Hirdetés

Reményüket vesztik Vajna cégének befektetői

Fellegi Tamás, 2019. február 19., 11:00

Zuhan az Est Media, Andy Vajna nélkül továbbra sem látják a jövőt a részvényesek. Vonzónak találják viszont a befektetők Kínát, a vámháborút egyenesen vételi lehetőségnek tekintik, emelkednek is a részvényárak. A BÉT-en az OTP és a Richter gyengül, a Telekom emelkedik. Limittel esik a Kartonpack, veszik a Konzumot.

A JP Morgan ázsiai részlegének vezetője, Jing Ulrich szerint a befektetők kezdenek visszatérni az ázsiai részvénypiacokra, különösen Kínába, miután úgy gondolják, hogy a térség gazdasági növekedése újra gyorsulni fog. Különösen optimisták Kínával kapcsolatban a kínai kormány gazdaságélénkítési csomagjának köszönhetően, melynek során adómérséklésekre került sor, és csökkentették a kötelező jegybanki tartalékrátát.

Shanghai Composite index
Shanghai Composite index

A gazdaságélénkítő lépések már a következő negyedéves cégeredményekre is jótékony hatással lehetnek Ulrich szerint, és ez felkeltette a nagy befektetési alapok figyelmét, akik eddig alulsúlyozták a kínai piacot. A kínai indexek január eleje óta kétségkívül emelkedő trendbe kerültek, a Shanghai Kompozit index duplaaljat formált 2450 pont körül a grafikonon, így szemben a legtöbb fejlett piaccal, októberhez képest nem került mélyebbre az év végén.

Hirdetés

Tegnap az amerikai tőzsdéken kereskedési szünnap volt, ez kissé fékezte a nemzetközi mozgásokat, a hazai tőzsdén azonban több érdekesség is zajlik. A Konzum a Világgazdaság szerint bekerült a FTSE feltörekvő indexének kis kapitalizációjú (small cap) szegmensébe, feltehetően ennek volt köszönhető a tegnapi 9 százalékos emelkedés, ma a papír további 4 százalékkal emelkedik 242 forintig.

Folyamatosan gyengül az Est Media: 80 forint körül van az ár. A cég továbbra sem végez  tevékenységet, a befektetők a csodát várták eddig, de miután a tulajdonosok közül távozott Andy Vajna, úgy tűnik, fogyatkoznak a remények arra vonatkozóan, hogy jön valaki, és hatalmas vagyont hoz az üres cégbe.

A Kartonpack a napi 20 százalékos limittel esik 11 200 forintig, úgy tűnik, teljesen kipukkadt a lufi, amit az illikvid papírban fújtak: a január elején 4000 forinton álló papírt 40 ezer forint fölé hajtották fel.

A blue chipek közül az OTP 0,6 százalékkal gyengül 11 620 forintig, a Richter 1,1 százalékkal csökken 5400 forintig, a Telekom viszont fél százalékkal erősödik 470 forintig. A BUX 0,4 százalékkal van lejjebb 40 500 ponton.

Emelkedik az aranyár: 1331 dolláros értékével idei csúcsra került a nemesfém.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Orbán Viktor, a Néppárt és a Marslakók – A hét sztorija

Orbán Viktor, a Néppárt és a Marslakók – A hét sztorija

A héten mutatta be a Bölcsek Tanácsa a Fideszről készült jelentését az Európai Néppárt elnökének, Donald Tusknak. De mi a Fidesz-Néppárt balhé lényege? Ki akar kirúgni kit és miért? Hihetünk-e a függő és független médiának? Mire gondol Soros György egy New York-i felhőkarcoló 13. emeletén? És hogy jönnek ide a Marslakók? Tíz kérdés, tíz válasz munkatársunk, Wéber Balázs kommentárjában.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?