3p
Az Apple fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n a legújabb szoftveres vívmányait mutatja be. Jön a zene streaming és az új operációs rendszer.
A régi és az új modellek is stabilabban működhetnek. MTI Fotó: Kallos Bea

 

Az elmúlt időszakban többnyire minden az Apple Watchról, a gyártó okosórájáról szólt, így szinte alig lehetett tudni, hogy min dolgoznak Tim Cook emberei a cupertinoi műhelyben. Ahogy azonban közeledett a szokásos konferencia időpontja, úgy derült ki egyre több minden. Bár az Apple Steve Jobs vezetésével kényesen figyelt arra, hogy a meglepetés-faktor maximális kiaknázása miatt minden titokban maradjon a bemutatók előtt, újabban már az új készülékekről szóló pletykák is igaznak bizonyultak, így talán fogadhatunk is arra, hogy lesz

Apple streaming zeneszolgáltatás

Ezt ugyanis maga a Sony Music ügyvezető igazgatója, Doug Morris kotyogta el egy interjúbeszélgetésen vasárnap. A hír annyira nem meglepő azok után, hogy az Apple tavaly megvette a Dr. Dre zenész által óriásira felfuttatott Beats márkát, amely eszközöket és zenestreaming szolgáltatást is működtet. Idő kérdése volt csak, hogy az Apple mikor alakítja át és dobja ki. Az Apple egyszer már megreformálta a zenehallgatást, amikor elindította az iTunes Music Store-t, amelynek legnagyobb újítása az volt, hogy sikerült rávenni a kiadókat és zeneszerzőket: adják el egyenként a dalaikat, egységesen egy dollárért.

A helyzet most más, ugyanis a cég felzárkózik a piacon és megvívná a csatáját a legnagyobb streaming szolgáltatóval, a Spotify-jal, amely ezen a területen uralja az amerikai piac 86 százalékát. A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple havi 10 dollárért adná a korlátlanul hallgatható zenét, és hajlandó lenne ezért beáldozni a korábbi, 1 dollár/szám modellt, ugyanis várhatóan nem lesz ingyenes változat.

Új iOS

Míg a korábbi években inkább új funkciókat pakolásztak bele a mobilos operációs rendszerbe, most eljöhet a ráncfelvarrás ideje: meglehetősen sok hibát produkál a legfrissebb iOS, kifejezetten a régebbi készülékeken, így megérett már egy combosabb javítócsomag, ami feltehetőleg nagyobb stabilitást és kevesebb újdonságot hoz.

De azok közül az egyik lehet a tömegközlekedési vonalak integrálása az iOS Maps applikációba. Az egyik legfájóbb pont az Apple útvonaltervezőjével kapcsolatban ennek hiánya volt.

Írtunk arról, hogyan akarja elindítani a Google a keresésreformot a Google Now szolgáltatással. Valószínűleg hasonló eszközt mutat ma be az Apple, "Proactive" néven: a kezdőképernyő bal oldalán kapjuk majd a helyzetünkhöz, időhöz és applikációkhoz tartozó legrelevánsabb információkat.

Android készülékeken már régóta van, iPad-re viszont most jöhet el a megosztott képernyős multitasking, így egy kijelzőn tudunk majd több appot használni.

Új OS X

Megkapja a ráncfelvarrást az Apple másik operációs rendszere, az OS X-is, amely szintén a stabilitásra megy rá idén, kevesebb funkcióval és nagyobb iOS szinkronnal.

Apple TV

A New York Times értesülései szerint az új változat még nincs ugyan kész, de valószínűleg hallhatnak a fejlesztők néhány új információt az Apple TV-ről, amely két éve nem esett át nagyobb átalakításon. Az új verzió - ha lesz egyáltalán - beépített Sirivel és hangvezérléssel jöhet. Állítólag azonban még nagyon messze áll az Apple a tartalomszolgáltatókkal való megegyezéstől.

Apple Watch hírek

Szabaddá teszi a fejlesztők számára az Apple Watch hardverért a vállalat: sokkal gyorsabb és használhatóbb applikációkat lehet így lefejleszteni. Hozzáférhetőek lesznek a szenzorok és az óra koronája is, ehhez pedig hétfőn közli az útmutatókat az Apple.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
Vásárló Újabb pofont kapnak a termékzsugorítók
Buksza blog | 2024. május 7. 11:11
Méretes bírságra számíthat az a gyártó Dél-Koreában, amelyik titokban próbálja csökkenteni termékei megszokott mennyiségét ugyanazért az árért.
Vásárló Az Aldi közelebb menne a vevőkhöz, miközben a Lidl ünnepel
Buksza blog | 2024. május 7. 07:48
Az Aldi egyik legjobb terjeszkedési döntése az volt, amikor a cég vezetősége úgy határozott, hogy partra szállnak Nagy-Britanniában. A „hódítást” a helyi lakosok bevonásával akarják kiterjeszteni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG