Hirdetés
Hirdetés

Cáfol a Csíki Sör gyártója: szó sincs csődközeli helyzetről

2017. október 12., 13:15
Cimkék
hitel
, csőd
, Csíki Sör

A Csíki Sör gyártója szerint egyáltalán nincsenek csődközeli helyzetben, a veszteség csak könyvelési kérdés, és a magyar adófizetők pénze sosem kerül a Csíki Sörbe.

A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt: súlyosan eladósodott és csődközeli állapotba került a székelyföldi Lixid Project SRL, a Csíki Sör gyártója; a lap információi szerint legkésőbb tavaszra bedől a gyár, hacsak nem érkezik valahonnan váratlan segítség. A társaság szerint azonban a cikk (amelyet a Privátbankár.hu is szemlézett) valótlanságokat tartalmaz.

Szerkesztőségünknek eljuttatott levelükben azt írják: a Csíki Sör eladásai hónapról hónapra és évről évre nőnek. "A márka az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar kisüzemi sörmárka. A nemrég indított házhozszállítási akciónk pedig teljes siker, több tízezer embert szolgáltunk ki egy hónap alatt. Új munkatársakat veszünk fel, bővítjük az autóparkunkat, új sörökkel jelenünk meg a piacon és folyamatosan bővítjük a piacunkat" - írják.

Hirdetés

A társaság szerint a cikkben említett csődközeli állapotról szó sincs. A cikkben szereplő veszteség könyvelési kérdés, melynek oka egy 2016-os fejlesztés és beruházás egyes költségeinek elszámolása.

A Magyar Nemzet arról is írt, a vállalkozást vezető Lénárd András magyar bankokkal (köztük állami tulajdonban lévő pénzintézetekkel) tárgyal a hitelek átcsoportosításáról. Ezzel kapcsolatban a Csíki Sör csapata megjegyzi: adófizetők pénze, állami támogatás, vagy állami hitel soha nem volt a Csíki Sörben és nem is lesz, ilyenről nem is tárgyalnak. "Egyedüli segítség, amit kaptunk, az a jó szó és a magyar emberek kiállása mellettünk, melyet ezúton is köszönünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy munkánkkal és sikereinkkel sok ellenérdekeltet és irigyet szereztünk, a fenti cikk megjelenését is ennek tulajdonítjuk" - zárja közleményét a társaság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35758.06-0.37%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?