Hirdetés
Hirdetés

Mit számít az argentin válság, van két befektetés, amin csak nyerni lehet

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 03., 11:23

Két részvény szinte az égig ért, ha az ezermilliárd dolláros cégösszértéket az égnek tekintjük, akkor az Apple magasan fölé is került, az Amazon majdnem elérte, minden nap hatalmasat mennek. A pesti börzén a Mol erős ma, az OTP és a Richter ára kissé csökken.

Még csak pár hete, hogy az Apple értéke átlépte az ezermilliárd dollárt, de azóta emelkedett 10 százalékot, 227 dollárig. A papír nagyon túlvett, RSI értéke 85 fölött van, kifejezetten vételi pánik zajlik a papírban.

Apple
Apple

Hogy ez a short pozíciók zárása-e, vagy a nyertes mindent visz alapon a befektetők rohannak a legmasszívabb részvényeket megvenni, hogy ott békésen kiüljék a török és argentin válságot, azt nem tudni, valószínűleg mindkettőről szó van.

Hirdetés

Ugyanez zajlik a második legnagyobb részvény, az Amazon esetében is: 980 milliárd dollár az értéke, azonban míg az Apple által termelt gigantikus profit még indokolhatja a magas árat, az Amazonnál ez teljesen elrugaszkodott értéknek tűnik. A befektetők azonban ezzel nem foglalkoznak: ők úgy tűnik, csak azt látják, hogy ezt a két óriást kell venni, és punktum.

Amazon
Amazon

Az Amazonnál múlt szerdán vadultak meg a vevők: ekkor az előző napi 1930-ról 2000 fölé ugrott az ár, és onnan még tovább emelkedett pénteken 2012 dollárig, így ez a papír is túlvett lett, 77-es RSI értékkel.

Az európai piacok ma nem mozdulnak érdemben, a BUX is alig mozdul, az egyedi részvények azonban mér érdekesebbek a hazai börzén. A Mol 0,7 százalékkal emelkedik 2890 forintig, az OTP fél százalékkal csökken 10 310 forintig, a Richter hasonló mértékben gyengül 5495 forintig.

Maga a forint a múlt hét során kialakult viszonylag gyenge szinten tartózkodik, eurónként 226,80 körül.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?