Hirdetés
Hirdetés

Zűrzavar van az autósok fejében – most mennyi az annyi?

2017. november 08., 10:24

Lassan itt az ideje a kgfb váltásnak és megújításnak, épp csak az nem tiszta, hogy kinek, mennyit kell fizetnie.

Ahogy arról már mi is korábban írtunk, megindult a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltási- és befizetési szezon, az idei kampány pedig csupán 18 ezer forintos átlagtarifáról szól. Ez első hallásra jól is hangzik, a gond csupán az, hogy ez nem így van – az autósok zöme ugyanis ennek könnyen a másfél- vagy kétszeresét kell, hogy kifizesse, ezt közölte a CLB biztosítási alkusz a Privátbankár.hu-val.

A CLB szerint teljesen jogos a mintegy 3 millió magyar autós felháborodása és értetlenkedése, a kampány ugyanis félrevezető. Az idei váltás mindössze egymillió autóst és mintegy félmillió egyéb járművet (motor, pótkocsi, utánfutó, stb.) érint. Előbbieknek a kampányban olvasható 18 ezer helyett átlagosan 30-40 ezer forint éves díjat is kell fizetniük, míg az utóbbiakra szintén nem vonatkozik a kampány, sőt: a kis eszközök átlagdíja 5 ezer forint körül van, így bár váltásra jogosultak, a 15-25 százalékos emelés az ezer forintot sem éri el éves szinten, így valószínűleg nem emiatt fognak biztosítót cserélni, véli Németh Péter értékesítési és kommunikációs igazgató.

Hirdetés

De akkor kire vonatkozik a kampányszöveg?

Egy elég szűk, most nem váltó rétegre valóban igaz a 18 ezer forint körüli összeg. Ők azok a többnyire idős autókat magába foglaló flottatulajdonosok, akik már 7 éve nem cserélték le a kocsijukat, vidéken élnek, és nem használnak internetet. Így eshet meg, hogy ennek az „állománynak” az átlagdíja mindössze 18 ezer forint körül mozog, míg csaknem 3 millió autóstársuknak – akiknek már újabb és magasabb kategóriájú autójuk van, fiatalabbak, vagy nagyvárosi lakosok – az átlagdíja 30-40 ezer forint körül mozog.

A CLB szakértői azt javasolják, hogy mindenki a saját évfordulóját figyelje és kalkulálja év közben is a díját, mert a valóság ma már teljesen más, mint amit például a most novemberi pillanatfelvétel mutathat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?