Hirdetés
Hirdetés

Kivégzésről beszél a Hír TV egykori műsorvezetője

2018. augusztus 16., 13:54

Veiszer Alinda szerint várható volt, hogy Simicska Lajos feladja médiabirodalmát. A még a Hír TV előző vezetése által elbocsátott műsorvezető korábban arra is utalt, hogy anno politikai okok miatt rúghatták ki.

Veiszer Alinda Forrás: hirtv.hu
Veiszer Alinda Forrás: hirtv.hu

„A választások után nem volt kétséges, hogy Simicska Lajos kivégzi a saját médiáját, de azt gondoltam, hogy ez lassabb folyamat lesz”  – jelentette ki Veiszer Alinda, a Hír TV egykori műsorvezetője a 168 órának adott interjúban.

Tavaszi kirúgás

„Annyira szembement minden logikával a műsorom megszüntetése még májusban, hogy világos lett számomra: ha nincs ésszerű indok, akkor valami más húzódik a háttérben. Látván az eseményeket, jól éreztem” – tette hozzá.  

Az újságíró a Magyar Hangnak májusban adott interjúban is furcsállta az Alinda című műsorának megszüntetését. Akkor azt mondta: részben meglepte a döntés, és azért kerülhetett fel az elbocsátottak listájára, mert műsora nem politizált direktben.

Veiszer Alindát idén májusban bocsátotta el a Hír TV akkori, még kormánykritikus szakmai vezetése csaknem 40 kollégájával együtt. A leépítéseket költségtakarékossággal indokolták.  

Nyári fordulat

A csoportos létszámleépítés után nem sokkal gyökeresen megváltoztak az erőviszonyok a csatornánál. Simicska Lajos, Orbán Viktor kormányfő egykori szövetségese ugyanis júliusban a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló üzletembernek, Nyerges Zsoltnak adta el a televíziót szinte egész cégbirodalmával együtt.

Hirdetés

Az új tulajdonos augusztus elején leváltotta az addigi szakmai vezetőket, és  a 2015 előtti vezetőkre bízta a csatorna irányítását. Ezáltal a Hír TV kormánykritikusból ismét kormánybarát médium lett. Az új vezetés szerint visszatértek a 2015 előtti állapothoz, a konzervatív értékekhez.

Simicska Lajos a többi médiumát is feladta: a Magyar Nemzet és Lánchíd Rádió az áprilisi parlamenti választások után néhány nappal megszűnt, azóta pedig a Heti Válasz is ugyanerre a sorsra jutott. Az egykori oligarcha a Guardian szerint azt mondta egyik segítőjének, hogy nem volt más választása, mint a cégbirodalom eladása.   

Veiszer Alinda egyébként ősztől  az RTL egyik valóságshow-jában vállal majd szerepet férje oldalán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40730.00+0.35%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?