3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Önjáró autók, szelfiző drónok, okosotthon, szenzorok mindenhol. Véget ért a legnagyobb nemzetközi techbuli, a las vegas-i Consumer Electronic Show (CES), ahol bemutatták, hogyan fonódnak szorosabbra az életünket okoseszközökkel összekötő szálak.

A hagyományosan január elején Las Vegasban megrendezett grandiózus technológiai kiállítás, a Nemzetközi CES egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy a különböző termékkategóriákban és iparágakban zajló digitális forradalom egyre inkább egy irányba tart. A technológia az internetnek köszönhetően fokozatosan életünk minden területét átszövi, ami gyökeres változásokat vetít előre a mindennapi életvitelben.

Mi is elemeztük a várható trendeket a CES-en kiállított kütyük alapján, itt és itt olvashat ezekről. Végül is nem jártunk messze a jóslatainkkal: a Dolgok Internete (Internet of Things) tényleg minden, de minden eszközünket egy adatgyűjtő és megosztó kütyüvé változtatja, még ha egy virágkaróról is van szó. Ha összevetjük jóslatainkat a végkövetkeztetésekkel, láthatjuk, hogy a szerkesztőség tagjai ügyesen szimatolták ki, merre felé is halad a technológiai szektor.

Ön helyett parkolnak

Az okostechnológiának köszönhetően robbanásszerű fejlődés zajlik a járműiparban. A CES-en rekordszámú, 11 autógyártó vett részt és mutatta be lélegzetállító fejlesztéseit. Az önjáró autó már nem csak a fantázia szülötte: többek között az Audi, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen is bemutatta sofőrnélküli technológiáját, melynek köszönhetően az autó magától parkol, tesz meg kisebb távolságokat vagy akár folyamatosan képes vezető nélkül közlekedni. A sofőrnélküli autók tehát kilépnek a mozivászonról és a tévéképernyőről, hogy várhatóan néhány éven belül a mindennapjaink részévé váljanak.

Itt az okostextil: a divatipar is rákattant a viselhető technológiára

Egyre nagyobb teret hódítanak a különböző fitneszkütyük és viselhető eszközök, melyek már nem csak lépést számolnak, de szenzorok segítségével mérik a szívritmust, a vérnyomást és az izom tónust is – így rengeteg adattal segítve az egészséges, sportos életmódot. Az újgenerációs viselhető eszközök már egyre jobban néznek ki, a divatipar is egyre inkább magába szívja a technológiai trendeket. A legújabb fitnesz tracker eszközök már közvetlenül beleszőhetőek a pólókba, nadrágokba vagy éppen zoknikba, így hamarosan búcsút inthetünk a sokszor kényelmetlen és méretes okoskarkötőknek.

Egyre több gyártó – technológiai, óragyártó és divatcégek is - rukkolt elő saját okosórájával a CES-en, az eszköz elterjedésében nagy a potenciál és már a klasszikus óradizájnt kedvelők is megtalálhatják kedvenceiket.

Már minden eszköz okos

A CES egyértelműen megmutatta, hogy az okostechnológia térnyerése folytatódik az otthonunkban is: szinte minden, akár korábban analóg módon működő eszközbe beszivárog a digitális forradalom. Az internetnek köszönhetően pedig minden hálózatba is köthető, így a mosógépünk, hűtőgépünk, otthonunk fűtési rendszere, a világítás, a televízió, a zenelejátszó vagy éppen a biztonsági rendszer és a zárak már telefonunkkal is irányíthatóak, illetve használati szokásainkat kitanuló üzemmódban, automatikus működésre is állíthatóak.

A show-ról természetesen nem hiányozhattak a legújabb televíziók, okostelefonok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök sem. A tavalyi kiállítás keretében bemutatott 4K felbontású tévék már egyre megfizethetőbbé válnak, sőt több gyártó már a 8K felbontást alkalmazza, a képernyők pedig egyre méretesebbek. Telefonok terén pedig az LG flexibilis, „öngyógyító” burkolattal ellátott készüléke jelentette a legnagyobb trendfaktort.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Hogyan védhetjük az izületeinket az ülő munka adta nehézségektől?
Márkázott tartalom | 2024. április 29. 19:45
Az ülő munka legalább olyan szinten terhelheti az ízületeket, mintha kemény fizikai munkát végeznénk. Gyakran pedig 40 óránál is többet töltünk a számítógép előtt ülve, ezért különösen fontos, hogy tudatosan védjük az ízületeinket. Mit tehetünk egészségünk érdekében? Mutatjuk a leghasznosabb tippeket!
Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG