Hirdetés
Hirdetés

Megint száguld az amerikai tőzsde, megvan a Telekom-osztalék

Eidenpenz József, 2018. február 21., 19:03

Az esti Fed-jegyzőkönyv előtt szépen emelkednek a részvényárfolyamok Amerikában, Európa vegyesen teljesített. A forint fokozatosan gyengül, a BUX pluszban végzett, a Richter és az OTP húzta fel. Közzétette osztalékát és jelentését a Telekom, de nem okozott különösebb meglepetést.

Magyar idő szerint este nyolckor teszik közzé a Fed előző ülésének jegyzőkönyvét, ez kezdetben némi óvatosságot, kivárást okozott a tőzsdéken. A nyitás után kicsit később azonban az amerikai tőzsdék belehúztak, este már fél százalékkal emelkedik az S&P 500, 0,6 százalékkal a Nasdaq és 0,4 százalékkal a Dow Jones. Utóbbi ismét átlépte a 25 ezer pontos bűvös határt.

A Wall Streeten főleg a technológiai papírok emelkednek, de a bakoknak is jó napjuk van. Az olajipar és az autóipar a vesztesek közé iratkozott fel. A Wal-Mart ma is lehúzza a tőzsdét, az Amazon vagy az Alphabet pedig a húzópapírok közé tartoznak.

Hirdetés

Európában vegyes volt a kép, a német DAX például egytized százalékkal esett, a francia CAC 0,2 százalékkal emelkedett. Az olasz index kicsi, a spanyol és a görög nagyobb mínuszban végzett.

Robbant a Richter

Itthon a BUX index 0,8 százalékkal ment fel, a legjobban a Richter húzta, amely 3,1 százalékkal 6080 forintra ugrott. A gyorsjelentés után megtépázott részvénynek persze van honnét javítania. Az OTP 1,6 százalékkal 11 590-ig jutott, a Mol 1,2 százalékkal 2844-re süllyedt. Az olajrészvény a jó gyorsjelentés ellenére esik kedd dél óta.

Ma este közzétették a Telekom eredményét, ez még nem épülhetett be az árakba. Délelőtt viszont megjött az osztalék-bejelentés, a 25 forint nem okozott nagy meglepetést, de a részvény egy százalékkal esett.

További árfolyamok

A CIG Pannónia is tegnap este jelentett, erre ma 2,7 százalékkal esett. A Rába ma esti jelentését holnap értékelhetik a befektetők.

Gyengülget a forint

A forint fokozatosan gyengül, ma 30 fillérrel 312,20-ra emelkedett az euró ára. A nemzetközi porondon kis mértékben tovább erősödött a dollár. Az Erste Befektetési “ötletgyára” korábban a forint shortolását javasolta, 314,90 forintos eurónál történő kiszállással. Most a stop loss felhúzását javasolják 310,49-re (307,90-ről).

“Az elmúlt hetekben nem történt érdemi fundamentális változás” – írják ezzel kapcsolatban. “A magyar folyófizetési mérleg továbbra is jelentős többletet mutat, míg a hazai monetáris politika továbbra is rendkívül lazának számít.” Ugyanakkor arra számítanak, hogy a nemzetközi tőkepiaci folyamatok alól Magyarország sem képes kivonni magát, és a Fed és az EKB várható szigorítása a forint árfolyamába is be fog gyűrűzni.

A kripto-korrekció korrekciója

Az USA-ban a lakásértékesítések estek januárban, a feldolgozóipari beszerzési menedzserindex viszont jobb lett a vártnál.

A kriptodevizák ma jelentősebben esnek, igaz, ez egy komolyabb emelkedő szakasz után érthető. A bitcoin tíz százalékkal lejjebb, 10 500 dolláron áll.

Alkalmas-e pénzküldésre a bitcoin? – tettük fel ma a kérdést. Szerintünk nem, hacsak a címzett nem kifejezetten arra vágyik. Erről itt írtunk részletesebben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?