1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az AEGON kötelező biztosítással kapcsolatos kampányában az átlagosnál jóval nagyobb figyelmet fordítanak a meglévő ügyfelekre - casco kedvezmény külsős biztosítás után is jár
Az AEGON kötelező biztosítással kapcsolatos kampányában az átlagosnál jóval nagyobb figyelmet fordítanak a meglévő ügyfelekre - casco kedvezmény külsős biztosítás után is jár.

Az AEGON várakozásai szerint idén 600 ezer autós vált biztosítót, becsléseik szerint átlagosan néhány ezer forintot lehet spórolni a díjakkal. Az idei kampány a biztosító megítélése szerint eddig sok meglepetést nem hozott, a piaci szereplők magatartása nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult. Az elmúlt évi kampány győztesei nem változtattak a taktikájukon, megpróbálták ugyanazokat a paramétereket hozni, ami már bejött egyszer - jelezte sajtóközleményében a cég.

Az AEGON-nál kiemelték, hogy egy-egy szűkebb célcsoportnak szóló, de kiugró mértékű kedvezménnyel próbálnak piacot nyerni. A kisgyermekes családokat már eddig is kiemelten kezelték, az idei kampány újdonsága viszont a pénzügyi szektor dolgozóinak és a biztosítási üzletkötőknek szóló jelentős kedvezmény – foglalta össze a kampánycélokat a biztosító sajtótájékoztatóján Szombat Tamás, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Az AEGON Magyarország 2010-es tarifáinak kialakításakor - az új célpiaci szegmensek megnyerése mellett - a legfontosabb szempont az állományvédelem volt, az átlagosnál jóval nagyobb figyelmet fordítottak a meglévő ügyfelekre - hangsúlyozták. A vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint a kampányban az AEGON 0%-os díjemelési indexet alkalmaz, a kármentesen vezető meglévő ügyfeleknek pedig mindenképpen csökken a díja. Az újrakötéseket ezáltal megpróbálják minimálisra szorítani, nem lesz érdemes ugyanis felmondani a szerződést, ha az új ugyanazzal a kedvező tarifával lesz megköthető.

A cégnél új kedvezményként jelenik meg a mostani kampányban, hogy a casco kedvezmény akkor is jár, ha nem az AEGON-nál van az ügyfél casco-ja. Az elmúlt évek történései alapján azonban még a díjnál is fontosabb az, hogy olyan biztosítót válasszanak az autósok, amelynek a tőkehelyzete, és szolgáltatásai is megfelelőnek mondhatók – hívta fel rá a figyelmet Szombat Tamás.

Az AEGON egyébként az év elején 8,5 milliárd forintos kötelező-állománnyal és 285 ezer ügyféllel rendelkezett. A mostani kampánytól nagyjából 50-100 ezres portfóliónövekedést várnak. Ebből nagyjából 30%-ot a saját hálózat, 45-50%-ot pedig az alkuszok hozhatnak - mondta a Privátbankár kérdésére Szombat Tamás. Az ügyfelek közül leginkább a 35-44 év közöttieket próbálták tarifáikkal megcélozni - tette hozzá.

Az AEGONdirekt.hu - mely az AEGON Magyarország direktbiztosítási szolgáltatásokat kínáló vállalata - a kampány új szereplőjeként meghatározó számú – 8 ezer darab – gfb szerződés megkötését tűzte ki célul - mondta Marosvölgyi Péter. A szakmai igazgató jóslata szerint jó esetben ez a szám azonban akár a duplája is lehet. A direktbiztosítónál egyébként ugyanazon az áron lehet az AEGON termékeit megkötni, mint más csatornákon keresztül.

Az AEGONdirekt.hu ugyanakkor olyan kiemelkedően kedvező biztosítási ajánlatokkal is készült a kampányra, amelyekhez még csak nem is kell kötelező biztosítást kötni - hangsúlyozta Marosvölgyi Péter. Október 31-étől december 31-éig bárki, akinek nincs élő lakásbiztosítása az AEGON-nál most 1 forintért kötheti meg ingatlana biztosítását.

A lakásbiztosítási csomag tartalmaz ugyan egy 3 éves hűségnyilatkozatot, de a biztosító elmondása szerint a 2. és 3. évben is a piaci átlag alatti lesz a biztosítás díja. Szintén a csomag része egy 50 ezer forintos önrész, ami azt jelenti, hogy az ún. bagatell károkat az ügyfélnek be kell vállalnia - hívták fel rá a figyelmet a sajtótájékoztatón. A szakmai igazgató számításai szerint három év alatt összesen 25-30 ezer forint spórolható meg ezzel a konstrukcióval.

Pénteken kiderül, kié a legjobb kötelező tarifa
Kgfb: alkuszok nélkül, kedvezőbb áron
Az autósok fele találna olcsóbb kötelezőt
Zsebébe nyúlt a Generali a MÁV ÁBE csődje miatt
Az autósok harmadának a legmagasabb bónusz jár
Kötelező: idén már csak drágábbra válthatunk?

Privátbankár

Címkék: Biztosítás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG