EY
Vásárló Nagyot változik a villanyautók hangja - erre felkapnád a fejed?
Privátbankár.hu | 2019. június 29. 08:45
Az új típusjóváhagyási számmal rendelkező elektromos autókat július elsejétől kizárólag hangkibocsátó eszközzel felszerelve lehet forgalomba hozni.
Makro / Külgazdaság Nőtt a magyar vállalatvezetők optimizmusa, de továbbra is nagy gond a digitalizáció és a munkaerőhiány
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 11:11
A hazai- és a világgazdaságtól is növekedésre számítanak, derül ki az EY felméréséből.
Karrier Új partnert neveztek ki az EY-nál
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 11:46
Tovább erősíti digitális auditszolgáltatásait az EY.
Vállalat Nyakunkon a határidő, mégse tudunk semmit?
Privátbankár.hu | 2018. május 17. 16:00
Néhány nap múlva életbe lép az uniós adatvédelmi rendelet.
Vállalat A magyar cégvezetők szerint gyakori jelenség a korrupció
Privátbankár.hu | 2018. április 30. 09:37
Rosszabbnak látják a helyzetet a régiós átlagnál.
Karrier Megvan a nyertes: kitalálod, ki lett Az Év Üzletembere?
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 07:42
A döntésben a pénzügyi teljesítmény, a környezetre gyakorolt hatás, a stratégia, az innováció iránti elkötelezettség, a személyes értékek is számítottak.
KKV Mindent behálóz a korrupció Magyarországon: egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 14:33
Míg a gazdaság helyzetét pozitívan ítélik meg a magyarországi cégvezetők, a korrupciós helyzettel kapcsolatban romlott a véleményük – derült ki az EY legfrissebb felméréséből. A válaszadók több mint háromnegyede úgy látja, hogy a visszaélések és a korrupció mindennaposak az üzleti életben.
Vállalat Szép remények: ragyog a nap a magyar cégek feje felett?
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:33
A hazai vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban. A magyarországi kilátásokat illetően szintén pozitívan vélekedtek, hiszen a megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít – derült ki az EY Globális Tőkebizalmi Barométeréből.
KKV Veszélyes játékot űznek a magyar cégek – te megbízol a munkatársaidban?
Privátbankár.hu | 2016. november 27. 13:23
A hazai kis- és középvállalkozások (KKV) vezetőinek több mint 75 százaléka véli úgy, hogy a munkatársakba vetett bizalom elegendő lehet a visszaélések megelőzésére, ugyanakkor átlagosan éves bevételük 5-7 százalékát visszaélések miatt vesztik el, ami árnyalja a vállalatvezetők pozitív elképzeléseit – derült ki az EY Magyarország és a Gazdaság-, és Vállalkozáskutató Intézet közös kutatásából.
Vállalat Ajándék, kenőpénz: a magyar főnökök bármire képesek?
Privátbankár.hu | 2016. április 19. 13:40
Világszerte tízből négy cégvezető elképzelhetőnek tartja, hogy etikátlan eszközökhöz folyamodjon cége pénzügyi terveinek teljesítése érdekében, Magyarországon pedig a válaszadók harmada elfogadhatónak tartja személyes ajándék vagy szolgáltatás, szívesség nyújtását egy-egy üzlet megszerzése vagy megtartása érdekében - derült ki az EY kétévente kiadott Globális Visszaélési Felméréséből.
KKV Vesztegetés, visszaélés - kiirthatatlan a korrupció a magyar cégeknél?
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 12:58
Tízből nyolc magyarországi cég nem méri fel rendszeresen a működését meghatározó kockázatokat, amelyek viszont mégis, azoknak közel fele figyelmen kívül hagyja a korrupciós tényezőket. Sokak szerint a visszaélések kezelése és megelőzése az alacsony dolgozói létszám miatt szükségtelen, megbíznak munkatársaikban. Pedig a valóság ennél sokkal kiábrándítóbb.
Vállalat Bővítenének és bizakodnak a jövőben - mitől ilyen boldogok a magyar vállalatok?
Privátbankár.hu | 2015. december 14. 11:02
A globális trenddel megegyezően a hazai vállalatvezetők is bizakodóbbak a gazdasági kilátásokat tekintve ma, mint voltak egy évvel ezelőtt.
Karrier Fejcserék az egyik nagy adótanácsadó cégnél
Privátbankár.hu | 2015. június 6. 14:05
Július 1-től megújul az EY Magyarország menedzsmentje.
Vállalat Kozmetikázott beszámolók, áthágott szabályok: elképesztő méreteket ölt a korrupció
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 15:30
A fokozódó növekedési elvárások és a gyakran változó piaci környezet késztet egyre több európai céget arra, hogy kockázatosabb bővülési lehetőségek felé forduljon. Egy friss felmérés ugyanakkor rámutatott, a környező országokhoz képest is magas Magyarországon a gazdasági szereplők körében azoknak az aránya, akik úgy érzik, széleskörű a korrupció az országban.
Pénzügyi szektor Mi lesz idén a vállalati hitelezéssel?
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 12:20
Idén már 3,3 százalékkal bővülhet a vállalati hitelek állománya az eurózónában, jövőre pedig 5 százalékos éves növekedési ütemet érhet el a szektor - mutat rá az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó legfrissebb iparági előrejelzéséből.
KKV Végre nem kell a kirúgás miatt rettegnünk?
Privátbankár.hu | 2014. december 22. 14:45
Az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométerének eredményei szerint a hazai vezetők kétharmada gazdasági stabilitással és növekedéssel számol.
Makro / Külgazdaság Újabb jóslat jött a magyar gazdaságról
Privátbankár.hu | 2014. december 19. 08:31
Magyarországon az idén 3,2 százalékkal bővülhet a gazdaság, a növekedés a következő években várhatóan két százalékot meghaladó mértékű lesz az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint.
Karrier Megválasztották az év üzletemberét
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 08:28
Wáberer György, a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották meg az év üzletemberének Magyarországon, az EY által díjazottak névsorát szombaton este hirdették ki - közölte a nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cég.
Vállalatok Ezerszer megfontolja egy befektető, költsön-e magyar cégre vagy sem
Balla Györgyi | 2014. október 31. 17:00
Annyit ér egy cég, amennyiért el lehet adni - tartja a mondás. Magyarországon a rendszerváltáskor volt a legkönnyebb cégeket adni-venni. Azóta nehezebb dolguk van a piaci szereplőknek, noha a régióban továbbra sem kell szégyenkeznünk. Mi történhetett? Az EY vezető partnerét kérdeztük. Dezse Margaret negyed évszázada foglalkozik vállalati finanszírozással, látott már egyet s mást.
Vállalatok A régióban már befektetési célpont az ingatlanszektor
Privátbankár.hu | 2014. október 19. 08:00
Koncentráltabb volt a vállalatfelvásárlási piac a régióban: kevesebb, de nagyobb értékű ügylet született. A legnagyobb tranzakció az ingatlanszektorban történt. Magyarország a középmezőnyben áll.
KKV Szeretnéd eladni a cégedet? Így kaphatsz érte a legtöbbet!
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 11:15
Élénkül a magyar cégtranzakciós piac, időszerű vele foglalkozni - hangzott el a Privátbankár.hu témával foglalkozó konferenciáján csütörtökön. Szakértők mutatták be, mire kell odafigyelnie egy tulajdonosnak, ha cégét a lehető legjobb áron akarja értékesíteni, és nem akarja a vételár nagy részét adóként befizetni. Egy jól sikerült felkészülés a tervezettnél 85 százalékkal nagyobb bevételt is hozhat.
Makro / Külgazdaság Megint jött egy jóslat a magyar növekedésről - jócskán lekörözzük az eurózónát
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 17:53
Az EY prognózisa szerint is megközelítheti a három százalékot a magyar gazdasági növekedés az idén, jelentősen meghaladva az eurózóna 1,1 százalékos GDP-bővülésének átlagát.
KKV Mit várnak az élettől a magyar cégek?
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 14:45
Magyarországon és a régióban is duplázódott azoknak a cégeknek a száma, amelyek a bevétel növekedésével számolnak. Könnyebb hitelhez jutni, élénkül a gazdaság a térségben.
Adó Magyar módi: az áfaemelés a csodafegyver?
Privátbankár.hu | 2014. március 22. 11:18
Folytatódik az áfaemelési trend Európában, az általános forgalmi adó átlagos mértéke az EU-ban már átlépte a 21 százalékot; a cégeknek ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban változó áfaszabályozásra és minden eddiginél hatékonyabb adóellenőrzésekre kell készülniük - írja friss iparági jelentésében az EY.
Pénzügyi szektor Amit a magyar bankokban szeretünk, és amit nem
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 20:00
Bíznak a magyar ügyfelek saját bankjaikban, kétharmaduk ajánlaná is pénzintézetét másoknak. A teljes bankszektor megítélése is stabilizálódott az egy évvel korábbihoz képest – derül ki egy friss nemzetközi iparági felmerésből.
Pénzügyi szektor EY: óvatos hitelexpanzió jön az eurózónában
Privátbankár.hu | 2014. február 24. 15:24
Az idén 1,6 százalékkal nőhet a bankok üzleti hitelkihelyezése az eurózónában, de a lakssági hitelbővülés is meghaladja majd az 1 százalékot. Javul a hitelek portfólió-minősége is az EY legfrissebb gyorsjelentése szerint.
KKV Kiszámolták, hogy mennyivel nő a biztosítók nyeresége
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 17:24
Az EY szerint főleg az életbiztosítási szektor nő majd jobban.
Pénzügyi szektor Több bankot is eladhatnak a következő fél évben
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 08:15
A vizsgálat szerint főleg francia és osztrák bankoktól szabadulnának meg.
Makro / Külgazdaság A magyar cégvezetők optimistábbak a világátlagnál is
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 17:00
Az EY szerint javulnak a hitelhez jutás feltételei.
KKV A munkanélküliekre és külföldre is kacsintgatnak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 14:38
Nőtt a magyar vállalkozók bizalma a nemzetközi és a hazai gazdaság iránt egy felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság Ritkán látni ekkora optimizmust Magyarországgal kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 13:33
Az eddigi legoptimistább előrejelzés érkezett a magyar gazdaságról: az EY friss negyedéves előrejelzése 2,1 százalékos GDP-növekedéssel számol, ilyen mértékű növekedést csak a jegybank jósolt eddig 2014-re.
Adó Elég volt a csalásból? Meg kellene szüntetni az áfát
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 08:28
Az áfacsalások olyan mértékűek, hogy azokat csak az áfa megszüntetésével lehetne hatékonyan orvosolni - mondta az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs. A szakértő szerint az amerikai rendszerre kellene átállni, mert nem lehet minden ügylet mellé revizort állítani. Amíg 27 százalék az áfa, megéri a csalással próbálkozni.
KKV A mobil is veszélyes a üzleti titkokra, védekezni egyre nehezebb
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 12:17
Sokak szerint a cégeket nem csak külső támadások érik, belső veszélyek is vannak.
KKV A kisfőnökök is felelőssé tehetők, ettől lesznek etikusak a cégek?
Privátbankár.hu | 2013. november 30. 08:00
A cégek valamivel több mint negyedénél van csak etikai kódex. Olyan szabályozás, amely a visszaélések megelőzését szolgálja még kevesebbnél. Ez jelentősen változik jövőre, ugyanis két ponton is változnak a szabályok.
Makro / Külgazdaság Végre vége lehet a válságnak az eurózónában
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 17:53
Az euróövezet gazdasága két évig tartó recesszió után jövőre kilábal a válságból, az övezet összesített hazai összterméke (GDP) 2014-ben 0,9 százalékkal, 2015-ben pedig már 1,5 százalékkal növekedik az EY - korábbi nevén Ernst & Young - előrejelzése szerint.
Adó Vargáék kiszámolták, mennyi marad a családoknál
Privátbankár.hu | 2013. október 19. 09:25
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint 2014 a kiskeresetű családok éve lesz.
Adó Az ingatlanadóhoz hasonló lehet a luxusadó?
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 07:33
Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót - vélik az ado.hu szakportál által megkérdezett adószakértők, akik szerint az általános forgalmi adó kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető, így inkább vagyoni típusú adók jöhetnek szóba.
Pénzügyi szektor Sosem volt még ennyi problémás hitel a bankoknál
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 13:39
Rekordot dönthetnek a nem teljesítő hitelek idén az eurózónában, arányuk elérheti a 7,5 százalékot. A bankok mérleg főösszege akár további 1500 milliárd euróval csökkenhet majd az euróövezetben, a hitelezés pedig idén még tovább szűkül. 2014-től azonban már lassú javulás kezdődik – mutat rá az EY (korábban Ernst & Young) legfrissebb gyorsjelentése.
hírlevél