Hirdetés
Hirdetés

Bevásárolt az állam: óriási összeborulás jött a magyar gázpiacon

2018. január 11., 15:12

A Nemzeti Közművek bekebelezte az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t.

Az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V., tőlük vásárolta meg az NKM az ÉGÁZ-DÉGÁZ részvénycsomagjának 100 százalékát. A részvények mellett a tulajdonukba kerültek a társaság eszközei és tudásbázisa, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózata is. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 000 kilométert.

Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs, az ő számuk az egyesülés után egyébként 775 ezerre nőtt.  A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül. Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Hirdetés

Nemrég a szomszédban is fontos üzletet kötöttek. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás következtében. Bár a szakértők óvatos feltételezésekbe bocsátkoznak csak, a biztosítók figyelmeztetik a lakosságot: érdemes még most átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy badott esetben garantáltan fizessen a biztosító.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38122.87-1.4%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?