Hirdetés
Hirdetés

Véres erőszakhullámot hozhat Trump döntése

2017. december 07., 11:08
Cimkék
Izrael
, Hamasz
, Hamász

Megvan az első komoly következménye Donald Trump döntésének.

Haníje palesztin tüntetők között. EPA/MOHAMMED SABER
Haníje palesztin tüntetők között. EPA/MOHAMMED SABER

Intifádát hirdetett a Hamász vezér Iszmáil Haníje, a palesztinok lázadásának első napja a tervek szerint péntek lesz – írja a Reuters.

A Gázában élő vezető arra szólította fel a palesztinokat, muszlimokat és arabokat, hogy tartsanak tiltakozásokat az amerikai döntés ellen a „harag napján”. Legutoljára 2000 és 2005 között volt igazi intifáda, akkor több öngyilkos merényletet is elkövettek a nevében, az erőszakhullám 3179 palesztin, 1011 izraeli és 64 külföldi áldozatot követelt.

Hirdetés

Haníje elmondta, hogy a Hamász tagjait harci készültségbe állították, hogy azonnal tudjanak lépni, hogyha fenyegetve érzik Palesztinát. A Hamász feje egyúttal felszólította a Nyugat által támogatott palesztin elnököt, Mahmud Abbaszt, hogy függessze fel a béketárgyalásokat, valamint minden arabot arra, hogy bojkottálják a Trump adminisztrációt.

Mégis mit gondolt Trump? Az amerikai elnök szövetségeseinek tiltakozására ismerte el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, beborítva ezzel az egyébként sem túl stabil lábakon álló béketárgyalásokat. Részletek korábbi cikkünkben a Privátbankár.hu-n. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?