<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szociális hozzájárulási adó nem vonatkozna a 25 év alatti pályakezdőket alkalmazókra egy a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítvány szerint. A szociális hozzájárulási adó mértéke 27 százalék.

A 25 év alatti pályakezdőknél, akik legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkeznek a munkáltatóknak két évig nem kellene szociális hozzájárulási adót fizetni, legfeljebb 100 000 forint bruttó bér esetén, ha elfogadják a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága által benyújtott módosító javaslatot. A szociális hozzájárulási adó mértéke 27 százalék, vagyis 100 000 forintos bruttó bér esetén 27 000 forint.

Erről a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága - a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára - módosító indítványt nyújt be. A kedvezmény vonatkozna az 55 év felettiekre is, de az ő esetükben csak a szociális hozzájárulási adó felét engednék el - mondta Balog Ádám, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványt ismertetve a bizottság csütörtöki ülésén.

A helyettes államtitkár beszélt a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló módosító javaslatokról, amelyek között szerepel, hogy 100 ezer forintot meghaladó adótartozás esetén a vállalkozás kiesik a tételes adó hatálya alól. Az eredeti javaslatban 500 ezer forint volt a határ. Annak a vállalkozásnak nem kell megfizetnie a havi tételes adót, amelynek tagja legalább 30 napig nem keresőképes - mondta Balog Ádám.

A már korábban beterjesztett törvényjavaslat szerint a kisadózó vállalkozások évi 6 millió forint árbevételig bejelentett főállású kisadózónál havi 50 ezer, főállásúnak nem minősülők esetén havi 25 ezer forint tételes adót fizetnek jövőre.

Annak a kisadózónak, aki 6 milliónál nagyobb árbevételre tesz szert az adott évben, a 6 millió forint feletti bevétel 40 százalékát kell adóként befizetnie - mondta Balog Ádám. Az információt kiegészítette azzal, hogy ez a bevétel áfa nélkül értendő, hiszen a kisadózói kör alanyi adómentes.

Az NGM prognózisa szerint a közel 75 ezer evás vállalkozás kétharmada fogja választani az új adózási formát, s a költségvetésbe nagyságrendileg a korábban befizetett 20-30 milliárd forintnál csak néhány milliárddal kevesebb folyik majd be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos