<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már kiállított számlával kapcsolatban kétféle korrekcióra lehet szükség: vagy érvényteleníteni, vagy módosítani kell. Elektronikus számla esetén csak új számlával korrigálhatunk, kézzel írottnál lehet módosítani az eredetin is.

2008. január 1-jétől a számlakorrekciók és számlák hivatalos neve nem sztornó és helyesbítés, hanem érvénytelenítés és módosítás.

Érvényteleníteni kézzel írott és számítógéppel készült számla esetében is csak új, jóváíró számla kitöltésével tudunk. (Számítógéppel kiállított vagy elektronikus számla esetében a számlázó program egyébként is csak akkor működik előírásszerűen, ha a számlába utólag nem enged belejavítani.) A jóváíró számlát mínuszos előjellel, kézzel írott számla esetén ugyanabban a számlatömbben kell elkészíteni.Számla: hogyan javítsuk?

 

A módosítás történhet módosító számlán, vagy - kézi kiállítású számla esetén - magán az eredetin is. Ezt úgy tehetjük meg, hogy egy vonallal áthúzzuk a téves adatot, úgy, hogy az jól olvasható maradjon. A helyes adatot a javítás fölé vagy alá írjuk, és a javítás dátumát feltüntetve szignáljuk a számlát. Többpéldányos számla esetén a javítást minden példányon el kell végeznünk. Számítógéppel kiállított vagy elektronikus számla esetében nem lehet kézzel javítani: ebben az esetben az érvénytelenítéshez hasonlóan jóváíró számlát kell kiállítanunk, amely hivatkozik az eredeti számlára.

A kiállított érvénytelenítő és módosító számlákon az általános adatokon kívül mindig rajta kell, hogy legyen az eredeti számlára való hivatkozás, a módosítás által érintett adat, a módosítás természete és számszerű hatása, illetve a kibocsátó és a címzett adószáma, ha azt az eredeti számla tartalmazta.

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG