<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Cseh korona
Pénzügyi szektor Beavatkozott a cseh jegybank a korona érdekében
Privátbankár.hu | 2022. március 4. 18:14
Beavatkozásokat indított pénteken a cseh jegybank a cseh korona árfolyamának védelmére - közölte honlapján a Cseh Nemzeti Bank.
Részvény / Deviza / Áru Remek jelentések ellenére esik az OTP és a Mol, jól ment az Airbnb-nek
Eidenpenz József | 2021. november 5. 11:48
Mára kissé leült a hangulat Európában, de egy kisebb emelkedésre mégis futja. A BUX viszont esik, a két nagyágyú semmiképpen sem rossz jelentése ellenére. Az Airbnb-nél sokan foglaltak a nyáron, 87 százalékos emelkedést könyvelhetett el egy új tőzsdére lépő cég.
Makro / Külgazdaság Így segítenek a csehek: sokan kapnak 337 ezer forintos támogatást
MTI | 2020. április 9. 20:23
Egyszeri 337 ezer forintos támogatást kaphatnak Csehországban például a földművesek, akiknek a járvány miatt csökkent a jövedelmük.
Részvény / Deviza / Áru 339,26! Újabb történelmi mélyponton a forint euróárfolyama
Csabai Károly | 2020. február 7. 10:31
Ez a rossz hírünk ma a síelni, vagy melegebb éghajlatra indulók számára. A külföldön (is) befektetők számára azonban változatlanul a koronavírus a sajnálatos slágertéma, de mellette a fókuszba az is bekúszhat, hogyan reagálnak a részvények a kibocsátóik által közzétett negyedéves gyorsjelentésekre.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, a cseh korona és a zloty, zuhan az Amazon
Fellegi Tamás | 2018. október 30. 11:10
Összeomlóban az Amazon árfolyama, az amerikai indexek is tovább gyengülnek, 10 százalék feletti mínuszt hozott bennük a hónap. Kína felpattant a tegnapi nagy esés után, itthon a Mol emelkedik. A forint tartósan gyenge, most azonban csatlakozott hozzá két régiós társa is.
Részvény / Deviza / Áru Eltűnt a forint múlt heti ereje
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 17. 11:08
Visszaesett a forint árfolyama a török kamatemelés előtti szintre, kitart viszont a cseh korona és a zloty ereje. A kínai tőzsdéknek nem tett jót a vámháború durvulásának híre. A hazai börzén az OTP és a Mol gyengélkedik, a Richter és a Telekom viszont emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Ma is ugrott a forint, már a zloty és a cseh korona is erősödik
Fellegi Tamás | 2018. július 5. 17:36
Véget érni látszik a régióbeli valutahisztéria, gyorsan gyógyul a forint. A tőzsdén az OTP és a Mol estek, drágultak a német autógyári papírok.
Részvény / Deviza / Áru Ma is jó napja van a forintnak
Fellegi Tamás | 2018. július 4. 11:03
A tegnapi nagy vágta után ma reggel is erősödéssel indult a forint, kevéssel túl is lépte a tegnapi csúcsot. A cseh korona és a zloty is erősödött, de jóval kevésbé, mint a forint. Emelkedik az OTP és a Richter, esnek a kisebb papírok. Nagyot zuhant tegnap a Tesla, igaz, korábban nagyot is ralizott.
Részvény / Deviza / Áru Széttépik a forintot!
Fellegi Tamás | 2018. július 3. 11:04
Elszánt vevők jelentek meg a forint piacán, nagyot húzva rajta, ami sok nap esés után már időszerű. Ugyanakkor gyengélkedik a zloty és különösen a cseh korona. Jókedv uralkodik a tőzsdéken, a Mol és az OTP is emelkedik. Nagyot ugrott az amerikai WTI olaj ára, felzárkózott a Brent típushoz.
Részvény / Deviza / Áru Bezzeg a román lejt nem ütik annyira, mint a forintot
Eidenpenz József | 2018. június 29. 15:41
Az utóbbi hónapokban kétségtelenül sokkal jobban gyengült a forint, mint a lengyel, román vagy cseh fizetőeszköz, de ez nem jelent túl sokat. Hosszabb távon más és más a kép, attól függően, milyen időszakaszt választunk ki. Az árfolyamot főleg a külföldi befektetők hangulata és az MNB lépései befolyásolják.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalnak a tőzsdék, de a forint teljesen kipurcant
Fellegi Tamás | 2018. június 29. 10:36
Mindenhol a jókedv az úr ma a piacokon, nemcsak a tőzsdék emelkednek, beleértve a hazait is, hanem a lengyel zloty és a cseh korona is erősödik. Egyedül a forint maradt a sosem látott mélységben.
Részvény / Deviza / Áru Reménytelen állapotban a forint, kötvényhozamunk a görög szintet közelíti
Fellegi Tamás | 2018. június 28. 10:50
Örökös mélyponton a forint, a magasban a 10 éves kötvényhozamunk. Ezúttal a cseh korona és a zloty is gyengült. A BUX alig mozdul, az OTP gyengül a Richter erősödik. Amerikában kiadós esést láthattunk, a Dow Jones indexben komoly támasz szint esett el.
Részvény / Deviza / Áru Teljesen összeomlott a forint árfolyama
Fellegi Tamás | 2018. június 27. 11:20
Valaha látott leggyengébb értékén a hazai valuta, csak jobb lenne az eurózónában lennünk. Nagyot estek a kínai indexek, ott a kereskedelmi háború teszi meg hatását. 10 napja ereszkedik a német index, 1000 ponttal került lejjebb.
Részvény / Deviza / Áru A mélyben rekedt a forint
Fellegi Tamás | 2018. május 25. 10:33
Nem tudja összeszedni magát a forint, a cseh korona sem, a török líra zuhanása azonban megállt. Erős a dollár, noha csökkent az amerikai 10 éves hozam. Esett végre az olajár, legfőbb ideje volt. Az OTP mintha esne, de valójában nem, mert csak az osztalékszelvény került le róla. Emelkedik a Mol, magához tért a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, zuhant a tőzsde
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 19:39
Nem tud véget érni a forint zuhanása, de ma a cseh korona is nagyot gyengült. A tőzsdén Richtert, az OTP-t és a Molt egyaránt jól elkalapálták.
Részvény / Deviza / Áru Erős a dollár, gyengül a forint és a cseh korona
Fellegi Tamás | 2018. május 2. 11:14
A dollár nagyot ralizott, cseh korona nagyot gyengült, a tőzsdék közül a DAX hasít. Jelentett az Apple, mégpedig a vártnál jobbat: egyelőre szó sincs visszaesésről, a cég igazi fejőstehén, rengeteg pénzzel, stabil, nagy nyereséggel. Itthon csendes még a piac, a Richter viszont szépen emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint és a cseh korona, zuhant az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 27. 19:22
Idei mélypontján a forint az euróval szemben, ezúttal a cseh korona is gyengült, miközben a cseh 10 éves hozamszint 4 éves csúcsra jutott. Nagyot esett az arany, a tegnapi nagy emelkedés után kisebb mértékben ereszkednek az amerikai tőzsdék. Itthon a Richter esett az egyik fontos gyógyszeréhez kötődő várható idei bevételkiesés miatt.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalt a DAX, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 18:49
Negyedik napja emelkednek az amerikai tőzsdék, a Nasdaq egyenesen kilőtt. Európa is hasított, különösen Milánó és Frankfurt. A hazai börze érdekes módon alig mozdult, a BUX árnyalatnyival került feljebb. A nagy esés után korrigált az olaj, emelkedik az arany ára.
Részvény / Deviza / Áru Felvásárlási hírre ugrott a Konzum, csúcson a cseh korona
Fellegi Tamás | 2018. január 31. 18:58
Izgalmas nap volt ma a pesti tőzsdén: a kezdeti nyugalmat késő délelőtt egy általános pánik követte, amiből jött egy újabb megnyugvás és emelkedés. Közben felmerült, hogy akár a Konzum is megveheti a Telenort, el is szállt a papír ára. A cseh korona megállíthatatlanul erősödik, a forint marad egyhelyben.
Részvény / Deviza / Áru Amerika megbokrosodott, vágtat a cseh deviza
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 10:55
Péntek este teljes őrület bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, de ma ennek nyoma sincs már Európában, de a BÉT-en se.
Részvény / Deviza / Áru Több éves csúcson a zloty és a cseh korona, csak a forint marad le
Fellegi Tamás | 2018. január 25. 19:21
Két régiós, mondhatni visegrádi társvalutánk dinamikusan erősödik, a forintnak is ezt kellene tennie. Az euró újabb csúcson a dollárral szemben. Esett a BUX az OTP és a Mol közel 2 százalékos gyengülésének köszönhetően. Néhány kispapír megint nagyot liftezett, Amerikában pedig a Netflix emelkedik tovább.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a múlt hét sztárjai, na meg a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. január 17. 11:08
A múltheti vételi őrület most egy igen kiadós visszaesésbe csapott át a pesti börze kisrészvényeiben: esik a SET, a Nordtelekom és a Futuraqua. A Pannergy viszont szárnyal, kapott hozzá egy kis elemzői segítséget. A nagypapírok és így a BUX alig mozdulnak, esik az olajár, erős a cseh korona.
Részvény / Deviza / Áru Idén jöhet a 2-essel kezdődő forintárfolyam?
Fellegi Tamás | 2018. január 2. 13:25
Évek óta 3-assal kezdődik a forint euróhoz képesti árfolyama, amit tulajdonképpen semmi sem indokol, a hazai valuta alulértékelt. A cseh korona és a lengyel zloty megindult felfelé, vajon követi-e őket a forint is? A hosszú távú kamatszintünk már alacsony, az infláció is egészséges: nem szólnak már komoly érvek az erősödés ellen.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a dollár, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2017. december 28. 10:59
Erősödik az euró a dollárhoz képest, ugyanezt teszi az arany is. A forint megpihent a nagy rali után, ellenben erőre kapott a cseh korona. A tőzsdék csendesek, a leglelkesebb kereskedők a bitcoinnal foglalkoznak, amely most épp esőben van. Emelkedik a Richter és a Telekom, gyengül a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az angol font, gyenge a forint is
Fellegi Tamás | 2017. december 11. 11:22
Rövid ideig tartott a múlt heti öröm az angol font piacán: túlzás volt azt hinni, hogy Nagy-Britannia és az EU között komoly előrelépés történt. A forint gyengélkedésére nincs magyarázat, miközben a cseh és lengyel devizák stabilak. Esik a Mol, kis mértékben gyengélkednek az év üstökösei, főleg az Appeninn.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, szárnyal az Opus
Fellegi Tamás | 2017. november 27. 11:03
A múlt heti nehézségeken túljutva tovább erősödik a forint, emellett a cseh korona is erős, a dollár viszont gyenge az euróval szemben és a török líra sem mozdul a mélypontról. Kínában és Koreában adták a részvényeket, Európában csendesen veszik őket. Itthon a blue chipek iránt nincs érdeklődés, a Mészáros-papírok iránt azonban annál inkább.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, erősödik a cseh korona
Fellegi Tamás | 2017. november 24. 11:19
A világ tőzsdéin csend honol, mivel Amerikát a hálaadás és a fekete péntek köti le, így nincs, aki pörgesse a piacokat. Az olajat ellenben veszik lelkesen, a cseh koronát is, és még a forint is tovább gyógyul. A török líra viszont újabb mélyponton, az euró erősödik a dollárral szemben.
Részvény / Deviza / Áru Megütötték a forintot, bezzeg a cseh korona szárnyal
Fellegi Tamás | 2017. október 24. 18:20
Az MNB ismét monetáris lazítást helyezett kilátásba, mire nyakonöntötték a forintot. A hasonlóan alulértékelt zloty jól tartja magát, a cseh korona dübörög, a török líra gyengül. Széttépték Mészáros Lőrinc cégei közül az Opust és az Appeninnt, a nagyok közül az OTP-t és a Richtert. Emelkedett a spanyol és az olasz tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Ma is Mészáros Lőrinc cégei uralják a piacot
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 10:31
A BÉT legnagyobb forgalmú papírja az Opus, szép nagy emelkedéssel, az Appeninn a harmadik helyen, és ugyancsak erősödik. Az Opus így már mintha indokolatlanul nagy cég lenne, nagyobb, mint a Waberer's. A Mol és az OTP esik, a Richter emelkedik. Gyenge a török líra, erős a cseh korona.
Részvény / Deviza / Áru Erős a zloty és a cseh korona, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2017. október 16. 10:20
Felértékelődnek a régiós devizák, miközben a forint erősödése elakadt. Az olajár emelkedik, miután iraki-kurd csörték alakultak ki a kirkuki olajmezők birtoklásáért. Esik a spanyol tőzsde a feszült a katalán helyzet miatt. A BÉT-en az OTP, a Mol, az Appeninn és a CIG Pannónia emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a török líra, gyenge a forint, izmos a cseh korona
Fellegi Tamás | 2017. október 9. 11:12
Politikai okok miatt szórják a lírát a befektetők, a korona viszont ugyanazért erősödik, amiért a forintnak is kellene. A tőzsdék változatlanul jó formában, ma már a spanyol piac is felfelé tart. A BÉT-en emelkedik a Mol és az OTP, esik a Richter és a Telekom, szárnyal az Opus. Erősödésnek indult az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Európa legnagyobb alapkezelője hátat fordít a forintnak
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 20:20
Az augusztusi csúcsról sokat gyengült a forint, egy év alatt viszont nem túl nagy a változás. A többi térségbeli deviza sem volt egységes, nincs igazán régiós trend kibontakozóban. Egy hatalmas összegeket mozgató alapkezelő mindenesetre csökkenti befektetéseit a térségünkben, mert előbb-utóbb kamatemelésre számít.
Részvény / Deviza / Áru Esik az angol font, szállnak a pulykák a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 16. 10:32
Addig emlegettük az euró-font paritást, amíg most már a nagy befektetési bankok is rákaptak az ötletre. A cseh korona újra erősödik, az olajár emelkedésnek indult, az európai tőzsdék szárnyalnak. Nálunk a hátsó sort szaggatják a befektetők, Appeninnt, Enefit, CIG Pannóniát vesznek lelkesen.
Részvény / Deviza / Áru Megütötték az angol fontot, magához tért a forint
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 11. 18:50
A piacok abbahagyták átmenetileg a koreai háborús aggodalmat, az amerikai tőzsdék egyenesen emelkednek. Az OTP kerek 10 ezer forinton zárt, a Mol és a Telekom gyengült, a Waberer’s emelkedett. 1,10 euró alatt az angol font, 305 forint alatt az euró, gyengült a cseh korona.
Részvény / Deviza / Áru Egyre mélyebben az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 7. 11:16
Folytatódik az euró diadalmenete a fenti valutákhoz képest, de a dollárral szemben is jól áll. A forint megijedt saját erejétől és kicsit visszaesett. A cseh korona visszaállt a kamatemelés előtti árfolyamszintre. A hazai börzén a Richter emelkedik, a Mol kismértékben gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt az angol font, megrántották a cseh koronát
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 3. 16:36
Mostanában nagyon mozgékonyak a devizapiacok: kitartóan esik a dollár és a svájci frank az euróval szemben, emellett erős a forint és gyengül a török líra. Ma viszont két döntő esemény is zajlott: figyelmeztetett az angol jegybankelnök a Brexit veszélyeire, a cseh jegybank pedig sok év után először kamatot emelt.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengül a török líra
Fellegi Tamás | 2017. július 5. 10:15
Kismértékben erősödik a forint, a hazai tőzsdét pedig immár ki tudja hányadik napja az Opimus és a Konzum tartja lázban, elképesztő forgalom és nagy árfolyam ingadozások mellett, de holnap már jön az új papír, a Waberer’s. A nagyok közül az OTP emelkedik. Erős a cseh korona, esik a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Újra zuhan az olajár, gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 18:11
Zuhan az olaj, a forint, az angol font, de a tőzsdék is lefordultak a reggeli emelkedés után. A Richter magához tért, így a BUX kis pluszban zárt.
Részvény / Deviza / Áru Eddig bírta a forint, bukás lett a Snap
Fellegi Tamás | 2017. június 16. 11:00
Mindössze két napot töltött a forint a féléves csúcsokon, igaz, lengyel és cseh devizatársait is megütötték. Emelkednek az európai tőzsdék, és a hazai nagypapírok is, leginkább a Mol. Esnek viszont a Mészáros-papírok, ha nem is sokat. Kibocsátási árára esett a sokszorosan túljegyzett Snap, a Snapchat üzmeltetője.
Részvény / Deviza / Áru Esik a Konzum, erősödik a cseh korona
Fellegi Tamás | 2017. június 12. 11:01
Jót tett a BÉT kispapírjainak a pénteki limitmódosítás, normalizálódott a kereskedésük. Amerikában pénteken nagy napközbeni esés volt a vezető papírokban, de a zárás szebb lett. Erősek a régiós valuták, a forint viszont nem mozdul. Az olajár a múlt heti alacsony szinten maradt, 50 dollár alatt.
Részvény / Deviza / Áru Miért lesz egyre drágább a sör Prágában?
Eidenpenz József | 2017. június 8. 16:34
Ha valaki gyakran jár Csehországba, feltűnhet neki, hogy a forintjáért egyre drágábban kapja a koronát. A złoty is érezhetően drágább ma, mint húsz évvel ezelőtt. Miért ennyire alulteljesítő a forint? A devizák árfolyamát sok minden befolyásolja, de egy lehetséges okot tudunk a jelenségre.
Részvény / Deviza / Áru Erős a cseh korona, gyengül a dollár, elszállt az arany
Fellegi Tamás | 2017. június 6. 10:11
Az olajár tartósan gyengélkedik, az amerikai tőzsdék még pénteken nagyot emelkedtek. Tegnap ugyan megpihentek, de új csúcsra ért a Tesla és az Amazon. A BUX esik, élen a pénteken nagyot emelkedő Richterrel, nem úgy a Konzum és az Opimus: a két kedvenc megint az égben. A Konzum öt tőzsdenap alatt duplázott.
Részvény / Deviza / Áru Dübörög az euró, a forint is erősödik, kergetik a Snapet
Fellegi Tamás | 2017. május 16. 10:26
1,10 dollár fölött az euró, rég volt már ilyen magasan. A forint, a cseh korona és a zloty is erősek. Az OTP ma is emelkedik, nagyot ugrott a Snap, túl sok a short pozíció benne.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magához tért az olaj
Fellegi Tamás | 2017. május 15. 10:58
Ha lassacskán is, de csak javul a hazai valuta, a zloty és a cseh korona továbbra is bivalyok. A világ tőzsdéi változatlanul az égben, élen az Apple és az Amazon. A BÉT-en a nagyok közül ma csak a Richter emelkedik, az OTP és a Mol visszaadnak múlt heti nagy nyereségükből.
Részvény / Deviza / Áru Végre erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 09:16
Hosszas gyengélkedés után erőre kapott a forint, és ezúttal már kevesebb, mint 310-et kell belőle adni az euróért.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, emelkedik az olajár
Privátbankár.hu | 2017. május 11. 10:34
Végre megmozdult a forint is a zloty és a cseh korona után. Emelkedik a Mol és az OTP, az olajár egy amerikai adatra emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany, gyengül a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. május 10. 10:01
Újabb, soha nem látott magasságba emelkedett az Apple, az Amazon és a Google, velük együtt a Nasdaq Composite is. Ilyen jó hangulatban nem veszik az aranyat, az olajat, de még a svájci frankot sem. A pesti börze ma visszaad egy kicsit a tegnapi méretes vágtából, főleg a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Méretes osztalékot fizetett a Mol, elszállt az Apple
Fellegi Tamás | 2017. május 9. 10:33
Első ránézésre különösen viselkedik a BUX: fél százalékot emelkedik, miközben a komponensek zuhannak. Ez a Mol 625 forintos osztalékának köszönhető, amely az árfolyamból részben eltűnt, az indexben viszont benne maradt. A Richter jó eredményével, amire sokan számítottak, még nem tudja, mit kezdjen a piac.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG