Hirdetés
Hirdetés

Szintet léptek a csempészek: az égből is cigi fog hullani?

2018. február 16., 08:55

Bár még dívnak a hagyományos módszerek, egyre többen küldik át drónnal a csempészárut a határon.

Az illegális dohánypiac szereplői továbbra is a hagyományos módszerekben bíznak (bár, mint ahogy arról írtunk, inkább kevesebb, mint több sikerrel): tavaly mintegy kétmilliárd forintnyi jogsértő cigarettát foglalt le a hatóság, ezeket a déli határ felől elsősorban autóval, míg az északi határon úsztatva próbálják meg megcsempészni az országba, írja a Magyar Idők. A technológiai fejlődés azonban már a csempészeket is elérte.

Az északkeleti határszakaszon egy helybeli állampolgár zúgásra lett figyelmes, majd kisebb puffanást hallott, hamarosan pedig egy repülő tárgy, egy drón húzott el felette. A helyszínre érkező rendőrök mintegy 220 doboz cigarettát találtak a közelben, amit jó eséllyel a drón dobott le, majd visszatért a kiindulási helyére. Az adóhivatal korábban még sosem találkozott drónos csempésszel, ugyanakkor ők már használnak pilóta nélküli eszközöket a nyomozások során.

Hirdetés

Hajszál híján napra pontosan egy éve született meg a drónrendelet

Nyáron már hatályos lehet a magyar drónrendelet, amely alapján kategóriákba sorolják a vezető nélküli légi járműveket. Attól függően, hogy mekkora gépet reptetünk, el kell végeznünk képzéseket, kell kötnünk felelősségbiztosítást, vagy éppen meg kell szereznünk a szakszolgálati engedélyt. Továbbra sincs hír arról, hogy mi lesz a felszerelt kamerákkal. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?