<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Különösen nagy érdeklődés mellett indult hétfőn Szlovákiában az állami számlalottó, amelynek bevezetésétől az adóbevételek növekedését várja a kormány.

A számlalottón, amit az állami szerencsejátékok üzemeltetője, a Tipos bonyolít, állampolgárságra tekintet nélkül minden 18. életévét betöltött személy részt vehet akár már egyetlen, két hónapnál nem régebbi, Szlovákiában kapott üzleti számlával. Be kell jegyeztetni a számla azonosító kódját, aminek fejében egy a játékban való részvételre feljogosító személyi kódot kap a számlabirtokos.

A számlák regisztrációjára az állami szerencsejáték honlapján ingyenesen, a Tipos irodáiban 20 eurócent illetékért, SMS-ben pedig 15 eurócentért lehet megtenni, minden egyes számla külön játékszelvénynek minősül. A bejegyzett számlák tulajdonosai közül havonta kétszer 10-10 nyertest sorsolnak, az első helyezett 10 ezer euró adómentes pénzjutalmat nyer. Az első sorsolásra szeptember 30-án kerül sor.

A Tipos közlése szerint a számlalottó iránt már az első napon rendkívül nagy volt az érdeklődés, az első üzleti számlát alig tíz másodperccel éjfél - a játék hivatalos megindítása - után jegyeztette be tulajdonosa, a kora délutáni órákban pedig a bejegyzett számlák száma már meghaladta a 120 ezret. Ez a szerencsejáték-üzemeltető szerint 15-20 ezer résztvevőt jelez.

Az első nap az állami számlalottón résztvevők jelentős része, mintegy 80 százaléka a játék honlapján való ingyenes regisztrációt választotta. A Tipos közlése szerint az első napon nem volt zökkenőmentes a regisztráció a honlapon, ugyanis a délelőtti órákban hackerek úgynevezett DDoS támadást (a szerverek kapacitását célzott tömeges lekérdezések által lefoglaló támadás) indítottak szervereik ellen, amelynek következtében a rendszer közel két órára kieséseket produkált. A honlap a délután folyamán már kifogástalanul működött.

Az állami számlalottó első napját a vártnál is sikeresebbnek értékelte az ötletgazda szlovák pénzügyi tárca, amely a kezdeményezéstől az adóelkerülések csökkentését, valamint a számlakérés gyakorlatának lakossági népszerűsítését várja. Peter Kazimír szlovák pénzügyminiszter a számlalottó hivatalos megindítását követően újságíróknak azt mondta: Szlovákiában évente mintegy 150 millió eurót (közel 45 milliárd forint) tesz ki az az összeg, amely nem kerül be az államkaszába áfaelkerülés miatt, a helyzet orvoslására a számlalottó lesz a tárca egyik eszköze.

Az állami számlalottó intézménye nem ismeretlen Európában, eddig azonban csak Máltán alkalmazták. Az alapötlet Tajvanról származik, ahol sajtóközlések szerint már az 1950-es évek óta sikerrel alkalmazzák ezt a módszert az adóbevételek növelésére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos