1p
2008. első három negyedévében összesen 18 ügyben érkezett megkeresés az adóhatósághoz az országgyűlési biztostól
2008. első három negyedévében összesen 18 ügyben érkezett megkeresés az adóhatósághoz az országgyűlési biztostól.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz érkező ombudsmani megkeresések legtöbb esetben olyan konkrét adó- és illetéküggyel kapcsolatos panaszok, amelyek jellemzően az adóhatóság valamely eljárását, illetve intézkedését, vagy az intézkedés elmaradását sérelmezik - áll az adóhatóság e tárgyban közzétett közleményében. 2007-ben összesen 49 megkeresésből 47-re adott érdemi választ az adóhatóság, 2 ügyben a közlemény szerint a hivatalnak nem volt válaszadási kötelezettsége.

A 47 ügyből 26 esetben még 2007-ben elfogadta a választ az APEH-et megkereső ombudsman, így 2008. elején a fennmaradt 21 ügyben nem volt ismert, hogy az adóhatósághoz kérdéssel, észrevétellel forduló országgyűlési biztos elfogadja-e az APEH válaszát, illetve a megtett intézkedéseket. 1 EMMA nyilvántartással kapcsolatos esetben 2007-ben már elfogadta a választ az ombudsman, majd 2008-ban visszatért a kérdésre és intézkedést kért, amelyet az APEH meg is tett - olvasható az APEH honlapján.

2008. szeptember 30-áig az előző évről áthúzódott 21 ügyből 11-ben (ebből 1 ügyben vizsgálati jelentéssel) elfogadta a választ az illetékes ombudsman, 10 üggyel kapcsolatban a mai napig nem kapott visszajelzést az APEH a kérdéssel élő országgyűlési biztostól - állapítják meg.

Adókedvezmények: indulhat az év végi hajrá
2008. I-III. negyedévében összesen 18 ügyben érkezett ombudsmani megkeresés az adóhatósághoz. Ebből 1 megkeresés a vagyonosodási vizsgálatokról való általános tájékozódásra vonatkozik, melyben már többszöri levélváltás történt az ombudsmannal, a vizsgálat az ombudsman részéről még nem zárult le.

A közlemény szerint az APEH Központi Hivatalának Jogi és Koordinációs Főosztálya a fennmaradó 17 ügyből 15-ben adott érdemi választ az országgyűlési biztosoknak, a további 2 megkeresésre a válaszadás folyamatban van.

A 15 ügy közül az illetékes ombudsman 3 esetben elfogadta az APEH válaszát, 1-ben további intézkedést kért, amit megtett a hivatal, de erre még nem reagált az országgyűlési biztos. Egy ügyben az adóhatóság válaszát – jelentés formájában – részben fogadta el, de emellett intézkedést is kért, melyre a válasz kialakítása jelenleg folyamatban van, 10 ügyben pedig az APEH érdemi válaszára még nem reagált az országgyűlési biztos - olvasható az adóhatóság honlapján.

Nehéz túljárni az APEH eszén
Nehogy ráfázzon: jól kezeli az áfát?
Az APEH-nél nincs válság
Az APEH kíváncsi a véleményünkre
Az APEH védi a 90-es IQ-t

Privátbankár

Címkék: Adó

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG