1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az államtitkár háromfelé dobná a terheket, amik a most bejelentett adóemelésekből adódik. Csakhogy Varga Mihály még hétfőn még arra számított, hogy nem nőnek a lakosság terhei.

El kell osztani a terheket az állam, a lakosság és a cégek között - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a Business News Network kanadai televíziónak adott interjújában arra a kérdésre válaszolva, hogyan fogadták Magyarországon a hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket, így a tranzakciós és a távközlési adó emelését. Varga Mihály hétfőn még azt mondta, hogy a verseny miatt nem számít rá, hogy a pluszterheket a cégek áthárítanák a lakosságra.

Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: olyan cégeket érintenek a lépések, amelyek képesek viselni a terheket. Hozzátette, hogy az intézkedések nem a multinacionális vagy külföldi cégek ellen irányulnak, és összességében a cégek működésére is kedvezően hat a költségvetési stabilitás.

Utóbbi kapcsán kiemelte, a büdzsé stabilizálása nem volt könnyű feladat, de fő eredménye már látszik: 2012-ben jóval a 3 százalékos küszöb alatt, 1,9 százalékon volt a GDP-arányos költségvetési hiány. A stabil költségvetési helyzet azért is fontos, mert ez az előfeltétele az egészséges növekedésnek.

Valamikor bevezetnénk az eurót

Cséfalvay Zoltán megerősítette, hogy Magyarország szeretné bevezetni az eurót, a kérdés csak ennek időzítése, először teljesíteni kell az ehhez szükséges feltételeket.

A gazdaság stabilizálásával párhuzamosan a kormány átfogó reformokat - például oktatási, munkaerő-piaci - is végrehajtott azzal a céllal, hogy növelje az ország versenyképességét és egy munka- és teljesítményalapú országot hozzon létre - jelezte.

Az államtitkár arra a kérdésre, hogy a magyar lakosság támogatja-e ezeket a reformokat, elmondta: a kormánynak erős többsége van a parlamentben, és álláspontja szerint megvan a támogatottsága a reformok előre vitelére.

Cséfalvay Zoltán magyar-kanadai üzleti fórumon vett részt Kanadában, valamint tárgyalt a kanadai kutatási miniszterrel. Az államtitkár kiemelte: szeretné bátorítani a kanadai cégeket a Magyarországon való befektetésre, az országban meglévő kedvező üzleti környezet kihasználására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG