Hirdetés
Hirdetés

Mit számít az argentin válság, van két befektetés, amin csak nyerni lehet

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 03., 11:23

Két részvény szinte az égig ért, ha az ezermilliárd dolláros cégösszértéket az égnek tekintjük, akkor az Apple magasan fölé is került, az Amazon majdnem elérte, minden nap hatalmasat mennek. A pesti börzén a Mol erős ma, az OTP és a Richter ára kissé csökken.

Még csak pár hete, hogy az Apple értéke átlépte az ezermilliárd dollárt, de azóta emelkedett 10 százalékot, 227 dollárig. A papír nagyon túlvett, RSI értéke 85 fölött van, kifejezetten vételi pánik zajlik a papírban.

Apple
Apple

Hogy ez a short pozíciók zárása-e, vagy a nyertes mindent visz alapon a befektetők rohannak a legmasszívabb részvényeket megvenni, hogy ott békésen kiüljék a török és argentin válságot, azt nem tudni, valószínűleg mindkettőről szó van.

Hirdetés

Ugyanez zajlik a második legnagyobb részvény, az Amazon esetében is: 980 milliárd dollár az értéke, azonban míg az Apple által termelt gigantikus profit még indokolhatja a magas árat, az Amazonnál ez teljesen elrugaszkodott értéknek tűnik. A befektetők azonban ezzel nem foglalkoznak: ők úgy tűnik, csak azt látják, hogy ezt a két óriást kell venni, és punktum.

Amazon
Amazon

Az Amazonnál múlt szerdán vadultak meg a vevők: ekkor az előző napi 1930-ról 2000 fölé ugrott az ár, és onnan még tovább emelkedett pénteken 2012 dollárig, így ez a papír is túlvett lett, 77-es RSI értékkel.

Az európai piacok ma nem mozdulnak érdemben, a BUX is alig mozdul, az egyedi részvények azonban mér érdekesebbek a hazai börzén. A Mol 0,7 százalékkal emelkedik 2890 forintig, az OTP fél százalékkal csökken 10 310 forintig, a Richter hasonló mértékben gyengül 5495 forintig.

Maga a forint a múlt hét során kialakult viszonylag gyenge szinten tartózkodik, eurónként 226,80 körül.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?