Hirdetés
Hirdetés

Elmosta az országot a vihar, óriásiak a károk

2017. július 11., 07:12

Főleg kidőlt fák és leszakadt ágak okoztak fennakadást, még tart a kárfelmérés, mentés.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Az éjjel óriási viharok csaptak le az országra, az átvonuló ítéletidő pedig rengeteg galibát okozott, eddig összesen 200 helyre riasztották a tűzoltókat kidőlt fák, letört ágak, vagy személyi sérülés miatt, ezt közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A legtöbb riasztást Somogy, Fejér és Pest megyében kapták, sok helyen még most is dolgoznak a tűzoltók.

Siófokon megsérültek a leszakadó faágak miatt, Fejér megyében pedig kidőlt fának ütközött egy busz. A dél-balatoni vasútvonalon több helyen akadályozta útra dőlt fa a közúti közlekedést is, a két megyében pedig több településen is áramkimaradás volt. Az előrejelzés szerint ráadásul nem lélegezhetünk még fel, a napokban további heves viharokat várnak a szakemberek, az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben, így az OKF arra kéri a lakosságot, hogy figyeljék a riasztásokat, különösen a tóparton nyaralók.

Hirdetés

Budapestet sem kímélte

A fővárosban a legtöbb bejelentés a III., a XVII. és a XVIII. kerületből érkezett, itt is főleg fakidőlés, ágleszakadás okozott gondot. A Nagykőrösi úton vonat szaladt rá egy terebélyes faágra, és a rákospalotai vasútállomáson is fa zuhant egy vonat elé. A III. kerületi Városfal utcában személyautóra dőlt fa. Az említett kerületeken kívül Újpest több pontjára is riasztották éjszaka a tűzoltókat. A fővárosban azonban szerencsére senki sem sérült meg.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?