1p

Földbe áll a magyar gazdaság? Okozhat földrengést az amerikai elnökválasztás? Mire lesz elég a kormány akcióterve?
Online Klasszis Klub élőben Pogátsa Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a közgazdász-szociológustól!

2024. október 31. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kossuth Rádiónak adott reggeli miniszterelnöki interjúban elhangzott, hogy a kormány az adórendszert hosszútávra tervezi, nem lesznek benne változások, az új adónemek nem ideiglenesek.

"Az adórendszer így van kész. Amit elfogadott az Országgyűlés, az a magyar gazdaság adórendszere" - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión.

Ezzel egy új gazdasági modellt hoztunk létre, ami szerepel benne az hosszútávú. Nem fogjuk tehát csökkenteni ezeket az adónemeket. A bankadó, a közműadó és a monopol helyzetben lévő cégek adója hosszútávon fennmarad. A lakosság terheit azonban a kormány igyekszik csökkenteni - mondta Orbán Viktor.

Nem lesz gázáremelés

A kormány igyekszik csökkenteni - de nem ígérik, hogy így is lesz - a rezsi költségeket: nem lesz gázáremelés, éppen csökkenteni próbáljuk azt - mondta. Arra a kérdésre, hogy hogyan azt felelte a szektor profitjának csökkentésével. Amellett tehát, hogy több adót fognak fizetni a szolgáltatók, a bevételük is csökkenne azáltal, hogy a lakosság kevesebbet fizetne.

Orbán Viktor szerint tudomásul kell vennie a nagy cégeknek, hogy Magyarországon szűkülni fog a profit. Úgy látja, hogy csak az energiatermelőknek kell profitálni, minden más szegmensben, ami a termelők és a fogyasztók közé ékelődik minimálisnak kell lennie a haszonnak. "Ebben eltökéltnek kell lenni, mert erős a szembeszél" - mondta.

Így értették az adósságcsapdát és a kiutat

Amikor a választási programban arról beszéltünk, hogy kiszabadítjuk Magyarországot az adósságcsapdából, akkor az államadósság mellett, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalatok adósságára is gondoltunk - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádión. Most az önkormányzatok vannak soron.

A lakosság adósságcsapdából történő kimentésében nagy lépés volt a végtörlesztés, és a most is folyó árfolyamgát - mondta. Még egy hónapig lehet belépni ebbe a konstrukcióba, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy lépjen is be - mondta a kormányfő.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG