Hirdetés
Hirdetés

Forradalom az egészségügyben: okotelefonnal is megállapítható a bőrrák?

2018. május 05., 12:53

A bőrszkennelő mesterséges intelligencia a jövőben komoly segítséget nyújthat a betegeknek.

Különleges segítséget adhat az egészségügyben a mesterséges intelligencia megjelenése, egy fiatal amerikai mérnök ugyanis olyan szoftvert alkotott, amely képek alapján képes megállapítani az emebrek bőrén levő rosszindulatú elváltozásokat – írja a Bloomberg. Az algoritmus alapja az ún. neourológiai háló, amely az emberi gondolkodáshoz hasonlatos folyamatokon keresztül elemzi a környezetét. A program a Google-re feltöltött képeket veszi alapul, az első tesztelések szerint ráadásul máris hasonlóan jó eredményeket ért el a bőrváltozások felismerésében, mint a 21 dermatológusból álló tesztcsoport.

Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra?

Hirdetés

Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt. Tovább >>>

A fejlesztőnek nincs orvosi előképzettsége, a tervek szerint a programot hamarosan az okostelefonunkon is viszont láthatjuk és egy egyszerű fotóval megvizsgálhatjuk magunkat. A fejlesztéseket szakmai szempontból felügyelő bőrgyógyász szerint ez a technológia a jövőben felgyorsíthatja a bőrbetegségek azonosítását és osztályozását, ami jelentősen csökkenti az erre fordított időt az orvosoknál. Bár a bőrszkennelő mesterséges intelligencia komoly segítség lehet, a szakmai közösség szerint továbbra is a biopszia tekinthető a legmegbízhatóbb módszernek.

Általánosságban az emberek sikeresebben azonosítják az ilyen problémákat, de az egészségügy digitalizációjába fektető cégek szerint hamarosan fordulhat a kocka. Egy ilyen program ugyanakkor nem veszélyezteti a bőrgyógyászok megélhetését, az USA-ban csaknem 5 millió embernek van szüksége kezelésre valamilyen bőrproblémával kapcsolatosan, ezzel szemben jelenleg alig 12 ezer dermatológus dolgozik Amerikában.

Soha többé nem lesz dugó és halál az utakon? Tények és tévhitek

Több előadás is foglalkozott a budapesti SMART konferencián a mesterséges intelligencia, az autózás és önvezető autózás, a közlekedés jövőjével, amelyek számos tényt megerősítettek és tévhitet megcáfoltak a témával kapcsolatban. Amit biztosra tudunk: elkerülhetetlenül jön az önvezető autók kora, és gyökeresen átalakítja az életünket és városainkat. Részletek >>>

500 000 Ft gyorskölcsön, ha hirtelen jött a baj

Villámgyors pénzügyi segítség kell? Ha hitelhez kell nyúlnod, keresd a legolcsóbbat, a megújult személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével találd meg a legkedvezőbb ajánlatot. Nézzünk egy konkrét példát 500 000 forintos hitelösszeghez 36 hónapos futamidővel, a törlesztőrészlet rangsora alapján a legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a Cofidis Fapados kölcsöne 16 747 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 13,34%), de szorosan követi a Cetelem Saját Ritmus ajánlata is 16 823 forintos törlesztőrészlettel (THM: 14,49%), és a K&H személyi kölcsöne 16 845 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 15,99%), de szintén a kedvezőbb konstrukciók közé tartozik az Erste Bank kölcsöne 17 330 forintos törlesztőrészlettel (THM: 17,83%). További  ajánlatok érdekelnek? Használd gyorskölcsön kalkulátorunkat!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Az év kiugró emelkedéssel indult: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál egyaránt. A fokozódó kereslet és a lakások folyamatos drágulása azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen ingatlant bármilyen áron lehet értékesíteni.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?