Hirdetés
Hirdetés

Iszonyatos forgalom és hullámvasút Mészáros Lőrinc cégeiben

2017. július 05., 14:10

A napok, de most már inkább hetek óta tartó őrület, amely az Opimus és a Konzum piacát jellemzi, ma soha nem látott forgalomban és elképesztő ármozgásban csúcsosodik ki.

Az Opimusból kora délutánig több mint 2 milliárd, a Konzumból 1,2 milliárd forint értékben zajlottak kötések a tőzsdén, ilyen számokat pedig az OTP-n, a Molon és a Richteren kívül más papír ritkán szokott produkálni. A két, Mészáros Lőrinc és a vele összehangoltan eljáró személyek többségi tulajdonában lévő cég, melyekben így értelemszerűen viszonylag kicsi a közkézhányad, vagyis a szabadon forgó részvények mennyisége, feltehetően annyi befektetőt és rövid távú kereskedőt vonzott, ami elég a milliárdos forgalomhoz.

Konzum árfolyama napon belül
Konzum árfolyama napon belül Friss árfolyamok >>>

Közben az árfolyam alakulás is igen szélsőséges: az előző napokban limit mértékben emelkedő papírok ma ismét a lehető legmagasabb áron kezdtek, majd hatalmas ingadozás alakult ki, volt olyan időszak, amikor mínusz 10 százalékban is jártak. Az Opimus legmagasabb értéke így 208, legalacsonyabb ára pedig 162 forint volt napon belül, a Konzum teteje 1686, alja 1203 forint volt. Így a papírok olyan mozgásokat végeztek csak ma, ami normális esetten egy-egy részvénynél egy egész trendnek felel meg.

Hirdetés

Hasonló jellegű őrületet 10 éve láttunk a BÉT-en, amikor egymás után találták meg a befektetők a kis- és közepes cégeket (Rába, Fotex), és hasonló emelkedés, majd nagy áringadozásuk következtek bennük, majd mikor véget ért a mánia, a mélybe hullottak. Ilyen mértéket viszont még akkor se láttunk: itt 2-3 hónap alatt 10-15-szörös emelkedésről van szó, és persze még azt sem tudjuk, hogy mi lesz a vége: kipukkad a lufi, vagy a magasban maradnak a papírok valamilyen, később kiderülő ok miatt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?