Hirdetés
Hirdetés

Nagy dobás az Auchantól: ehhez hasonlót még nem lépett meg egy hipermarket sem

2017. július 03., 10:50

Nagy újítással állt elő márciusban az Auchan, beálltak a helyi termékek és az egészséges ételek mellé.

A cég közleménye szerint a 2017. április 25-én hosszú távra elindított kezdeményezés lényege, hogy kiálljanak az emberek egészségéért, jóllétéért.

Ennek keretében a multi egyrészt teljes körűen felülvizsgálja sajátmárkás termékkínálatát. Ehhez országonként egy független szakértőkből, orvos-tanácsadókból álló bizottságot állítanak fel, melynek közreműködésével valamennyi terméküket felülvizsgálják. A vizsgálat során meghatározzák és – amennyiben szükséges – sajátmárkás termékeik esetében átdolgozzák a termékek tápértékét. A felülvizsgálattal egyidejűleg ismeretterjesztő oktatóanyagokat készítünk, ezzel is segítve fogyasztóinkat világosabban látni, jobban eligazodni vásárlási döntéseikben.

Hirdetés

Tizenkét, immáron nagy múlttal rendelkező országában az Auchan Retail szakértői kollégiumokat hoz létre független tudományos szakemberek részvételével. Táplálkozási szakértők, onkológus, allergológus, toxikológus szakorvosok, szociológusok osztják meg ismereteiket az Auchan Retail munkatársaival, fogalmaznak meg ajánlásokat, hagyják jóvá a követett irányvonalakat és tökéletesítik az Auchan termékek összetételét.

A multi idén nyáron elindít és ezzel vásárlói szolgálatába állít egy egészség-tanácsadó mobilapplikációt. Az applikáció automatikusan kielemzi a pénztárban kapott blokkot, felhasználójának segít jobban megismerni saját táplálkozási profilját, az egészségét jobban támogató termékeket ajánl a számára, és tanácsokkal segíti őt kiegyensúlyozottabb életet élni.

Kiszorítják a pálmaolajat

Az Auchan elkötelezett a pálmaolaj, a genetikusan módosított élelmiszerek és a növényvédőszerek használatának elkerülésében. A cég még 2012-ben úgy döntött, hogy sajátmárkás termékeiben – amint lehetséges – más alapanyaggal helyettesíti a pálmaolajat. Azóta az Auchan az érintett termékek felénél átdolgozta az összetevőket, 2018 végére pedig az Auchan márkás termékek 100 százaléka immáron pálmaolaj nélkül, vagy csupán indokolt mennyiségű pálmaolaj felhasználásával fog készülni.

Ami a géntechnológiával módosított anyagokat tartalmazó élelmiszereket illeti, az Auchan által forgalmazott valamennyi sajátmárkás napi fogyasztási cikk az elsőáras termékektől a prémium kategóriáig GMO mentesen készül. Ez alól jelen állapot szerint csupán egyetlen, Ázsiában forgalmazott termék képez kivételt, melynek vizsgálata folyamatban van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?