Hirdetés
Hirdetés

Irgalmatlan tolongás Mészáros Lőrinc ajtaja előtt

2017. november 07., 10:39

Mindenki Opust és Appeninnt akar venni, a pszichózis kiteljesedett, de a fránya napi limit miatt marad a sorban állás. Konzum egy darabig kapható volt, ugyancsak 15 százalékkal magasabban. Időközben drámai fordulat történt, előkerültek az eladók, óriási a forgalom, cikkünk frissült.

Teljesen felfordult a BÉT, Mészáros Lőrinc jelenléte három cégben teljesen lenyűgözi a befektetőket, megőrülnek érte, ezeket a papírokat akarják venni, nem számít, hogy mit érhetnek. Ritka példáját láthatjuk az őrületnek, amikor a csodavárás nem egy szektorhoz, iparághoz vagy általában a gazdasági kilátásokhoz, hanem egy személyhez kötődik.

Opus, 10 nap. Teljes elmebaj
Opus, 10 nap. Teljes elmebaj

A papírok közül az Opus immár 6. napja áll a kereskedési limiten 15 százalék pluszban 805 forinton, ott közel 1 milliárd forintnyi vevő tolong. Ezen az áron 250 milliárd forint a cég kapitalizációja, majdnem háromszor többet ér, mint a Waberer’s, és több mint feleannyit mint a Telekom, ami teljesen irreális.

Hirdetés

Az Appeninn 1173 forinton ugyanilyen állapotban, 50 milliárdos kapitalizációja ugyancsak teljesen irreális. A Konzum forgott szépen az első órában, de kezd az is elakadni, útban az a fránya 15 százalék. Érthetetlen, ilyen pszichózisban mi szükség van a 15 százalékra, miért nem hagyják, hogy az őrület egy nap alatt lefusson.

A befektetők jobb híján több kispapírt is megtéptek limittel, vagy ahhoz közeli mértékben, a nagyokkal senki nem foglalkozik, a forgalmi listán elbújnak a három Mészáros-papír mögött a tőzsde adatai szerint.

Ilyen extrém, túlfeszített helyzetben könnyen megfordulhat a pszichológia, és előfordulhat, hogy ugyanezt fogjuk lefelé látni, és akkor is akadályozni fogja a limit a piac kiegyenlítődését.

A világban csendesen emelkednek a tőzsdék, ma egy éve, hogy Donald Trump megválasztásakor elindult a sokéves emelkedő trendnek egy különösen masszív, érdemi korrekció nélküli szakasza. Ekkor rugaszkodott el az S&P 500 index a 200 napos mozgóátlagról, és azóta is stabilan felette van.

S&P 500. Egy éve szárnyal korrekció nélkül
S&P 500. Egy éve szárnyal korrekció nélkül

Magasban az olajár: a WTI 57,40 dollár, míg a Brent 64,10, ezek a legmagasabb értékek azóta, hogy 2014-2015-ben a mélybe esett az ár a korábbi 100 dollár fölötti szintekről. Erős a dollár: egy euróért csak 15,90-et kell adni belőle.

Brent olaj
Brent olaj

Frissítés:

Drámai fordulat következett a kereskedésben: hirtelen kitömték mindhárom papírból a rengeteg várakozó vevőt, és 15 százalék pluszból 15 százalék mínuszba kerültek a papírok, majd visszajöttek a tegnapi záróárak környékére. Mindez hatalmas forgalommal zajlik: a három papírból egyenként több, mint 2 milliárd forintnyi forgott, azaz összesen 6 milliárd fölött jár a forgalmuk. Hosszú még a nap, izgatottan várjuk a további fejleményeket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?