<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai rengeteg jelöletlen burgonyát foglaltak le Újfehértón egy gazdálkodó telephelyén. A krumplikat megsemmisítették.

Az EKÁER rendszer adatainak elemzésekor egy újfehértói gazdálkodó keltette fel a NAV munkatársainak érdeklődését, akinek adóbevallásában a közösségből származó beszerzései, valamint az EKÁER bejelentései között ellentmondások voltak.

Gyanúból bizonyosság

A NAV emiatt folyamatosan figyelemmel kísérte az adózó bejelentéseit. A vállalkozás előírásszerűen bejelentette több kamionnyi burgonya érkezését, és rendelkezett a szállítmányokhoz kapcsolódó EKÁER számokkal is.

A pénzügyőrök a HU-GO útdíjrendszer nyomvonaladataiból pontosan tudták, mikor érkeznek aznap a járművek a cég telephelyére, és az aznapi utolsó jármű célba érkezése előtt célirányosan közúti ellenőrzést tartottak, ezzel párhuzamosan az adóhatóság ügyeletesei az adott árut érintően feladóként és címzettként megjelölt társaságokat is vizsgálták.

Azonosíthatatlan eredet

Megállapították, hogy az adott szállítmányon ömlesztett formában érkezett 22 tonna burgonya, amely semmilyen minőségi jelzéssel nem volt ellátva, eredete bizonytalan. Az áru eredetének tisztázása érdekében megkeresték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt.

A pénzügyőrök lekísérték a szállítmányt a vállalkozás telephelyére, és helyszínre érkező élelmiszerbiztonságot felügyelő ellenőrök a rakományt azonnal zárolták és vizsgálatot kezdtek.

A raktár is zárolásra került, ahol a már korábban megérkezett árut tárolták. A burgonya magyar termékké történő átcsomagolása és gyors értékesítése volt a cél, amellyel egyrészt a magyar minőségbe vetett bizalmat játsszák ki, másfelől az áru igazolatlan származása miatt a vásárlók egészségét is károsíthatja. A gyanú beigazolódott, így a kormányhivatal intézkedett a helyszínen lévő 80 tonna burgonya megsemmisítéséről.

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG