Hirdetés
Hirdetés

Orbán: az adórendszer így van kész, ez hosszútávra szól

2012. november 30., 08:29

A Kossuth Rádiónak adott reggeli miniszterelnöki interjúban elhangzott, hogy a kormány az adórendszert hosszútávra tervezi, nem lesznek benne változások, az új adónemek nem ideiglenesek.

"Az adórendszer így van kész. Amit elfogadott az Országgyűlés, az a magyar gazdaság adórendszere" - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión.

Ezzel egy új gazdasági modellt hoztunk létre, ami szerepel benne az hosszútávú. Nem fogjuk tehát csökkenteni ezeket az adónemeket. A bankadó, a közműadó és a monopol helyzetben lévő cégek adója hosszútávon fennmarad. A lakosság terheit azonban a kormány igyekszik csökkenteni - mondta Orbán Viktor.

Hirdetés

Nem lesz gázáremelés

A kormány igyekszik csökkenteni - de nem ígérik, hogy így is lesz - a rezsi költségeket: nem lesz gázáremelés, éppen csökkenteni próbáljuk azt - mondta. Arra a kérdésre, hogy hogyan azt felelte a szektor profitjának csökkentésével. Amellett tehát, hogy több adót fognak fizetni a szolgáltatók, a bevételük is csökkenne azáltal, hogy a lakosság kevesebbet fizetne.

Orbán Viktor szerint tudomásul kell vennie a nagy cégeknek, hogy Magyarországon szűkülni fog a profit. Úgy látja, hogy csak az energiatermelőknek kell profitálni, minden más szegmensben, ami a termelők és a fogyasztók közé ékelődik minimálisnak kell lennie a haszonnak. "Ebben eltökéltnek kell lenni, mert erős a szembeszél" - mondta.

Így értették az adósságcsapdát és a kiutat

Amikor a választási programban arról beszéltünk, hogy kiszabadítjuk Magyarországot az adósságcsapdából, akkor az államadósság mellett, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalatok adósságára is gondoltunk - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión. Most az önkormányzatok vannak soron.

A lakosság adósságcsapdából történő kimentésében nagy lépés volt a végtörlesztés, és a most is folyó árfolyamgát - mondta. Még egy hónapig lehet belépni ebbe a konstrukcióba, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy lépjen is be - mondta a kormányfő.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX0.000%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?