Ebben is követjük Nyugat-Európát: míg odakint évente átlagosan 2-2,2 kiló kígyóuborkát esznek meg évente, Magyarország is lassan felzárkózik, nálunk 1,6-1,8 kiló fogy egy évben fejenként, ezt közölte a NAK a Privátbankár.hu-val. A várakozások szerint idén 18 ezer tonna uborka terem majd itthon, ami bőven kielégíti a keresletet. Az uborkánál egyébként is nagyon fontos a frissesség, ezért az import uborkával szemben a hazainak lényeges előnyei vannak.
Magyarországon a hajtatott uborka termesztése évek óta 100 hektár körül mozog, ebből 60-70 hektár a kígyóuborka, amit 30-40 hektáron folyó salátauborka termesztés egészít ki. A téli időszakban viszont nehéz gazdaságosan termelni, ez főleg a Spanyolországból érkező konkurens olcsó import áru miatt van. A konzervuborkát az elmúlt években jellemzően kordonos művelésben termesztették, ennek termőterülete 5-600 hektár között ingadozik, az éves termésmennyiség pedig 13-14 ezer tonna.