1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az iskolakezdés gyermekenként akár 50 ezer forintos többlet terhet is jelenthet, de ez a kiadás csökkenthető, ha a szülők munkáltatójuktól iskolakezdési támogatást kapnak.

Az 50 ezres iskolakezdési kiadás nagyon könnyen összejön. Elég ha csak a tankönyvcsomagokra, az új iskolatáskára, tornafelszerelésre, irodaszerekre, első havi ebédpénzre és esetleg a féléves osztálypénzre gondolunk. Mindezt kompenzálhatja a munkaadó saját döntése alapján adott iskolakezdési támogatás.  A juttatás idén még történhet a tavalyi rendszer alapján, vagyis a munkaadó részére kért számla ellenében, utalvány formájában, vagy természetben, azaz a munkaadó ad a  munkavállalónak olyasmiket, amire a gyereknek szüksége lehet.

Fontos tudni viszont, hogy jövő januártól viszont már csak utalvány formájában, vagy elektronikus fizetési kártyával (e-utalvány) nyújtható támogatás, amely az iskolakezdést megelőző, valamint az azt követő 60 napban, egyszer lehet igénybe venni. Idén tehát a szeptember 3-án  kezdődő oktatás esetében ez a július 4. és november 2-a közötti időszakot jelenti. Kedvező változás jövő januártól, hogy a támogatás az iskolakezdést megelőző 60. naptól egészen év végéig adható lesz.

Ki kaphat és mekkora támogatást?

Azok a munkavállalók kaphatnak iskolakezdési támogatást, akiknek általános iskolába vagy középiskolába jár a gyermekük. Fontos kiemelni a szülői vagy gyámjogosultságot a családi pótlékra, ezek nélkül ugyanis nem adható támogatás. Szintén érdemes megemlíteni, hogy mindkét szülő részesülhet a támogatásban ugyanazon gyermek után, ennek megfelelően a támogatás összege akár a duplájára is nőhet.

Gyakorlatilag bármilyen összeg adható, azonban a kedvező adóztatás miatt évente a minimálbér 30 százaléka, azaz 27.900 forint támogatás juttatható minden egyes gyermek után és ez az összeg magasabb a tavalyi 23.400 forintnál. Mivel az iskolakezdési támogatást mindkét szülő ugyanazon gyermeknél is igénybe veheti, így gyermekenként a támogatás összege elérheti az 55.800 forintot a tavalyi 46.800 forinttal szemben - olvasható az RSM DTM Hungary blogjában.

 

    LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

    Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
    Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
    Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


    Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

    Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
    Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
    A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
    Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
    Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
    Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
    Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
    Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
    A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
    Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
    Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
    A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
    Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
    Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
    Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
    Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
    Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
    Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
    Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
    Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
    Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
    Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
    Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
    Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
    Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
    Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
    Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
    Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
    Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
    Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
    hírlevél
    Ingatlantájoló
    Együttműködő partnerünk: 4iG