1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az adóhivatal idei ellenőrzési irányelve szerint idén fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a magán-fogorvosi rendelők. A cégadatbázis szerint a revizorok több mint 2500 vállalkozás közül választhatnak, melyek fele veszteséges papíron. A nyereséges fogászatok túlnyomó részének 2 millió forint alatti az éves profitja.

Ma összesen 2667 olyan cég működik Magyarországon az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, amely főtevékenységként fogorvosi járóbeteg ellátással foglalkozik. A tavaly leadott beszámolók alapján mindössze mintegy 50 százalékuk, 1741 rendelő tudott nyereséget elérni 2010-ben.

A gazdasag.hu összefoglalója szerint a profittermelő fogászatok közül mindössze két cég akadt, amelynek nyeresége meghaladta a 100 millió forintot: a fővárosi Kreatív-Fogklinika Kft. és a győri Solydent Kft. Az 50 és 100 millió forint közötti nyereség is meglehetősen ritka, mindössze 7 vállalkozás került ebbe a kategóriába. Három fővárosi rendelő, a Dent-Art Doktor Kft., az Implantcenter Kft., valamint a Vital Point Kft, továbbá két mosonmagyaróvári fogászat, az Expertdent Kft, valamint a KG Dental Eu Kft. Rajtuk kívül a balatonfüredi Dr. Dent Travel és a hévízi Gelencsér Dental Kft. tudott bekerülni a top nyereséggel rendelkezők közé.

A 10 és 50 millió forint közötti kategóriában sincs számottevően sok cég (összesen 61 darab), 2 és 10 millió közötti nyereséget 431 vállalkozás, míg 2 millió alattit 1301 cég ért el.

A költségvetési bevételek több mint 92 százalékát, az idén mintegy 10 500 milliárd forintot, a tavalyinál ezermilliárd forinttal többet az adóhivatalnak kell biztosítania, amit az adózói bázis szélesítésével kíván elérni. A következő évek adóellenőrzéseit előkészítő adatgyűjtések kiemelt célterülete a  kiskereskedelem mellett a jogi, számviteli, adószakértői tevékenység, a magánrendelőkben végzett járóbeteg-, fogorvosi- valamint egyéb humán-egészségügyi ellátás lesz. Részletek >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG