<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Csőd
Makro / Külgazdaság Sokan vállalkoznak, de kevesen lesznek sikeresek
MTI | 2020. augusztus 20. 11:12
Romlott az elmúlt egy évben is az induló magyar cégek túlélési rátája, az 5 éves kort a cégeknek kevesebb mint 70 százaléka éri el, míg 10 éves korig a vállalkozások 46 százaléka jut el - közölte az Opten céginformációs szolgálató az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Globális leminősítési hullám kezdődött – vállalatok és államok sora juthat csődbe
Káncz Csaba | 2020. május 17. 17:17
A kormányok a várakozások szerint meg akarják menteni legjobb cégeiket és bankjaikat, ezért az államadósságok idén olyan ütemben emelkedik világszerte, mint háborúk idején.  A nemzetköti hitelminősítők viszont a növekvő eladósodás miatt sorra megkezdték vállalatok, bankok és országok leminősítését.  Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Ezek a mai fiatalok tették tönkre a Thomas Cookot is
Tiszai Balázs | 2019. szeptember 24. 14:02
Az utazási iroda a klasszikus, "mindent egyben" csomagban kínálta az nyaralásokat, ahol egy befizetéssel megkapjuk a repülőjegyet, a hotelt, a bérautót és az ellátást is. Az emberek, és főleg a milleniális fiatalok azonban ma már döntően nem így nyaralnak, hanem külön forrásokból legózzák össze a vakációjukat - sokkal olcsóbban.
Makro / Külgazdaság Thomas Cook csőd: a Condor 200 milliós támogatást kér a német kormánytól
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 16:00
Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság már kormányzati segítséget is kért a működés fenntartásához.
Vállalat Csődbe ment a Thomas Cook, 600 ezer utasa rekedt külföldön
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 07:40
Azonnal el is indítják a turisták hazaszállítására kidolgozott, úgynevezett Matterhorn-műveletet, ami Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete - ez azonban csak a brit állampolgárságú utazókra vonatkozik.
Makro / Külgazdaság Házról házra jár Ciprasz - ma Juncker jön
Privátbankár.hu | 2015. június 11. 09:47
Ma az Európai Bizottság első emberével, Jean-Claude Junckerrel folytat tárgyalásokat Alekszisz Ciprasz görög kormányfő az államcsőd megakadályozásáról.
Karrier Nem rúgnak ki senkit a győri Märklin játékgyárból
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 17:24
Minden munkahelyet megtart a világhírű modellvasútgyártó német Märklin új tulajdonosa a göppingeni központban, illetve a győri gyárban.
Makro / Külgazdaság Vizsgálódik Brüsszel: focira bezzeg van pénz?
Zsiborás Gergő | 2013. március 10. 15:23
Az Európai Bizottság több ország első osztályú futballklubjával szemben indított vizsgálatot tiltott állami támogatás miatt. A célkeresztben első sorban Spanyolország áll, ahol a legjobban eladósodott autonóm tartomány áldozta eddig a legtöbb közpénzt a csődközeli állapotba jutott fociklubjainak megmentésére. Sztárfizetések és átgondolatlan stadionépítések miatt több spanyol klub is megszűnhet.
Utazás Környezetkímélő a Malév-csőd
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 16:22
Megszűnt a Malév, kevesebb lett az utas, csökkent a károsanyag-kibocsátás a repülőtéren. Tizedével kevesebb a kibocsátás, annyival, amennyit egy kisebb falu bocsát ki.
KKV Csődbüntett miatt nyomoznak az egykori Electro World után
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 16:39
Csődbűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a másfél éve tönkrement Electro World Magyarország Kft. vagyonának eltüntetésével összefüggésben.
KKV Bizottsági igen a Malév-jelentésre
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 15:10
Csak a Malév működésre volt elegendő az állami támogatás a bizottsági jelentés szerint, amely az előző kormányokat teszi felelőssé a társaság csődje miatt.
Utazás Egy orosz bank miatt nem kapnak pénzt a pórul járt Malév-utasok?
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 08:00
Mindaddig nem kapják vissza a jegyárat a Malév utasai, amíg a bíróság el nem dönti, hogy az orosz Vnyesekonombanknak (VEB), vagy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek (IATA) jár a bent ragadt pénz - írta a Népszabadság.
KKV Egyszerűbb lesz-e a cégek élete az új Ptk.-val?
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 18:00
A hét elején elfogadott új polgári törvénykönyv (Ptk.) társasági jogi szabályainak nagy része egyszerűsíti és ésszerűbbé teszi a különböző gazdasági társaságok működését, szigorúbban szabályozza az alapítók és tagok felelősségét, ugyanakkor a hitelezők számára nagyobb védelmet nyújt. A Ptk. fizetési biztosítékokat érintő egyes új szabályai általában javítják a hitelezői biztonságot, az adósi kötelezettségek átláthatóságát; a zálogjogosulti bizományos bevezetése a magyar jogrendszerbe mindenképpen üdvözlendő a banki konzorciumi hitelezők szempontjából, a szerződés átruházás jogintézménye kedvezhet a projektfinanszírozásnak, vállalati reorganizációnak, üzletág átruházásnak – összegzi a Szecskay Ügyvédi Iroda.
KKV Gyűlnek a felhők a Praktiker fölött: kivonulnak Törökországból
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 07:41
A Praktiker német barkácsáruházlánc kivonul Törökországból, és ottani leányvállalatát, amely kilenc áruházzal rendelkezik, fizetésképtelenné nyilvánítja.
Adó Bukott cégvezetőket perel a NAV
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 07:16
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
Részvény / Deviza / Áru Első körben fityiszt mutattak az E-Starnak a hitelezők
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 07:56
Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt.hétfőn megtartott csődtárgyalásán a hitelezők a társaság által előterjesztett egyezségi javaslatot nem hagyták jóvá. Ezzel még nincs vége a sztorinak.
Részvény / Deviza / Áru Egyezkedik a csődben lévő E-Star - felfüggesztik a kereskedést
Privátbankár.hu | 2013. február 4. 13:55
Csődegyezségi tárgyalást tart hétfőn az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. a hitelezőivel - a társaság részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését felfüggesztik.
Utazás Egy éve Malév nélkül
Privátbankár.hu | 2013. február 3. 11:29
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
KKV Csődöt hozhat a rezsicsökkentés
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 08:09
Még nem lehet tudni, mennyivel csökkennek a vízdíjak, de iparági szervezetek a vízműcégek bedőlésétől tartanak az intézkedés nyomán.
KKV Újabb húsos csőd! A gyulai után most a csabait mentheti a Budai
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 15:04
Értesülések szerint a Békéscsabai Kolbászgyártó Húsipari és Kereskedelmi Kft. ellen indítottak felszámolási eljárást. Ezzel egyidőben felszámolás alá vonták a 4 éve alapított kisvárdai Cívis Meat Kft.-t is.
Biztosítás Az autósok elkezdték kifizetni maguknak a MÁV ÁBE csődjét
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 11:28
Elindult a volt MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) károsultjainak kifizetése. Számos jogosult elérhetőségi adatai azonban megváltoztak, s ezt még nem közölték a kártalanítást lebonyolító vagyonelszámolóval. A PSZÁF és a vagyonelszámoló ismételten az adatváltozások bejelentésére hívja fel az érintettek figyelmét.
KKV Így mentik a zenei áruházláncot
Privátbankár.hu | 2013. január 20. 17:19
A világ legnagyobb zene- és filmforgalmazó cégei próbálják megmenteni a brit HMV zenemű-forgalmazó áruházláncot, amely a napokban csődvédelmet kért.
Makro / Külgazdaság Százmilliós támogatást kapott Esztergom az államtól
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 11:46
Százmillió forint támogatást utalt át az állam Esztergom számlájára az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő (önhiki) önkormányzatok keretéből - közölte a város Fidesz-KDNP-frakciója csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Az E-Star csődegyezségi tárgyalást hívott össze
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 07:25
Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. csődegyezségi tárgyalást hívott össze.
Pénzügyi szektor Rossz széria: az USA-ban idén 51 bank ment csődbe
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 15:34
A héten 51-re emelkedett az Egyesült Államokban az idén bezárt bankok száma és ha jól számolunk, akkor két hetünk még van az évből.
KKV Kit fog és kit nem fog kifizetni a Kapuvári Hús?
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 16:05
A Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa, Jendrolovics Pál Péter legfeljebb a dolgozók járandósága, a felszámolással kapcsolatos költségek, a köztartozások és a biztosított követelések kifizetésére lát esélyt.
KKV Rosszkor rossz helyen: csődbe mehet a Köki Terminál
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 09:49
A Köki Terminál tulajdonosa ellen felszámolást kezdeményezett egy beszállító. A bevásárlóközpont éppen a válság kezdetekor kezdett épülni, de nem csak ez az oka annak, hogy bajba került a pláza. Ingatlanszakértők szerint az alaprajzokkal is gond van, és a bérlői mix sem erősíti a bevásárlóközpont jövedelmezőségét.
KKV Belebukhat az "aránytalanul magas" bírságba a Mal Zrt.
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 09:04
Akár még karácsony előtt utcára kerülhetnek a Mal Zrt. dolgozói, a cég ugyanis abban a pillanatban csődbe megy, amint kifizeti az iszapömlés következményeként kiszabott, hazai viszonylatban példátlanul magas bírságot, 135 milliárd forintot - állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).
KKV Nehéz a felszámolás: kifizetetlen villanyszámla vagy rothadó hús
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 07:54
A felhalmozott tartozás miatt heteken belül kikapcsolja az áramot a kapuvári húsgyárban a szolgáltató; a pénteki "főpróba" azonban közvetett veszélyhelyzetet teremtett - mondta a Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa.
KKV Malév: nem csak a dolgozói kifizetésekkel van gond
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 08:42
Hétfőn kellett volna befejeződnie a Malév Zrt. fölszámolásának, de egyelőre nem látszik a folyamat vége - írja a Népszabadság mai száma.
Pénzügyi szektor Bankok százai dőltek be 5 év alatt az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 08:20
Az Egyesült Államokban az idén bezárt bankok száma negyvenhétre emelkedett a héten.
KKV Kétszer annyi cég alakul, mint amennyi megszűnik
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 16:07
Magyarországon tavaly és idén szeptember között 24.929 gazdasági társaságot töröltek a cégnyilvántartásból, miközben ugyanezen idő alatt 45.922 új vállalkozást jegyeztek be.
KKV Nehéz kenyér az autókereskedés: mikor veszünk már autót?
Privátbankár.hu | 2012. október 1. 11:03
Bár egyre többet hallani a gépjármű-kereskedelem fellendüléséről, a jelenlegi adatok még nem ezt mutatják. Az elmúlt 12 hónapban ugyanis 5,17 százalék volt a gépjármű-kereskedő cégek bedőlés-aránya az egy évvel ezelőtti 4,45%-kal szemben. Az egy évvel korábbinál tehát jóval több kereskedő cég vált fizetésképtelenné a szektorban.
KKV A kisebbségi tulaj 1 forintért vinné a Kapuvári Hús Zrt.-t
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 27. 08:57
Ma tartja közgyűlését a Kapuvári Hús Zrt., amellyel szemben a beszállítói jelentős követelésekkel rendelkeznek. A kisebbségi tulajdonosnak vannak ötletei a csőd elkerülésére.
KKV A Mal Zrt. lehet a vörösiszap-katasztrófa utolsó áldozata
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 07:00
Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t - az erről szóló kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
KKV Elektromos autó lesz a Saab-ból
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 15:35
A nagy hagyományokkal rendelkező svéd autómárka, a Saab elektromos autók névadójaként, mint technológiai bázis kelt életre hamvaiból.
KKV Nem mentették meg a Hey-Hót
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 07:24
A második csődegyezségi tárgyalás sem járt sikerrel a múlt héten, így felszámolják az érsekhalmi székhelyű Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt.-t.
Utazás Megvan a válság újabb fapados áldozata
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 10:03
Az olasz Wind Jet fapados légitársaság a válság következő áldozata. A társaságot az az Alitalia menthette volna meg, mely 2008-an jelentett csődöt.
KKV Ezért baj, hogy nincs belső kereslet
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 11:18
Az idei év első félévében 2011 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója jócskán megugrott, országos átlagban 40 százalékkal nőtt. Egyes ágazatok helyzete azonban még inkább ellehetetlenült.
KKV Dögvész pusztít a magyar cégek között
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 11:38
Idén az első félévben a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan, 40 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A Coface szerint az évközi jelentősebb kormányzati változtatások a lánctartozások révén tovább is emelhetik a fizetésképtelenségi eljárások számát.
KKV Bedőlési hullám: még koránt sincs vége
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 13:30
Jelenleg 100-ból több mint 4 cég szűnik meg fizetésképtelenségi eljárás miatt, valamint a végelszámolások száma is közel megduplázódott egy év alatt. A várakozások szerint egyre több cég kerül nehéz helyzetbe, melynek az előrejelzések szerint még koránt sincs vége.
KKV Rekordszámú cég dőlt be az első félévben
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:29
Az idei év első felében 30 százalékkal nőtt a felszámolás alá került cégek és 60 százalékkal a végelszámolás alá került cégek száma az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor van honnan tisztulnia a piacnak, mivel nem mutat egészséges cégstruktúrát a hazai vállalkozások száma.
KKV Szeviép: elhúzdó felszámolás, de pénz így sincs elég
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 11:28
Eddig csupán 1,4 milliárd forint folyt be a Szeviép felszámolásából, ami a töredéke annak, amennyivel a cég a partnereinek tartozott két évvel ezelőtt, a felszámolás kezdetekor. A követelések behajtása csak lassan halad, ezért a felszámolási időszakot újabb egy évvel meg kell hosszabbítani - írta a Napi Gazdaság. Hogyan jutottak ide?
KKV Hiába az EKB 1000 milliárdja, jön a csődhullám
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 13:52
Az európai vállalati csődök aránya az eurójegybank (EKB) ezermilliárd eurós likviditásinjekciója ellenére is növekedni fog az idén a tavalyihoz képest - jósolta keddi előrejelzésében a Standard & Poor's.
KKV Csődbe ment a milliárdos gyógyszer-nagykereskedő
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 12:35
Csődvédelmet kért a Vicis Pharma Kft., a bíróság a felek kérelmére 150 napra hosszabbította a fizetési haladékot. A gyógyszer-nagykereskedő cég 2010-ben 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, nyereségesen működött. Jelenleg két közjegyzői végrehajtás van folyamatban ellene.
KKV Újabb régi magyar márka került veszélybe: csődben a Hey-Ho gyártója
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 07:27
Csődvédelmet kért a Hey-Ho gyümölcsleveket gyártó Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt. A társaság 2010-ben is még nyereséges volt, forgalma meghaladta a 3 milliárd forintot. Jelenleg több végrehajtás folyik ellene, egyiket az adóhatóság indította.
KKV Nem jött be a merész vállalkozás: bedőlt a Hotel Ipoly
Privátbankár.hu | 2012. május 1. 10:05
Felszámolási eljárást indítottak a Hotel Ipoly Zrt. ellen - értesült a gazdasag.hu. A társaság 2004-ben vásárolta meg a balassagyarmati szálloda épületét, majd 2009-ben nyitotta meg a vendégsereg előtt. A társaság nem tudott nyereséget produkálni, a hírügynökség szerint a kegyelemdöfést vélhetően az év elején indított adóhatósági végrehajtást adta meg.
Pénzügyi szektor Újabb bankok mentek csődbe az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2012. április 29. 09:34
Az elmúlt héten újabb három bank ment csődbe az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 21-re emelkedett. A legtöbb banki csődöt 2010-ben regisztrálták, akkor 157 bank lett fizetésképtelen, tavaly ez a szám 92-re mérséklődött.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG