:05
A piacok örültek annak, hogy az Európai Unió és Nagy-Britannia az utolsó pillanatban előzetes megállapodásra jutott a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről. Bár a csütörtökön tető alá hozott megállapodást a brit törvényhozásnak még szombaton szentesítenie kell, az angol font több mint egy, az euró pedig fél százalékkal erősödött a dollárral szemben.
Részvény / Deviza / Áru Háromhavi csúcsra repítette a fontot a Brexit-remény
Csabai Károly | 2019. október 11. 18:01
Az angol valuta már arra erősödött, hogy az ír és a brit miniszterelnök tegnapi találkozóján kilátásba helyezte, az Egyesült Királyság október 31-ei kilépéséről megállapodás születhet. Ma pedig erre tett rá egy lapáttal, hogy a diplomaták felhatalmazták az EU főtárgyalóját, folytasson mélyreható megbeszéléseket a szigetországgal a kilépési feltételek esetleges módosításáról.
Részvény / Deviza / Áru A forintárfolyam kacifántos története, 10 pontban elmesélve
Eidenpenz József | 2019. szeptember 27. 14:45
Újabb és újabb mélypontokra süllyed a forint. Pár év stagnálás után felfelé tört ki az euró/forint árfolyam, de valójában a mozgás még csekély. Mikor volt 19 évig változatlan a dollár ára? Mennyit erősödött 70 év alatt a svájci frank? Hová jutnánk, ha megismétlődne a Lehman-pánik? Miért drága a cseh sör?
Részvény / Deviza / Áru Most már igazán látszik, hogy a britek a saját lábukba lőttek
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 9. 19:04
Az Egyesült Királyság gazdasága 2012 óta először zsugorodik. Ennek pedig a Brexit az oka. A vállalatok nem mernek beruházni, de már a készletfelhalmozást is abbahagyták. Az angol font nagyokat esik, a tőzsdeindex még viszonylag tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru Est Mediára, Fedre várva – de mi lesz a fonttal?
Csabai Károly | 2019. július 30. 11:10
Miközben ma elkezdődik a Fed oly régóta várt kétnapos ülése, amely arról hivatott dönteni, hogy lesz-e kamatcsökkentés és ha igen, milyen mértékű, a hazai tőzsde iránt érdeklődők arra kíváncsiak, mit jelent be a részvényeit ma egész napra felfüggeszttető Est Media. Ugyanakkor szintén érdekes kérdés, meddig zuhan a feltétel nélküli Brexit lehetőségére mélyrepülésbe kezdett font, no meg a különösebb látható indok nélkül gyengülő forint.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az angol font, elhagyta magát a forint is
Fellegi Tamás | 2019. március 21. 19:15
Kaotikus a brit EU-kilépési helyzet egy héttel a határidő előtt, így esésbe váltott a font. A forint hirtelen nagy zuhanás után elérte a fontos szintet, remélhetőleg nem gyengül tovább. Emelkednek az amerikai tőzsdék, van is nekik miért. Újabb csúcson az OTP, esett a Richter, kipukkadt a 4iG lufi, de fújnak helyette sok másikat.
Részvény / Deviza / Áru Teljes siker a forint kitörése, tízszerezett a legjobb BÉT-papír
Fellegi Tamás | 2019. március 14. 11:51
Már csak rossz álom a tavalyi forintgyengülés, hullámzik az angol font, magasban az olajár. Kína esik, Európa emelkedik, csúcson az OTP, nagy rali a 4iG piacán.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a font, tankönyvi a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 12. 12:25
Döntő parlamenti szavazás előtt szárnyal az angol font, heves emelkedés zajlik a tőzsdéken világszerte. Itthon a CIG Pannónia és a 4iG van igen jó formában.
Részvény / Deviza / Áru Éves csúcson az angol font, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 27. 11:03
Miután kissé enyhült a megállapodás nélküli Brexit veszélye, erősödött az angol font. A forint is megindult tegnap az erős irányba, noha a jegybank nem változtatott a monetáris kondíciókon. Az európai tőzsdék lefelé indultak, a BUX is mínuszban van. A Fed elnöke aggódik Amerika fizetőképessége miatt, miután újra emelni kell az adósságplafont.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 25. 11:20
Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Már szárnyal a cég a Vajna-örökséggel, hasít az angol font
Fellegi Tamás | 2019. január 24. 12:16
Emelkedik az Est Media, már nem félnek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsától. Kis papírok nagy napja, a nagyok közül csak a Telekom mozdul. Szárnyal az angol font.
Részvény / Deviza / Áru Elakadt a forinterősödés, stabil az angol font
Fellegi Tamás | 2019. január 17. 11:51
Egyelőre átmeneti volt a tegnapi forinterősödés, csak az azt megelőző gyengülést dolgozta le a hazai fizetőeszköz. Az angol font jó formában, a piac arra számít, hogy Nagy-Britannia egyelőre mégsem hagyja el az EU-t. Ma is 20 százalékkal emelkedik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki tudta, hogy nagy bukás lesz Londonban
Gáspár András | 2019. január 16. 10:30
Mivel borítékolható volt, hogy elbukik a parlamentben a Brexit-megállapodás tervezete, inkább a várható kínai gazdaságélénkítő lépések mozgatják a piacokat - Londonban azért van egy kis hullámvasutazás, a brit fontot is megrángatták. Budapesten két papír is limittel emelkedik, a forint viszont határozottan gyengül az inflációs adatközlés óta. FRISSÍTÉS: a jegybank alelnöke egy pillanat alatt megfordította a trendet.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font a brit döntés előtt, tovább hasít a BÉT csodapapírja
Fellegi Tamás | 2019. január 15. 11:39
Elvileg ma lesz a döntő parlamenti szavazás Londonban a Brexit megállapodásról, és a legtöbben rossz kimenetelt várnak, az angol font azonban erősödik. Amerikában estek a részvényárfolyamok, ma Európa emelkedik. Ma 15 százalékot emelkedik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül az angol font, esnek a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 10:52
Tegnap magukhoz tértek a kezdeti mélységekből az amerikai tőzsdék, de Európában ma újra az eladóké a terep. Éves mélyponton a 10 éves amerikai hozam.
Részvény / Deviza / Áru Esik a font, gyengül a török líra, kitört Amerika
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 28. 11:03
A tőzsdéken szakadatlan az emelkedés, különösen Amerikában, ahol új csúcsokat érnek el az indexek. Európában szerényebb a mérték, a BÉT-en ma a Mol és a Richter van feljebb, a Konzum gyengélkedik, ereszt az Est Media lufi.
Részvény / Deviza / Áru Esik az angol font, megtalálta helyét a török líra
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 24. 10:53
Nagy esés után stabilizálódott a török líra, a piac egyelőre elvégezte feladatát. A forint is gyenge szinten talált egyensúlyt, az angol fontot a bizonytalanság gyengíti. A tőzsdéket nem hatotta meg Trump fenyegetése.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az angol font, gyenge a forint is
Fellegi Tamás | 2017. december 11. 11:22
Rövid ideig tartott a múlt heti öröm az angol font piacán: túlzás volt azt hinni, hogy Nagy-Britannia és az EU között komoly előrelépés történt. A forint gyengélkedésére nincs magyarázat, miközben a cseh és lengyel devizák stabilak. Esik a Mol, kis mértékben gyengélkednek az év üstökösei, főleg az Appeninn.
Részvény / Deviza / Áru Európa a mennybe megy, nem úgy a forint
Fellegi Tamás | 2017. december 8. 10:46
Ma a tőzsdéken még a mostanában szokásosnál is nagyobb vevők elszántsága: Ázsiában és Európában egyaránt méretes pluszok észlelhetők, mondhatni zajlik a Mikulás-rali. Nálunk ez már tegnap lezajlott, ma csak a Konzumot veszik lelkesen. Emelkedni kezdett az angol font, a forint pedig a régiós devizákhoz képest gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, az angol font és a török líra
Fellegi Tamás | 2017. november 15. 11:04
Megpróbált erősödni a forint, de rögtön fejbe is kólintották. A svájci frank gyengül, rendületlenül közeledik az összeomlás előtti értékéhez. A tőzsdéken kisebb esés mutatkozik, a BÉT-en a Mol és az OTP gyengül, utóbbi 10 ezer forint alatt is járt már. Forog a kárpótlási jegy, kuriózum gyanánt.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen fordulat az angol font árfolyamában, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2017. október 13. 10:45
A tőzsdék csendesek, de BÉT mínuszban van, esik a Richter és az OTP és a Telekom, de a Mol kissé emelkedik. Ma Mészáros Lőrinc cégei is lefelé tartanak, legalábbis az Opus és a Konzum. A forint örvendetesen erősödik, ezt teszi a lengyel zloty is, az angol fontot pedig a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos hírek rángatják.
Részvény / Deviza / Áru Nyakon csapták az angol fontot
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 13:30
Hirtelen nagyot zuhant a brit fizetőeszköz, miután az EU-főtárgyaló elégtelennek nevezte a Nagy-Britanniával folytatott tárgyalásokat a továbblépéshez.
Részvény / Deviza / Áru Esik a font és a török líra, gyenge a forint
Fellegi Tamás | 2017. október 6. 11:32
Míg ez a néhány valuta gyengélkedik, a tőzsdék emelkednek, de különösen Amerikában vadultak meg teljesen a befektetők, sokadik napja vesznek, amit érnek. Csúcson a Netflix, az égben a bankok, nálunk is az OTP megy, de a Richter is emelkedik. A német index is csúcson, a spanyol viszont esik, nem tesz jót a katalán válság.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a font, magához tért az euró
Fellegi Tamás | 2017. október 5. 11:00
Nagy emelkedés után újra esik a font, az euró viszont kezdi kiheverni a katalán válság okozta megrázkódtatást. Esik a Mol, a Telekom és a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon gyenge a forint, erőtől duzzad az angol font
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 25. 11:15
A német választások után semmi piaci reakció, de miért is lenne, amikor már a koreai fenyegetések sem mozdítanak meg semmit. A tőzsdék állnak a tetőkön, a BÉT-en enyhén csökken a Mol és a Richter. Mélyponton a török líra, kicsit lejjebb az olajár, az arany is gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon gyenge a forint, az angol font viszont erősödik
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 15. 10:40
Nagy pesszimizmus övezte a brit valutát, ideje volt, hogy nagyot is pattanjon. A tőzsdék megpihentek az előző napokban elért nagy magasságokon, csak a Nasdaq esett. A hazai tőzsde viszont emelkedik a Richternek köszönhetően, az OTP csökken, a tegnap szárnyaló Mészáros-papírok ma megnyugodtak.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany, erősödik az angol font
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 12. 10:35
A tőzsdék szakadatlanul emelkednek, Amerikában meg is van az örökös csúcs, de a BUX sincs messze tőle. A ralit az OTP és a Richter vezeti, miközben a nagy kedvenc Konzum is újra emelkedik. A végtelennek tűnő zuhanás után szépen korrigál a font. A félelmek teljes hiányát mutatja az aranyár esése is, kit érdekel már Kim Dzson Un?
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 5. 18:12
A hétvégi észak-koreai nukleáris robbantás óta először van módja az amerikai piacoknak reagálni a tegnapi ünnep miatt, a részvények esnek. Európában eltűntek a reggeli pluszok, a hazai börze azonban szépen zárt, főleg az OTP emelkedett sokat, de a Mol is szépen teljesített. A forint is erősödött egy kicsit.
Befektetési alapok Romokban a dollár és a font, Mészáros Lőrinc pulykát reptet
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 28. 10:37
Péntek délután megindult a dollár és a font újabb mélyrepülése az euróhoz képest, és ez ma is tart. Az elmúlt hetek kispapír-őrülete után most kiderült, hogy volt némi alap: az egyiket, nevezetesen az Appeninnt mégiscsak Mészáros Lőrinc vette, a többieket a lendület vitte. Esik a DAX, erősödik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Még mindig zuhan az angol font, magára talált a Snapchat
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 23. 10:45
Tovább viszi a lendület lefelé az angol fontot, vagy inkább felfelé az eurót, ahogy nézzük, hisz az euró a dollárhoz képest is erős. A tőzsdék emelkednek, magához tért a Snapchat. A BÉT csendes, az OTP van lejjebb a tegnapi nagy rali után, abbamaradt a kispapírok szárnyalása, sőt ma korrigál az Appeninn és a CIG Pannónia.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül az angol font, délután eldőlhet a forint sorsa
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 22. 11:09
Az angol font célba vette a tavalyi mélypontot, a forint stabil az euróhoz képest. Az európai tőzsdék felfelé indultak, itthon a CIG Pannónia jelentette féléves eredményét, a részvény lenyugodott. A hátsó sorból már csak az Appeninnt veszik lelkesen, a nagyok közül az OTP erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Újra repülnek a pulykák, mélyben az angol font
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 21. 11:08
Míg a világ tőzsdei csendesen lefelé tartanak, nálunk újra nekiestek a tisztelt befektetők a hátsó sornak: Appeninnt és Enefit zsákolnak, pedig a múlt héten lett már belőle nemulass. Az angol font kitartóan gyengélkedik, az arany ugyanakkor jól tartja magát, bár 1300 dollárról elsőre kissé visszaesett.
Makro / Külgazdaság Zuhan a font - elárasztották a turisták Angliát
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 19. 16:14
A Nagy-Britanniába látogató turisták száma 3,5 millióra emelkedett júniusban, ami az előző év júniusához képest 7 százalékos növekedés. Különösen az amerikaiak kedve jött meg egykori gyarmattartójuk felkereséséhez: 34 százalékkal nőtt a számuk. Mágikusan hatott a font gyengülése, és júniusig még a dollár sem esett.
Részvény / Deviza / Áru Veszik az aranyat, esik az olaj, leszállnak a pulykák
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 17. 10:50
Zajlik ma az élet a hazai börzén, kis és nagypapírokban egyaránt. 10 ezer felett az OTP, a tegnap szárnyaló kisebb részvényekben pedig megélénkült az eladói oldal is, így rég nem látott pörgő kereskedés zajlik bennük, visszaeső árfolyam mellett. Nagyot ugrott az arany, az 1300 dollárt közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Esik az angol font, szállnak a pulykák a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 16. 10:32
Addig emlegettük az euró-font paritást, amíg most már a nagy befektetési bankok is rákaptak az ötletre. A cseh korona újra erősödik, az olajár emelkedésnek indult, az európai tőzsdék szárnyalnak. Nálunk a hátsó sort szaggatják a befektetők, Appeninnt, Enefit, CIG Pannóniát vesznek lelkesen.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, beszakadt az angol font
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 15. 18:33
A Korea körüli félelmek gyorsan eltűntek a piacokról, már nem kell a befektetőknek az arany sem, az olaj sem, a részvények annál inkább. Nincs mese, több mint 8 éves a bika, hiszik, ha látják az atomháborút. Esett a Mol, szárnyalt a Richter, széttépték az új mánia-kispapírt, az Appeninnt. Remekel a Waberer's, ötödik napja emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Megütötték az angol fontot, magához tért a forint
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 11. 18:50
A piacok abbahagyták átmenetileg a koreai háborús aggodalmat, az amerikai tőzsdék egyenesen emelkednek. Az OTP kerek 10 ezer forinton zárt, a Mol és a Telekom gyengült, a Waberer’s emelkedett. 1,10 euró alatt az angol font, 305 forint alatt az euró, gyengült a cseh korona.
Részvény / Deviza / Áru Felpattant az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 11:20
Megpihent a nagy vágta után az euró, kell egy kis korrekció. A világ tőzsdéi esnek, az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor harsány atomháborús fenyegetőzése előcsalta az eladókat. A hazai börze ütésálló, csak a Mol van lejjebb érdemben, a Richter emelkedik. Kissé gyenge a forint, drágul az arany, emelkedik a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot kapott a Richter és a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 8. 18:39
A pesti börzén a legtöbb részvény ára alig változott zárásra, de a gyógyszergyártó illetve a szállítmányozási cél sokat esett. A Mol nagyot ingadozott, de végül a tegnapi árán zárt. Az európai börzéken napközben megjöttek a vevők, nagyot ment a lengyel piac. Az angol font lenézett 1,1 euróig, majd magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Újra gyengül a svájci frank, elakadt a forint
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 8. 11:14
Tegnap egy kicsit feltápászkodott a svájci frank, de azonnal újra adni kezdték. Bivaly az euró szinte minden devizához képest, viszont elakadt a forint erősödése. Feljebb az olajár, legalábbis dollárban. Esik a tegnap jól szereplő Mol, kissé lejjebb a Richter is, megnyugodott a Mészáros-papírok piaca.
Részvény / Deviza / Áru Egyre mélyebben az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 7. 11:16
Folytatódik az euró diadalmenete a fenti valutákhoz képest, de a dollárral szemben is jól áll. A forint megijedt saját erejétől és kicsit visszaesett. A cseh korona visszaállt a kamatemelés előtti árfolyamszintre. A hazai börzén a Richter emelkedik, a Mol kismértékben gyengül.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG