Hirdetés
Hirdetés

Külföldi utazás: hova forduljunk, ha baj van?

2018. október 15., 13:13

Negyedével is megugorhat a segélyhívások száma a hosszú hétvégéken.

Ezeken a hétvégéken mintegy 20-25 százalékkal több segélyhívás érkezik a hazai utasbiztosítók számára assistance szolgáltatást nyújtó Europ Assistance-hoz. Leggyakrabban a környező országokból, az európai nagyvárosok közül pedig Rómából és Barcelonából kérnek segítséget – közölte a világ 208 országában assistance szolgáltatást nyújtó Europ Assistance (EA) magyarországi leányvállalata, a Europ Assistance Hungary a Privátbankár.hu-val.

Hirdetés

Egy friss felmérés szerint minden 6. magyar tervez külföldi kiruccanást is ezekben a napokban. A fővárosiak esetében ennél magasabb az arány, a kutatás adatai azt mutatják, hogy minden 4. budapesti szeretné valamely idei hosszú hétvégét külföldi utazással tölteni.

Főleg a környező országokból érkezik segélyhívás

„Minden Magyarországon értékesített utasbiztosításnak része az assistance szolgáltatás is, probléma esetén a segélyhívások az assistance szolgáltatóhoz futnak be. A hosszú hétvégéken a belföldi wellness szállodákból, külföldről Ausztriából, Szlovákiából és Horvátországból, illetve Romániából és Szlovéniából érkezik a legtöbb hívás. Az európai nagyvárosok közül a hosszú hétvégéken Rómából és Barcelonából kérnek segítséget magyarországi ügyfeleink” -  mondja a tapasztalatokat Kalmár László, a Europ Assistance Magyarországért is felelős régiós vezetője. Ezekben az adatokban szerepelnek az egészségügyi problémák miatti hívások, és a gépjármű meghibásodása miatti segítségnyújtások is.

Mivel ilyenkor sokan kirándulnak, az egészségügyi problémák közül a leggyakrabban a túrák során történt kisebb testrész-sérülések, megfázások, a gyermek hirtelen megbetegedése miatti hívások a leggyakoribbak. Az assistance szolgáltató a bejelentést követően azonnal értesíti a területileg legközelebb található szerződéses partnerét, és elindítja a beteg orvosi ellátását, vagy a gépjármű-mentést.

Több az egynapos kiruccanás

A hazai lakosság 2017-ben 20 millió alkalommal utazott külföldre, az egynapos utak száma 8,1, a több naposoké 6,3 százalékkal növekedett. A több napos utazások 83 százaléka, 6,3 millió alkalom szabadidős célú volt, ami 7,6 százalékos bővülés. A több napos kiutazásokon belül csökken a kint töltött napok száma:2010-ben 11,1 napot, 2017-ben 5,9 napot töltöttek kint a külföldre utazók, az adatok szerint nőtt a “hétvégi típusú” kiutazások száma.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Külföldi lapok szerint a tüntetők fiatalabbak és harciasabbak a megszokottnál, és a szélsőjobbosoktól a liberálisokig szinte mindenki ott van a tömegben. A liberálisok EP-frakcióvezetője az elhíresült Simicska-frázissal kommentálta az eseményeket, és a német államminiszter is szimpátiáját fejezte ki a demonstrálókkal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?