Hirdetés
Hirdetés

Külföldi utazás: hova forduljunk, ha baj van?

2018. október 15., 13:13

Negyedével is megugorhat a segélyhívások száma a hosszú hétvégéken.

Ezeken a hétvégéken mintegy 20-25 százalékkal több segélyhívás érkezik a hazai utasbiztosítók számára assistance szolgáltatást nyújtó Europ Assistance-hoz. Leggyakrabban a környező országokból, az európai nagyvárosok közül pedig Rómából és Barcelonából kérnek segítséget – közölte a világ 208 országában assistance szolgáltatást nyújtó Europ Assistance (EA) magyarországi leányvállalata, a Europ Assistance Hungary a Privátbankár.hu-val.

Hirdetés

Egy friss felmérés szerint minden 6. magyar tervez külföldi kiruccanást is ezekben a napokban. A fővárosiak esetében ennél magasabb az arány, a kutatás adatai azt mutatják, hogy minden 4. budapesti szeretné valamely idei hosszú hétvégét külföldi utazással tölteni.

Főleg a környező országokból érkezik segélyhívás

„Minden Magyarországon értékesített utasbiztosításnak része az assistance szolgáltatás is, probléma esetén a segélyhívások az assistance szolgáltatóhoz futnak be. A hosszú hétvégéken a belföldi wellness szállodákból, külföldről Ausztriából, Szlovákiából és Horvátországból, illetve Romániából és Szlovéniából érkezik a legtöbb hívás. Az európai nagyvárosok közül a hosszú hétvégéken Rómából és Barcelonából kérnek segítséget magyarországi ügyfeleink” -  mondja a tapasztalatokat Kalmár László, a Europ Assistance Magyarországért is felelős régiós vezetője. Ezekben az adatokban szerepelnek az egészségügyi problémák miatti hívások, és a gépjármű meghibásodása miatti segítségnyújtások is.

Mivel ilyenkor sokan kirándulnak, az egészségügyi problémák közül a leggyakrabban a túrák során történt kisebb testrész-sérülések, megfázások, a gyermek hirtelen megbetegedése miatti hívások a leggyakoribbak. Az assistance szolgáltató a bejelentést követően azonnal értesíti a területileg legközelebb található szerződéses partnerét, és elindítja a beteg orvosi ellátását, vagy a gépjármű-mentést.

Több az egynapos kiruccanás

A hazai lakosság 2017-ben 20 millió alkalommal utazott külföldre, az egynapos utak száma 8,1, a több naposoké 6,3 százalékkal növekedett. A több napos utazások 83 százaléka, 6,3 millió alkalom szabadidős célú volt, ami 7,6 százalékos bővülés. A több napos kiutazásokon belül csökken a kint töltött napok száma:2010-ben 11,1 napot, 2017-ben 5,9 napot töltöttek kint a külföldre utazók, az adatok szerint nőtt a “hétvégi típusú” kiutazások száma.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?