<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
EKAER
Adó Nem is olyan rossz az adórendszerünk? Reagált a minisztérium
Privátbankár.hu | 2015. május 8. 11:03
Egy friss felmérés szerint 100 egységnyi jövedelem kifizetése Magyarországon 196 egységnyi költséggel jár a munkáltatónak, ezzel a régióban rekorderek vagyunk. Az NGM szerint viszont nem ennyire borús a kép, ha valakinek gyerekei is vannak - itt a minisztérium kommentárja.
Adó Elszabadult hajóágyú lehet az adóhatóság csodafegyveréből
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 14:57
Bár adtak némi haladékot az EKAER-rendszer próbaüzemének kitolásával, a szakértők szerint azóta sem történt semmi látványos előrelépés a pontatlanságok javításával, a részletszabályok meghatározásával kapcsolatban. A vállalkozások továbbra sem tudnak felkészülni a március 1-jei indulásra, amíg nem tisztáznak bizonyos kérdéseket a jogalkotók.
KKV Még nem kellene bevezetni - ebből sok bajunk lesz
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 12:21
A logisztikai szolgáltatók szerint még több türelmi idő kellene az EKÁER bevezetéséhez, de ha minden a jelenlegi formában marad, a rendszer sok feszültséget fog okozni.
Adó Árgus szemek a kamionokon: most már minden adott a csalók ellen
Privátbankár.hu | 2014. december 31. 15:16
Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (ekáer) működéséről szóló miniszteri rendelet szerdán, amely tartalmazza az ekáer elektronikus felületén történő bejelentési, változás-bejelentési kötelezettség részletes szabályait.
Adó Emiatt lesz a legnagyobb izgalom januárban Magyarországon
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 09:23
Már lehet regisztrálni a NAV EKÁER-portálján; folyamatosan egyeztetnek, kérdésekre válaszolnak a hatóság emberei, de január végéig még nem osztanak bírságot azoknak, akik nem tudják bevezetni a változtatásokat.
Adó A kormány kezd rájönni, hogy lehetetlent kér a cégektől
Privátbankár.hu | 2014. december 12. 16:24
2015. január 1-jétől szinte minden útdíjköteles gépjárműre és több esetben a kisebbekre is ki kell váltani az EKAER-számot - a rendszer hasznos lesz a csalások ellen, de extrém mértékű adminisztrációs terhet ró a szállításintenzív területeken működő cégekre. A kormány most adott még két hetet a bevezetésre a cégeknek.
Adó Harc az áfacsalók ellen: akkora papírmunkát kapnak a cégek, hogy beleszakadnak
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 11:30
2015. január 1-jétől szinte minden útdíjköteles gépjárműre és több esetben a kisebbekre is ki kell váltani az EKAER-számot – hívja fel a hazai szállítmányozók figyelmét a MAZARS legfrissebb összeállítása. A vezető adótanácsadó vállalat szerint a „körhinta” áfacsalások visszaszorítására létrehozott Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer extrém mértékű adminisztrációs terhet ró a szállításintenzív területeken működő cégekre, miközben új, kreatív eszközökkel nem csak a fuvarozási szektorban támogatja a NAV ellenőrzési és behajtási tevékenységét.
Adó Új világ köszönt be a magyar adórendszerben - sok céget ér majd meglepetés
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 06:10
Az adótörvények jövő évi változásai a megszorítások, az adminisztratív terhek növekedésének irányába mutatnak. Az EKAER rendszer bevezetése néhány héten belül megtörténik, a bírságok mértéke akkora, hogy simán megrengethet egy vállalatot, sok céget érint, a részletszabályok mégis hiányoznak - hogy lehet erre mégis felkészülni?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG