Hirdetés
Hirdetés

Forradalom az egészségügyben: okotelefonnal is megállapítható a bőrrák?

2018. május 05., 12:53

A bőrszkennelő mesterséges intelligencia a jövőben komoly segítséget nyújthat a betegeknek.

Különleges segítséget adhat az egészségügyben a mesterséges intelligencia megjelenése, egy fiatal amerikai mérnök ugyanis olyan szoftvert alkotott, amely képek alapján képes megállapítani az emebrek bőrén levő rosszindulatú elváltozásokat – írja a Bloomberg. Az algoritmus alapja az ún. neourológiai háló, amely az emberi gondolkodáshoz hasonlatos folyamatokon keresztül elemzi a környezetét. A program a Google-re feltöltött képeket veszi alapul, az első tesztelések szerint ráadásul máris hasonlóan jó eredményeket ért el a bőrváltozások felismerésében, mint a 21 dermatológusból álló tesztcsoport.

Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra?

Hirdetés

Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt. Tovább >>>

A fejlesztőnek nincs orvosi előképzettsége, a tervek szerint a programot hamarosan az okostelefonunkon is viszont láthatjuk és egy egyszerű fotóval megvizsgálhatjuk magunkat. A fejlesztéseket szakmai szempontból felügyelő bőrgyógyász szerint ez a technológia a jövőben felgyorsíthatja a bőrbetegségek azonosítását és osztályozását, ami jelentősen csökkenti az erre fordított időt az orvosoknál. Bár a bőrszkennelő mesterséges intelligencia komoly segítség lehet, a szakmai közösség szerint továbbra is a biopszia tekinthető a legmegbízhatóbb módszernek.

Általánosságban az emberek sikeresebben azonosítják az ilyen problémákat, de az egészségügy digitalizációjába fektető cégek szerint hamarosan fordulhat a kocka. Egy ilyen program ugyanakkor nem veszélyezteti a bőrgyógyászok megélhetését, az USA-ban csaknem 5 millió embernek van szüksége kezelésre valamilyen bőrproblémával kapcsolatosan, ezzel szemben jelenleg alig 12 ezer dermatológus dolgozik Amerikában.

Soha többé nem lesz dugó és halál az utakon? Tények és tévhitek

Több előadás is foglalkozott a budapesti SMART konferencián a mesterséges intelligencia, az autózás és önvezető autózás, a közlekedés jövőjével, amelyek számos tényt megerősítettek és tévhitet megcáfoltak a témával kapcsolatban. Amit biztosra tudunk: elkerülhetetlenül jön az önvezető autók kora, és gyökeresen átalakítja az életünket és városainkat. Részletek >>>

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

 

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 13,69 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. Tov

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?