Hirdetés
Hirdetés

Az MNB előtt tüntetnek ma a szakszervezetek a cafetéria miatt

2018. november 06., 12:31

Az MNB-től vonulnak át a Parlament elé, előtte Matolcsynak akarnak átadni egy petíciót.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ahogy arról korábban már írtunk, a szakszervezetek demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafetéria megadóztatása ellen.

A demonstrációt két nagy szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szakszervezetek szervezi.

Hirdetés

A tervek szerint ma délután 3 órakor a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete előtt gyülekeznek majd a résztvevők. A beszédek után petíciót adnak át a jegybank elnökének, aztán átvonulnak a Parlament elé - írja az atv.hu.

A mai demonstrációval kapcsolatban Kordás László, az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy 1000-1500 résztvevőre számítanak, de hangsúlyozta, hogy nem is tömegdemonstrációt szerveztek, hanem figyelemfelhívó akciót.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint azonban jöhetnek újabb tüntetések, és ezek nagyobbak is lehetnek akkor, amikor jövő februárban megtapasztalják majd a dolgozók, hogy mennyivel kevesebb juttatást visznek haza.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?