<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az Erste Biztosító 2012-es díjbevétele 15,1 milliárd forint volt, ez 6,2 százalékos növekedés.

Jelentős mértékben, 6,2%-kal növekedett az Erste Biztosító 2012-es díjbevétele, ami 15,1 milliárd forintot jelent. A társaság adózás előtti eredménye több mint kétszer ekkora növekedéssel (15%) 426 millió forintra gyarapodott 2001-hez képest. A teljes biztosítási piac 6,5%-kal esett vissza tavaly, míg az Erste Biztosító tevékenységi területe, az életbiztosítási piac ennél is nagyobb mértékben, 9,3%-kal csökkent.

A 9,3%-kal csökkenő életbiztosítási piacon az Erste Biztosító 15,1 milliárd forintra növelte díjbevételét (+6,2%). Mind az egyszeri, mind a tartós növekedés alapjául szolgáló folyamatos díjas életbiztosítási bevételek gyarapodtak a társaságnál. Előbbi terén 9,5 milliárd forint díjbevételt ért el a társaság (+7,5%), míg a folyamatos díjas szerződésekre 5,6 milliárd forint folyt be (+4,2%). A társaság magyar szabályok szerinti adózás előtti eredménye a 2011-es eredményekhez képest 15%-kal lett magasabb, így 426 millió forintot tett ki.

Kifejezetten pozitív eredményt hozott a 2012-es év, hiszen az Erste Biztosító egyike annak a négy társaságnak, akik növekedést könyvelhettek el tavaly az életbiztosítási üzletágban – mondta Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A Vienna Insurance Group (VIG) magyarországi leányvállalatai, az Union és az Erste Biztosító egyaránt jelentős nyereséggel zárták a 2012-es évet, hiszen mindkét társaság 6% fölötti díjbevétel növekedést ért el, és 15%-ot meghaladó mértékben tudta növelni adózási előtti eredményét. A két biztosító révén az osztrák központú VIG 42 milliárd forintot meghaladó összesített díjbevétellel, erős pozícióval rendelkezik a magyar biztosítási piacon.

Az Erste Bank veszteséggel zárt tavaly, de korántsem bukott akkorát, mint 2011-ben. Részletek >>>

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG