Lengyel zloty
Részvény / Deviza / Áru Borzasztó fontos adat jön, megint bankot vehet az OTP 
Eidenpenz József | 2024. február 13. 12:10
A hétfő veszteséből lett a kedd nyertese, megint az OTP húzza a BUX-ot. A piacok lefelé csorognak a fontos amerikai inflációs adat előtt, a forint rezzenetlenül állja a vihart. Történelmi csúcson van a zloty/forint árfolyam, azaz gödörben a hazai fizetőeszköz. A bitcoin 50 ezer dollár felett jár, de még jobban húz az ether.
Részvény / Deviza / Áru Bírja a forint a viharokat, aggasztó az olaj makacs drágasága 
Eidenpenz József | 2023. október 16. 13:13
A feszült nemzetközi politikai helyzetben a forint még erősödni is tud, ellentétben a lengyel zlotyval. A lengyel részvényeket viszont nagyon veszik a választás után. Esik a gáz, stagnál az olaj, de aggasztóan magas szinten. Kína chiphiánnyal nézhet szembe, megugrott a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Újra 390 felett az euró, a fogyi a legjobb üzlet 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 7. 12:53
A meglepő lengyel kamatvágás 390 forint fölé küldte az euró árfolyamát, sőt, ma már a 391 is megvolt. A BUX viszont felülteljesítő, mindhárom vezető részvényünk szép pluszban áll. Októberben tehetnek ajánlatot az OTP román cégére, a fogyókúrás szer a legjobb üzlet, börtönben ülve kereshet milliárdokat egy cégvezető.
Makro / Külgazdaság Bőkezű osztogatás: 2 százalékos lakáshitel-boomot eredményezett a lengyeleknél 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 13. 09:16
A közelgő őszi parlamenti választások meghozták a lengyel kormánynak az ihletet egy kis osztogatásra. Egy lakáshitel-támogatással igyekszik jó ütemben belopni magát a választók szívébe.
Agrár Rekordmértékű fizetésemelés és inflációs csapás? 
Privátbankár.hu | 2023. június 24. 11:51
A lengyel vezetés rekordmértékben növelné a minimálbéreket. A közgazdászok szerint ez nem olyan jó ötlet. 
Részvény / Deviza / Áru Forintarmageddon – tényleg olyan rossz a helyzet, mint amilyennek látszik? 
Eidenpenz József | 2022. október 14. 13:18
Valóban Európa leggyengébb devizája volt a forint? Az idei gyengeség hogyan néz ki közepes és hosszabb távon, és egész évtizedek alatt? Indokolja-e az infláció mértéke ezt a gyengülést? Lehet, hogy a devizánk még így sem túl olcsó, és könnyűszerrel gyengülhet tovább?
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, a cseh korona és a zloty, zuhan az Amazon 
Fellegi Tamás | 2018. október 30. 11:10
Összeomlóban az Amazon árfolyama, az amerikai indexek is tovább gyengülnek, 10 százalék feletti mínuszt hozott bennük a hónap. Kína felpattant a tegnapi nagy esés után, itthon a Mol emelkedik. A forint tartósan gyenge, most azonban csatlakozott hozzá két régiós társa is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, szárnyal a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 4. 11:01
A forint árfolyama ma délelőtt a július eleji mélypont óta leggyengébb értékére került, miközben a lengyel zloty jól tartja magát. Folytatja hegymenetét a Waberer’s, de a Mol is nagyot ugrik ma, gyengélkedik viszont a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Ma is ugrott a forint, már a zloty és a cseh korona is erősödik 
Fellegi Tamás | 2018. július 5. 17:36
Véget érni látszik a régióbeli valutahisztéria, gyorsan gyógyul a forint. A tőzsdén az OTP és a Mol estek, drágultak a német autógyári papírok.
Részvény / Deviza / Áru Ma is jó napja van a forintnak 
Fellegi Tamás | 2018. július 4. 11:03
A tegnapi nagy vágta után ma reggel is erősödéssel indult a forint, kevéssel túl is lépte a tegnapi csúcsot. A cseh korona és a zloty is erősödött, de jóval kevésbé, mint a forint. Emelkedik az OTP és a Richter, esnek a kisebb papírok. Nagyot zuhant tegnap a Tesla, igaz, korábban nagyot is ralizott.
Részvény / Deviza / Áru Széttépik a forintot! 
Fellegi Tamás | 2018. július 3. 11:04
Elszánt vevők jelentek meg a forint piacán, nagyot húzva rajta, ami sok nap esés után már időszerű. Ugyanakkor gyengélkedik a zloty és különösen a cseh korona. Jókedv uralkodik a tőzsdéken, a Mol és az OTP is emelkedik. Nagyot ugrott az amerikai WTI olaj ára, felzárkózott a Brent típushoz.
Részvény / Deviza / Áru Bezzeg a román lejt nem ütik annyira, mint a forintot 
Eidenpenz József | 2018. június 29. 15:41
Az utóbbi hónapokban kétségtelenül sokkal jobban gyengült a forint, mint a lengyel, román vagy cseh fizetőeszköz, de ez nem jelent túl sokat. Hosszabb távon más és más a kép, attól függően, milyen időszakaszt választunk ki. Az árfolyamot főleg a külföldi befektetők hangulata és az MNB lépései befolyásolják.
Részvény / Deviza / Áru Reménytelen állapotban a forint, kötvényhozamunk a görög szintet közelíti 
Fellegi Tamás | 2018. június 28. 10:50
Örökös mélyponton a forint, a magasban a 10 éves kötvényhozamunk. Ezúttal a cseh korona és a zloty is gyengült. A BUX alig mozdul, az OTP gyengül a Richter erősödik. Amerikában kiadós esést láthattunk, a Dow Jones indexben komoly támasz szint esett el.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olajár, gyengül a lengyel zloty 
Fellegi Tamás | 2018. március 21. 10:40
A Facebook tovább esett, bár ahhoz képest jól tartja magát, hogy mekkora botrány alakult ki körülötte. A Richter gyengül, az Opus, a Konzum és az Appeninn a tegnapi hullámzás utána ma emelkednek. A forint kicsit gyengül, a zloty többet, igaz, hogy tavaly nagyot erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Több éves csúcson a zloty és a cseh korona, csak a forint marad le 
Fellegi Tamás | 2018. január 25. 19:21
Két régiós, mondhatni visegrádi társvalutánk dinamikusan erősödik, a forintnak is ezt kellene tennie. Az euró újabb csúcson a dollárral szemben. Esett a BUX az OTP és a Mol közel 2 százalékos gyengülésének köszönhetően. Néhány kispapír megint nagyot liftezett, Amerikában pedig a Netflix emelkedik tovább.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a svájci frank az összeomlás napjához 
Fellegi Tamás | 2018. január 5. 10:33
Egyre közelebb a svájci frank a bűvös 3 évvel ezelőtti értékhez, a devizák közül a lengyel zloty erősödik kitartóan. Az európai tőzsdék ma is emelkednek, Amerika az év első 3 napján ralizott, klasszikus január-effektust láthattunk. A hazai tőzsdén a Mol emelkedik, az OTP gyengül, igaz, az utóbbi napokban nagyot ralizott.
Részvény / Deviza / Áru Ismét a Facebook, a Google és a Netflix uralja a piacot 
Fellegi Tamás | 2018. január 4. 11:10
A frissen kibontakozott januári raliban ismét élre törtek az emelkedő trendet évek óta vezető nagy internetes cégek, és új csúcsot értek el. Európa is szárnyal az év harmadik tőzsdenapján, a pesti börzén mérsékelt a lelkesedés, egy kisebb papírt vesznek csak lelkesen. Továbbra is erős a forint és a lengyel zloty.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott magasságban az olajár 
Fellegi Tamás | 2018. január 3. 18:51
Újabb 2 és fél éves csúcson az olaj, miközben az amerikai részvénypiacokon klasszikus január- effektus zajlik: mindenki bevásárol az év első napjaiban. Ma már Európában is ugyanezt tették, a hazai tőzsdén viszont csak mérsékelten emelkedtek az árak. Remek formában a lengyel zloty, a forint ismét erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Jó napja volt a forintnak, szárnyalnak a görögök 
Fellegi Tamás | 2018. január 2. 18:55
Szép erősödéssel nyitotta az évet a forint, de a lengyel zloty is felfelé mozdult. Az európai tőzsdék nagy eséssel nyitottak, de miután Amerika nagy ralival kezdte az idei évet, mérséklődtek a mínuszok. Emelkedni kezdtek az európai kötvényhozamok a rendkívül alacsony szintekről. A BÉT-en a Richter esett vissza, az OTP és a Mol emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Idén jöhet a 2-essel kezdődő forintárfolyam? 
Fellegi Tamás | 2018. január 2. 13:25
Évek óta 3-assal kezdődik a forint euróhoz képesti árfolyama, amit tulajdonképpen semmi sem indokol, a hazai valuta alulértékelt. A cseh korona és a lengyel zloty megindult felfelé, vajon követi-e őket a forint is? A hosszú távú kamatszintünk már alacsony, az infláció is egészséges: nem szólnak már komoly érvek az erősödés ellen.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a bitcoin, jó erőben a forint 
Fellegi Tamás | 2017. december 22. 11:07
Méretes zuhanás zajlik a bitcoin árában, miközben a magyar és a lengyel valuta szépen erősödik. Az előző napok szárnyalása után ma esik a Richter, ugyancsak gyengélkedik a Waberer’s és a múlt hét nagy nyertese, a CIG Pannónia is. Erős az olaj, ára két és fél éves csúcs körül van.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a lengyel zloty, lemaradt a forint 
Privátbankár.hu | 2017. december 20. 12:10
Lassan kialakul, melyik régiós valuta hogy teljesített az idén, sajnos a miénk elég szerényen. A hazai börzén lecsendesedtek az idei év üstökösi, még a Pannergy is.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az angol font, gyenge a forint is 
Fellegi Tamás | 2017. december 11. 11:22
Rövid ideig tartott a múlt heti öröm az angol font piacán: túlzás volt azt hinni, hogy Nagy-Britannia és az EU között komoly előrelépés történt. A forint gyengélkedésére nincs magyarázat, miközben a cseh és lengyel devizák stabilak. Esik a Mol, kis mértékben gyengélkednek az év üstökösei, főleg az Appeninn.
Részvény / Deviza / Áru 3 éves mélyponton a svájci frank 
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 10:56
A forint is gyenge, a török líra ismét mélyponton, a zloty erős. Zuhannak az európai tőzsdék, a BÉT-en esik az OTP és a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Erős a zloty és a cseh korona, drágul az olaj 
Fellegi Tamás | 2017. október 16. 10:20
Felértékelődnek a régiós devizák, miközben a forint erősödése elakadt. Az olajár emelkedik, miután iraki-kurd csörték alakultak ki a kirkuki olajmezők birtoklásáért. Esik a spanyol tőzsde a feszült a katalán helyzet miatt. A BÉT-en az OTP, a Mol, az Appeninn és a CIG Pannónia emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen fordulat az angol font árfolyamában, erősödik a forint 
Fellegi Tamás | 2017. október 13. 10:45
A tőzsdék csendesek, de BÉT mínuszban van, esik a Richter és az OTP és a Telekom, de a Mol kissé emelkedik. Ma Mészáros Lőrinc cégei is lefelé tartanak, legalábbis az Opus és a Konzum. A forint örvendetesen erősödik, ezt teszi a lengyel zloty is, az angol fontot pedig a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos hírek rángatják.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengélkednek a spanyolok 
Fellegi Tamás | 2017. október 4. 10:29
A nagy mélységből kissé feltápászkodott a hazai fizetőeszköz, miközben a BUX lefordult: esik a Mol és az OTP. Más tőzsdéken nagyjából nyugalom van, Amerika továbbra is felfelé csörtet, de a spanyol index esik közel két százalékkal, mivel a katalán kérdés még igencsak nyitott.
Részvény / Deviza / Áru Európa legnagyobb alapkezelője hátat fordít a forintnak 
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 20:20
Az augusztusi csúcsról sokat gyengült a forint, egy év alatt viszont nem túl nagy a változás. A többi térségbeli deviza sem volt egységes, nincs igazán régiós trend kibontakozóban. Egy hatalmas összegeket mozgató alapkezelő mindenesetre csökkenti befektetéseit a térségünkben, mert előbb-utóbb kamatemelésre számít.
Részvény / Deviza / Áru Elszabadultak a bikák a spanyol-katalán csörte után 
Fellegi Tamás | 2017. október 3. 10:33
Azt hinnénk, rossz hír volt a vasárnapi spanyol-katalán konfliktus, de szó sincs róla: megvadultak a bikák, ahogy a tőkepiacokon a vágtató árakat szimbolizálni szokták. Amerika és Európa tőzsdéi csúcson, itthon viszont mérsékelt a lelkesedés. Esik az olaj, gyenge a forint és a lengyel zloty.
Részvény / Deviza / Áru Kapják a spanyolok, de senki más nem aggódik 
Fellegi Tamás | 2017. október 2. 11:26
A tegnapi események után esik a spanyol tőzsde, máshol viszont emelkedés van, félelem egy szál sem, a hazai börze egyenesen szárnyal, még egy kis Mészáros-láz is van. A forint ugyanakkor gyengécske, viszont a lengyel zloty is, míg a cseh korona erősödik. Zuhan az aranyár, az olaj ára is mérséklődött.
Részvény / Deviza / Áru Jön Irma, szakad a narancslé, jól húz az OTP 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 6. 18:49
A részvénypiacokat továbbra is nyomasztja az Észak-Koreai feszültség, az USA-ban újabb hurrikán is fenyeget, alaposan megdrágult az olaj. Európában az erős euró és a holnapi EKB-ülés intette óvatosságra a befektetőket. A BUX index emelkedett, főleg az OTP-nek köszönhetően, a forint viszont kissé gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, magyar forint? 
Eidenpenz József | 2017. augusztus 24. 17:25
Éves mélyponton az euró/forint árfolyam, vagyis éves csúcson a forint, miközben az MNB lényegében semmit sem csinált a keddi kamatdöntő ülésén. Magyar sajátosság, vagy sem? Mi a helyzet a többi térségbeli valutával?
Részvény / Deviza / Áru Egyre olcsóbb az olaj, gyenge a forint és a font 
Fellegi Tamás | 2017. június 21. 10:50
Szakadatlanul esik az olajár, el is érte idei mélypontját. A forint gyenge maradt a tegnapi pofon után, de cseh és lengyel devizák korrekciója is kitart, és az angol font is idei mélyponton. Esik a párizsi tőzsde, kisebb mértékben a DAX, ugyanazt teszi a BUX is a Richter és az OTP vezetésével, a Telekom viszont emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Eddig bírta a forint, bukás lett a Snap 
Fellegi Tamás | 2017. június 16. 11:00
Mindössze két napot töltött a forint a féléves csúcsokon, igaz, lengyel és cseh devizatársait is megütötték. Emelkednek az európai tőzsdék, és a hazai nagypapírok is, leginkább a Mol. Esnek viszont a Mészáros-papírok, ha nem is sokat. Kibocsátási árára esett a sokszorosan túljegyzett Snap, a Snapchat üzmeltetője.
Részvény / Deviza / Áru Esik a Konzum, erősödik a cseh korona 
Fellegi Tamás | 2017. június 12. 11:01
Jót tett a BÉT kispapírjainak a pénteki limitmódosítás, normalizálódott a kereskedésük. Amerikában pénteken nagy napközbeni esés volt a vezető papírokban, de a zárás szebb lett. Erősek a régiós valuták, a forint viszont nem mozdul. Az olajár a múlt heti alacsony szinten maradt, 50 dollár alatt.
Részvény / Deviza / Áru Miért lesz egyre drágább a sör Prágában? 
Eidenpenz József | 2017. június 8. 16:34
Ha valaki gyakran jár Csehországba, feltűnhet neki, hogy a forintjáért egyre drágábban kapja a koronát. A złoty is érezhetően drágább ma, mint húsz évvel ezelőtt. Miért ennyire alulteljesítő a forint? A devizák árfolyamát sok minden befolyásolja, de egy lehetséges okot tudunk a jelenségre.
Részvény / Deviza / Áru Ismét kilőtt a Tesla, Mészáros Lőrinc cégét is tépik 
Fellegi Tamás | 2017. május 31. 10:40
Négy napja vágtat a Tesla részvénye, remek formában van. Ugyanígy a Google, az Amazon, a Netflix és a Microsoft is új csúcson. Zsákolják a Konzumot és a Graphisoft Parkot, erős a lengyel zloty, a forint kevésbé, az angol font pedig gyengül, miután a jövő heti választások előtt lecsökkent a jelenlegi kormánypárt előnye.
Részvény / Deviza / Áru Visszavonják az ingyenpénzt 
Fellegi Tamás | 2017. május 25. 11:07
A kamatnál is fontosabb kérdésben döntött az amerikai jegybank: lassan kivonják azt a pénzt, amit fedezetlen kötvényvásárlásokkal a piacra bocsátottak. Kamatot viszont nem biztos, hogy emelnek jövő hónapban, noha eddig mindenki ezt várta. Újabb csúcsokon az Amazon és a Google, esik a Richter és az FHB, emelkedik az OTP. Erősödik a zloty, gyengül a dollár.
Részvény / Deviza / Áru Dübörög az euró, a forint is erősödik, kergetik a Snapet 
Fellegi Tamás | 2017. május 16. 10:26
1,10 dollár fölött az euró, rég volt már ilyen magasan. A forint, a cseh korona és a zloty is erősek. Az OTP ma is emelkedik, nagyot ugrott a Snap, túl sok a short pozíció benne.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magához tért az olaj 
Fellegi Tamás | 2017. május 15. 10:58
Ha lassacskán is, de csak javul a hazai valuta, a zloty és a cseh korona továbbra is bivalyok. A világ tőzsdéi változatlanul az égben, élen az Apple és az Amazon. A BÉT-en a nagyok közül ma csak a Richter emelkedik, az OTP és a Mol visszaadnak múlt heti nagy nyereségükből.
Részvény / Deviza / Áru Végre erősödik a forint 
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 09:16
Hosszas gyengélkedés után erőre kapott a forint, és ezúttal már kevesebb, mint 310-et kell belőle adni az euróért.
Részvény / Deviza / Áru A lengyel zloty lett a legjobb európai valuta, de mi lesz a forinttal? 
Fellegi Tamás | 2017. május 9. 06:07
Az idei év legjobban teljesítő európai valutája eddig a zloty, amely szakadatlanul erősödik, és most már az elemzők is egyre optimistábbak, arra számítva, hogy megváltozott a lengyel jegybank eddigi politikája. A forint ugyanakkor viszonylag gyenge, pedig a rá ható tényezők ugyanazok. Előbb-utóbb azonban nálunk is megjön a fordulat.
Részvény / Deviza / Áru Kevesebb iPhone-t adtak el, de többért 
Fellegi Tamás | 2017. május 3. 11:07
Kijött az Apple negyedéves jelentése, sokan többet vártak tőle, pedig egész jó lett, ömlik a céghez a pénz. Esik az OTP és a Richter, az Opimus láz mérséklődik. Beszakadt az olajár, megint nagy a túlkínálat. Erősödik a lengyel zloty, a forint viszont nem mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, erős a zloty 
Fellegi Tamás | 2017. május 2. 10:49
Továbbra sem mutat életjeleket a hazai fizetőeszköz, miközben a lengyel zloty ereje töretlen. Esik az olaj és az arany, Amerikában szárnyal a Nasdaq, húzzák a nagy internetes cégek részvényei. Felfelé indult a hazai börze: a Mol viszi a hátán a piacot, de az OTP és a Telekom is emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Elhagyta magát a forint 
Privátbankár.hu | 2017. április 29. 11:31
A hazai fizetőeszköz tegnap két lépésben nagyot gyengült, a cseh korona viszont újra erősödésnek indult.
Részvény / Deviza / Áru Már a környék összes valutája gyengélkedik, nem csak a forint  
Fellegi Tamás | 2017. április 21. 10:48
Ezúttal a zloty és a lej is ereszkedik, a forint továbbra is a mélyben. Csúcsközelben a Nasdaq, csúcson a Facebook, emelkedik a BUX. Marad még egy évet a tőzsdén a Plotinus, de csak dísznek. Tőkepiaci befektetései megszűnnek, jövőre kivezetik, akinek van, jobb, ha eladja.
Részvény / Deviza / Áru Próbál feltápászkodni a forint, a magasban az arany 
Fellegi Tamás | 2017. április 18. 11:00
Az ünnepekre roppant mód meggyengült forint ma kísérletet tesz, hogy magához térjen. Az aranyár elszállt, amit a koreai helyzet fényében indokoltnak tartunk. A tőzsdék ma lefelé indultak, a BÉT épp csak, hogy lejjebb van. A Richter viszont ma sem tud esni, hetek óta remek formában a hazai gyógyszergyár.
Részvény / Deviza / Áru Száll az Amazon, drágul az arany 
Fellegi Tamás | 2017. április 4. 10:30
A korábban sok nehézséggel küzdő Amazon nagyon belendült, az áremelkedésnek se vége, se hossza. Az arany is újra nekilendült, a lengyel zloty viszont korrigált a több hetes szakadatlan erősödés után. Emelkedik a Mol, nem mozdul a forint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG