Hirdetés
Hirdetés

Széttépik a forintot!

Fellegi Tamás, 2018. július 03., 11:04

Elszánt vevők jelentek meg a forint piacán, nagyot húzva rajta, ami sok nap esés után már időszerű. Ugyanakkor gyengélkedik a zloty és különösen a cseh korona. Jókedv uralkodik a tőzsdéken, a Mol és az OTP is emelkedik. Nagyot ugrott az amerikai WTI olaj ára, felzárkózott a Brent típushoz.

Ma délelőtt egy hirtelen húzással 328 alatt termett az addig 330 felett álló forintárfolyam az euróhoz képest. Ekkora erősödést már rég nem láttunk, talán most kiadósabb korrekció, netán trendforduló indul.

Euró/forint
Euró/forint

Időközben megtalálták a lengyel zlotyt és a cseh koronát az eladók: előbbi 4,40 az euróhoz képest, miközben pár hónapja 4,15 volt (így gyengülésének mértéke megegyezik a forintéval, csak nem került mélypontra), utóbbi 26,15 a közös európai fizetőeszközzel szemben, míg pár napja 25,80 körül járt.

Hirdetés

A cseh korona esetében azért nem feltűnő a nagy gyengülés, mert tavalyiig a 27-es szinten rögzítették az árfolyamát, onnan sokat erősödött, ezért van miből visszaadni.

Meglepő folyamat zajlik az olajpiacon: az eddig sokkal olcsóbb amerikai WTI típus most hirtelen felzárkózott a Brenthez: előbbi 74,70 dollár, utóbbi 77,70, így a korábbi 11 dolláros különbség mindössze 3 dollárra csökkent.

A tőzsdéken világszerte előmerészkedtek a vevők, bár a kínai indexek jóval kevesebbet emelkedtek, mint amennyit tegnap estek. Kétségkívül ott a piac már évekkel ezelőtt tetőzött, így már 3 éve az eső trend jellemző. Európában a DAX emelkedik egy százalékkal, ami érthető, miután most épp megint elhárulni látszik a német kormányválság, immár sokadszor.

A BUX közel egy százalékkal van feljebb 36 210 ponton, a Mol és az OTP drágul leginkább, mindkettő 1,3 százalékkal, előbbi 2740 forintig, utóbbi 10 270 forintig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?