Hirdetés
Hirdetés

Forradalom az egészségügyben: okotelefonnal is megállapítható a bőrrák?

2018. május 05., 12:53

A bőrszkennelő mesterséges intelligencia a jövőben komoly segítséget nyújthat a betegeknek.

Különleges segítséget adhat az egészségügyben a mesterséges intelligencia megjelenése, egy fiatal amerikai mérnök ugyanis olyan szoftvert alkotott, amely képek alapján képes megállapítani az emebrek bőrén levő rosszindulatú elváltozásokat – írja a Bloomberg. Az algoritmus alapja az ún. neourológiai háló, amely az emberi gondolkodáshoz hasonlatos folyamatokon keresztül elemzi a környezetét. A program a Google-re feltöltött képeket veszi alapul, az első tesztelések szerint ráadásul máris hasonlóan jó eredményeket ért el a bőrváltozások felismerésében, mint a 21 dermatológusból álló tesztcsoport.

Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra?

Hirdetés

Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt. Tovább >>>

A fejlesztőnek nincs orvosi előképzettsége, a tervek szerint a programot hamarosan az okostelefonunkon is viszont láthatjuk és egy egyszerű fotóval megvizsgálhatjuk magunkat. A fejlesztéseket szakmai szempontból felügyelő bőrgyógyász szerint ez a technológia a jövőben felgyorsíthatja a bőrbetegségek azonosítását és osztályozását, ami jelentősen csökkenti az erre fordított időt az orvosoknál. Bár a bőrszkennelő mesterséges intelligencia komoly segítség lehet, a szakmai közösség szerint továbbra is a biopszia tekinthető a legmegbízhatóbb módszernek.

Általánosságban az emberek sikeresebben azonosítják az ilyen problémákat, de az egészségügy digitalizációjába fektető cégek szerint hamarosan fordulhat a kocka. Egy ilyen program ugyanakkor nem veszélyezteti a bőrgyógyászok megélhetését, az USA-ban csaknem 5 millió embernek van szüksége kezelésre valamilyen bőrproblémával kapcsolatosan, ezzel szemben jelenleg alig 12 ezer dermatológus dolgozik Amerikában.

Soha többé nem lesz dugó és halál az utakon? Tények és tévhitek

Több előadás is foglalkozott a budapesti SMART konferencián a mesterséges intelligencia, az autózás és önvezető autózás, a közlekedés jövőjével, amelyek számos tényt megerősítettek és tévhitet megcáfoltak a témával kapcsolatban. Amit biztosra tudunk: elkerülhetetlenül jön az önvezető autók kora, és gyökeresen átalakítja az életünket és városainkat. Részletek >>>

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Banknál 16 595 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 13,86 százalék, míg  a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Érezhetően csökkent Boris Johnson népszerűsége a múlt heti családi perpatvar után egy felmérés szerint. A miniszterelnöki posztért folyó verseny esélyese csúnyán összekapott párjával, de továbbra is vele együtt szeretne beköltözni a Downing Street 10-be. Johnson a történteket nem kommentálta, megerősítette viszont, hogy győzelme esetén október 31-én kilépteti országát az EU-ból.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?