1p
A Kossuth Rádiónak adott reggeli miniszterelnöki interjúban elhangzott, hogy a kormány az adórendszert hosszútávra tervezi, nem lesznek benne változások, az új adónemek nem ideiglenesek.

"Az adórendszer így van kész. Amit elfogadott az Országgyűlés, az a magyar gazdaság adórendszere" - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión.

Ezzel egy új gazdasági modellt hoztunk létre, ami szerepel benne az hosszútávú. Nem fogjuk tehát csökkenteni ezeket az adónemeket. A bankadó, a közműadó és a monopol helyzetben lévő cégek adója hosszútávon fennmarad. A lakosság terheit azonban a kormány igyekszik csökkenteni - mondta Orbán Viktor.

Nem lesz gázáremelés

A kormány igyekszik csökkenteni - de nem ígérik, hogy így is lesz - a rezsi költségeket: nem lesz gázáremelés, éppen csökkenteni próbáljuk azt - mondta. Arra a kérdésre, hogy hogyan azt felelte a szektor profitjának csökkentésével. Amellett tehát, hogy több adót fognak fizetni a szolgáltatók, a bevételük is csökkenne azáltal, hogy a lakosság kevesebbet fizetne.

Orbán Viktor szerint tudomásul kell vennie a nagy cégeknek, hogy Magyarországon szűkülni fog a profit. Úgy látja, hogy csak az energiatermelőknek kell profitálni, minden más szegmensben, ami a termelők és a fogyasztók közé ékelődik minimálisnak kell lennie a haszonnak. "Ebben eltökéltnek kell lenni, mert erős a szembeszél" - mondta.

Így értették az adósságcsapdát és a kiutat

Amikor a választási programban arról beszéltünk, hogy kiszabadítjuk Magyarországot az adósságcsapdából, akkor az államadósság mellett, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalatok adósságára is gondoltunk - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión. Most az önkormányzatok vannak soron.

A lakosság adósságcsapdából történő kimentésében nagy lépés volt a végtörlesztés, és a most is folyó árfolyamgát - mondta. Még egy hónapig lehet belépni ebbe a konstrukcióba, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy lépjen is be - mondta a kormányfő.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG