Hirdetés
Hirdetés

Tőzsdére jön a Wallis, most meg megőrülnek a Facebook-ért

Eidenpenz József, 2018. április 26., 18:24

A kötvényhozamok végre stabilizálódtak, néhány tech-cég, mint a Facebook, jó nagyot emelkedett gyorsjelentése után. A BUX nagyjából hozta az európai átlagot, a vezető a Mol volt. A Wallis-csoport a budapesti tőzsdére jön az Alterán keresztül.

Borúra derű következett ma, a főleg a magas állampapír-hozamok által kiváltott rosszkedv megszűnt ma a tőzsdéken. Az amerikai tíz éves kötvényhozam még mindig több éves csúcs közelében van, de legalább visszatért az évi három százalékos lélektani határ alá. Csökkent a német hozam is.

Az amerikai tőzsdéken ezen kívül néhány technológiai cég vidtotta fel a befektetőket, főleg a Facebook és az AMD chipgyártó. Az előbbi 9, az utóbbi majdnem 13 százalékos pluszban van. A Nasdaq indexe 1,2 százalékkal megy fel, az S&P 500 és a Dow Jones csak 0,6-0,7 százalékos pluszban van.

Hirdetés

Az európai tőzsdék sokáig eléggé kedvetlenek voltak, majd eléggé a kereskedés vége felé élénkültek meg. Ebben szerepe lehetett a gyengülő eurónak, az 1,2110-es euró/dollár keresztárfolyamot ugyanis január eleje óta nem láttuk. A német, francia, brit indexek 0,5-0,7 százalékkal mentek fel, az olasz egy kerek százalékkal.

Középen a BUX

A lengyel tőzsde lekörözte a magyart 1,2 százalékos indexemelkedéssel, de Bukarest meg esett, és a magyar BUX 0,6 százaléka jónak mondható. A Mol 1,2 százalékkal 2980-ra, az OTP 0,4 százalékkal 11 410-re, a Richter, amely tegnap tartott közgyűlést, 0,3 százalékkal 5250-re emelkedett.

További árfolyamok itt láthatók

A forint ma alig változott, tíz fillérrel lett olcsóbb az euró, 313,0.

Jön a Wallis

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera Nyrt-ben nyilvános vételi ajánlattal és apporttal befolyást szerez, ezzel tőzsdére lép a Wallis Csoport gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói üzletága. A vállalatcsoport árbevétele közel 70 milliárd forint évente – jelentették be délután. Ezt követően az Altera a gépjármű szektorban történő befektetésekre és további dinamikus növekedésre fókuszál.

Egy délelőtti német hír szerint valószínűleg nem hosszabbítják meg az EU-ra vonatkozó kivételes bánásmódot, és az amerikai acél– és alumínium-büntetővámok május 1-jétől itt is életbe lépnek. Az EU jövő héten a követendő lépésekről tárgyalhat.

Bank itt, bank ott

Az EKB a kamatokat rekord alacsonyan hagyta ma, de ez nem igazán okozott meglepetést. Maradt az eddigi retorika is, amely szerint ez még sokáig így maradhat.

A Deutsche Bank jelentésére nagyon vártak már a németek, sok spekuláció előzte meg. De a fő kérdés az volt, mi lesz a rosszul teljesítő befektetési üzletággal. A válasz az, hogy az ilyen jellegű amerikai és más távolabbi tevékenységeit leépíti, és Európára koncentrál. Az eredményei egyébként gyengék voltak, a részvény nagy hullámzás után 1,3 százalékos mínuszban végzett.

Az árupiacokon bizonytalankodik az olaj, megint esik az arany. A kriptodevizák közül a bitcoin szerény mínuszban 8800 dollár körül, de a legtöbb fontosabb alternatívája több százalékos pluszban van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?