Hirdetés

Gyengélkedik a forint, már Franciaország is szinte ingyen finanszírozza magát

Fellegi Tamás, 2019. március 29., 11:03

Nagyot emelkedett a sanghaji tőzsde, Európa is jó formában, itthon az OTP és a Mol emelkedik. Tovább esnek az európai kötvényhozamok.

A befektetők optimisták lettek Kínával kapcsolatban, miután az amerikai-kínai kereskedelmi megegyezés lehetőségéről biztató hírek érkeznek. A Shanghai Composite index 3,2 százalékkal emelkedett, a jókedv a legtöbb ázsiai tőzsdére átragadt.

Ma az európai részvényindexek is feljebb vannak átlagosan fél százalékkal, a BUX 0,8 százalékkal van feljebb, mint tegnap záráskor, 41 760 ponton. A három legnagyobb részvény egyaránt emelkedik: az OTP közel egy százalékkal 12 610 forintig, a Mol fél százalékkal 3280 forintig, a Richter bő egy százalékkal 5420 forintig.

Hirdetés

A Telekom 3 forinttal csökken 465 forintig, ugyanakkor szárnyal néhány kisebb papír: az Est Media 10 százalékkal 104 forintig, a SET 5 százalékkal 846 forintig, az AutoWallis 6 százalékkal 151 forintig.

A forint egyre csak gyengül, lassan 321-et kell adni egy euróért, itt lassan el is érünk az utolsó nagy szinthez, aminek illene megfognia a gyengülést, amely a hétvégét leszámítva nyolc napja tart.

Euró/forint
Euró/forint

A német 10 éves államkötvény után most már a dán hozama is 0 alá süllyedt, a hollandé mindössze 0,14 százalék, de még az elvileg valamivel kockázatosabb francia is csak 0,32 százalék. Fura dolgokat művel az eszközvásárlási programok során a jegybankok által a piacra bocsátott hatalmas pénzösszeg, talán mégis jobb lenne visszavonni egy részét.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Komoly csaták várnak a dolgozókra az idei bértárgyalásokon

Komoly csaták várnak a dolgozókra az idei bértárgyalásokon

Nehezebben haladnak a bértárgyalások idén, mint az előző években. Míg a munkáltatók óvatosabbak lettek, tartva egy gazdasági visszaeséstől, a szakszervezetek lényegesen nagyobb béremelést tartanak indokoltnak. Emiatt van, ahol elakadt a párbeszéd. Megnéztük az egyes ágazatokban, hol tartanak a béregyeztetések.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?