10 éves állampapír
Állampapír / Kötvény Összeomlottak az államkötvényhozamok
Fellegi Tamás | 2019. április 19. 11:41
Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint, már Franciaország is szinte ingyen finanszírozza magát
Fellegi Tamás | 2019. március 29. 11:03
Nagyot emelkedett a sanghaji tőzsde, Európa is jó formában, itthon az OTP és a Mol emelkedik. Tovább esnek az európai kötvényhozamok.
Részvény / Deviza / Áru Megnövelte befolyását Mészáros Lőrinc, neje is nagyrészvényes lett
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 18:35
Egy korábban elhatározott tőkeemelés eredményeképpen címbeli személyek részesedése nagyot nőtt az Opusban. A tegnapi korrekció után ismét limittel emelkedett a Plotinus, igen kis forgalom mellett. Szerényen esik Amerika, kissé visszaesett az olajár. Esnek a 10 éves kötvényhozamok, a német hozam megint a nullát közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a forint, mi lehet a háttérben?
Fellegi Tamás | 2018. június 15. 10:49
Tegnap hirtelen összecsuklott az eddig is gyenge forint árfolyam, ma sem javul. A kötvényhozamok is emelkednek, de gyanítjuk, hogy már trendvégi pánikról van szó. Erre utal az is, hogy az eurózóna kötvényhozamai esnek, köztük az olasz is. A tegnap megugró BUX ma újra lefelé tart, 10 ezer forint alatt az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Továbbállnak a befektetők a magyar piacról
Fellegi Tamás | 2018. június 14. 10:44
A forint gyengülése, a hosszabb lejáratú állampapírok hozamának meredek emelkedése és a tőzsde gyengülése azt mutatja, hogy az évekig beáramló befektetések most távoznak. Amerika kamatot emelt, most minden szem az EKB-n, amely ma dönt, hogy végre beszünteti-e a kötvényvásárlási programot.
Részvény / Deviza / Áru Kilőtt a Tesla, zuhan az OTP
Fellegi Tamás | 2018. június 12. 18:30
Kezdik elhinni a befektetők, hogy a Tesla még idén nyereséges lesz, napok óta veszik a papírt, ma megint nagyot ugrik. Nagy esés után jócskán 10 ezer forint alá került az OTP árfolyama, eközben a 10 éves magyar államkötvény hozama több mint egy éves csúcsra emelkedett. A forint kissé magához tért a nagy mélység után.
Állampapír / Kötvény Szabadul a külföld az amerikai államkötvényektől
Fellegi Tamás | 2017. február 13. 13:35
Éveken, sőt évtizedeken át az amerikai állampapír számított gyakorlatilag a legbiztosabb befektetésnek, és néhány ország nagy devizatartalékából jól be is vásárolt belőle. Most megfordult a trend, és elég sokat kiszórtak a papírokból. Ez vajon Trump hatása, vagy ettől függetlenül is törvényszerű a folyamat?
Állampapír / Kötvény Spanyol kötvények: jobban ment a kincstárnak, mint a focicsapatoknak
Zsiborás Gergő | 2012. április 19. 11:11
Nagy érdeklődés mellett és a cél felett sikerült értékesítenie a spanyol kincstárnak a 2 illetve 10 éves futamidejű kötvényit a mai aukción. A befektetőknek nyugtalan éjszakájuk volt, a madridi tőzsdeindex tegnap bemutatta az év eddigi legnagyobb buktáját, 4%-ot süllyedt.
hírlevél
depositphotos