Hirdetés
Hirdetés

Komoly érvágásra készül a kriptovaluták fellegvára, megzuhant a Bitcoin

2018. január 11., 10:18

Nem csak a Bitcoint, minden kriptovalutával való kereskedést betiltana Dél-Korea.

A szívükhöz kapnak a Bitcoin és egyéb kriptopénz-tulajdonosok, a dél-koreai kormány ugyanis bejelentette, hogy tervezik betiltani az ilyen eszközökkel való kereskedést. A hírre lefordultak a kriptovaluták, a Bitcoin árfolyama 21 százalékot esett az igazságügyi miniszter, Park Sang-ki szavaira. A miniszter szerint ugyanis egyre több vállalat használja ezeket az eszközöket adóelkerülésre, mint ahogy az a Coinone és a Bithumb kripto-tőzsdék razziáján kiderült, így ezzel a lépéssel akarják elejét venni a korrupciónak, írja a Reuters.

Ha azonban el is fogadják a javaslatot, a teljes tiltáshoz többségi szavazatra van szükség, a 279 fős kormányzatot pedig nehéz lesz meggyőzni erről. Ezzel a teljes tiltás akár hosszú hónapokat vagy akár éveket is igénybe vehet. Dél-Koreában több mint egy tucat kriptovalutával kereskednek, és a lakosság igen nagy százaléka rendelkezik valamilyen virtuális valutával.

Hirdetés

Olyan dolgok váltak valósággá a gazdaságban, amiket sosem hittünk volna. >>>

Poénból csináltak egy kriptovalutát, most őrülten sokat ér

A bitcoin mintájára számtalan kriptodevizának, avagy digitális valutának nevezett eszközt hoztak létre, némelyiket kifejezetten valamilyen gyakorlati a céllal, a többit csak azért, mert el lehet adni, hisz most mindent vesznek, amire rámondják, hogy digitális valuta. Van egy, amit egy internetes mém paródiájaként hoztak létre, az is vagyont ér. Fellegi Tamás cikkét itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Fiatalokkal dolgozol? Ezekre figyelj, hogy ne váltsanak

Fiatalokkal dolgozol? Ezekre figyelj, hogy ne váltsanak

A dolgozó fiatalok majdnem fele, 44 százaléka érzi úgy, megbecsülik a munkahelyén, ez pedig új rekord. 36 százalékuk pedig előrelépési lehetőséget is lát - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A fiatalok 67 százaléka arra számít, hogy a nettó fizetésük emelkedni fog, a külföldi munkavállalást pedig 27 százalékuk venné fontolóra.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)