4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A döntésben a pénzügyi teljesítmény, a környezetre gyakorolt hatás, a stratégia, az innováció iránti elkötelezettség, a személyes értékek is számítottak.
Rencz Botond, az EY vezérigazgatója, Váradi József, a Wizz Air alapítója, Szabó Antal, a Poli-Farbe alapítója, Bárány László, a Master Good társtulajdonosa, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Európai piacvezetővé tette a WizzAirt

Váradi József, a Wizz Air alapítója és ügyvezetője lett Az Év Üzletembere az EY programja keretében.

A leadott pályázatok közül három döntőst választott ki a független bírálóbizottság, közülük került ki az idei díj nyertese, aki Monte Carlóban képviseli Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében. A győztes, Wizz Air-alapító Váradi József mellett a diszruptorként való betörést, az európai piacvezető jelenlétet és az oktatás kiemelt kezelését nevezte meg döntő érvként a bírálóbizottság.

A finalisták között szerepeltek a hazai és közép-európai szinten is piacvezető baromfitermelő Master Good cégcsoport tulajdonosai, id. Bárány László és fiai, ifj. Bárány László és Bárány Péter, valamint Szabó Antal, a Poli-Farbe alapítója és ügyvezető igazgatója, akinek festékgyártással foglalkozó vállalata szintén piacvezető Magyarországon.

A Wizz Air 2003-as alapítása óta Váradi József vezeti a céget, amely mára mintegy 3500 munkavállalót foglalkoztat, 86 repülőgépes flottáját pedig – bejelentése szerint az iparág történetének egyik legnagyobb rendelésének leadásával – néhány éven belül tovább bővíti. Váradi József életében kiemelten fontos az oktatás, szoros kapcsolatot ápol magyarországi és külföldi egyetemekkel, campusokkal. Ahogy a folyamatos tanulást, úgy a képzéseket is feladatának tartja, rendszeres előadó úgy külföldi executive programokban, mint a magyarországi felsőoktatásban.

A különdíjasok

A hazai gazdaság stratégiai fejlődési területeinek megfelelően idén négy különdíjat is kiosztott a zsűri.

Az Életminőség fejlesztése különdíjat Dr. Rózsa Balázs, a Femtonics alapítója kapta, aki társaival a legkorszerűbb idegtudományi kutatásokra, két- és háromdimenziós képalkotásra alkalmas mikroszkópok gyártásával, fejlesztésével és exportjával foglalkozik.

Az Újgenerációs gyártástechnológiák különdíjjal Dr. Szilassy Lászlót, a folyamatirányítási egységeket fejlesztő Gamma Digital vezetőjét tüntették ki. A vállalat eredményei azon a felismerésen alapulnak, hogy az ipar 4.0 keretrendszerében számos, egymással nem kompatibilis rendszert szükséges összehangolni, ami a szokványos gyártási keretek között lehetetlen.

A Közös értékteremtés vásárlókkal különdíjat Benes Anitának, a Daalarna alapítójának és vezető tervezőjének ítélte oda a zsűri. Azon túl, hogy mára a magyarországi esküvői és alkalmi ruha piac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált, jelentős nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet. ű

A Digitális alapú okos megoldások különdíjjal Lám Istvánt, a Tresorit ügyvezetőjét ismerték el. A vállalat célja a legmagasabb szintű védelmet biztosítani felhasználói adatainak, valamint olyan felhasználói élményt, hogy ne kelljen választani kényelem és biztonság között.

Független bírálóbizottság dönt a díjak sorsáról

Az EY Magyarország a mostani díjátadót követően szeretné egy olyan platformmá kiterjeszteni a programot, amelyen keresztül a győztesek és neves szakértők együtt keresnek megoldást a jelen és jövő magyar gazdaságot érintő kihívásaira.

Az EY Az év üzletembere díj nyerteseit minden évben független bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg meghatározott szempontrendszer figyelembevételével. A döntésben a díjazott által vezetett vállalat pénzügyi teljesítménye, a globális vagy helyi környezetre gyakorolt hatása, stratégiája, innováció iránti elkötelezettsége, a vállalatvezető személyes értékei és vállalkozó szelleme is szerepet játszottak.

Az EY Az Év Üzletembere díjat jelenleg hat kontinens mintegy 50 országában hirdetik meg, Váradi József 2018 nyarán az EY támogatásával Monte Carlóban méri össze magát közel 50 ország győzteseivel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG