<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Elégedett az elmúlt évvel a Vienna Insurance csoport - a társaság két régi magyar biztosítója piac felett nőtt és nyereséges lett, míg az új szerzemény, a Vienna Life jól indult, s idén már elérheti a break event.

A folyamatos életbiztosítások kismértékű pozitívba fordulása és a kgfb-díjak növekedése adhat okot az örömre 2014-ben a biztosítási piacon. Előbbit a nyugdíjbiztosítás adókedvezménye hajtotta, utóbbit ugyanakkor a biztosítók ésszerű díjnövekménye mellett az új autók értékesítésének bővülése is segítette – mondta Lehel Gábor.

A Vienna Insurance Group három hazai társaságának elnöke, az Union Biztosító vezérigazgatója szerint a cégek fókuszában a nyugdíjbiztosítás volt – mindhárom cég, az Union, az Erste és az új szerzemény, az AXA-tól július 3-ával átvett új társaság, a Vienna Life Biztosító (VLB) a nyugdíjbiztosítási területen külön-külön saját piaci súlyánál jobban teljesített.

Szegmenstől függően 7-8 százalékos a piaci részesedése a VIG-nek hazánkban, ezzel az összpiaci részesedése 7. a magyar biztosítók rangsorában. A társaság terveknek megfelelően teljesített, a csoporton belül az Erste Biztosító profitja a legnagyobb, de a zászlóshajó, Union is profitábilis lett. A Vienna Life ugyan még veszteséges, de a break even már az idei évben bekövetkezhet – mondta el Vadas-Földvári Anett, a VLB vezérigazgatója.

Portfólióbővítés a profitabilitást figyelembevéve

Az idei tervekről szólva a vezérigazgató elmondta, ugyan szeretnének a piac felett teljesíteni a díjbevétel tekintetében, azonban a fő cél a profitabilitás megteremtése. Hosszú távra tervezünk, a biztosítók ugyancsak hosszú távra választottak maguknak stratégia partnert. Az Union több MLM-rendszerben dolgozó partnerrel dolgozik, a társaság tavaly megerősítette és kibővítette stratégia partnerségét a Magyar Telekommal. Az Erste Biztosító 99 százalékban az Erste Bankra építi az értékesítését, Raveczky Zsolt, a biztosító vezérigazgatója szerint az idei év még komolyabb lehetőséget jelent, hiszen a devizahitelek forintosítása és az elszámolás miatt idén igen sok ügyfél látogat majd a fiókokba.

A Vienna Life a Prémium Egészségpénztárral (a piac 2. legnagyobb egészségpénztára) működik együtt. A másik partner, a szintén a VIG tulajdonában lévő Money & More, míg a vállalati értékesítésben a nagyobb brókercégekkel működnek együtt.

A szinergiák kiaknázása érdekében az egyes részterületek tekintetében sor került átcsoportosításokra a társaságok között – mondta Lehel Gábor.

Kitörési pontok

A nyugdíjbiztosítások terén a piac idén vélhetően eléri a tavalyi 50 ezres szerződést. Raveczky Zsolt emellett a kockázati biztosítások felfutására és a keresztértékesítés (lakáshitel) mellé értékesített lakásbiztosítások számának komoly növekedésére számít. Lehel Gábor ezt kiegészítette azza is, hogy a folyamatos díjas kockázati biztosítások (élet- és nem élet) felfutásában bíznak, emellett pedig az ipari vagyonbiztosítások terén lehet előrelépés a piacon.

A Vienna Life ezen túl a jelenlegi 8 százalékról 10 százalékra akarja növelni a piaci részarányát az utasbiztosítások terén. Vadas-Földvári Anett szerint emellett az egészségbiztosítást is fejlődő területnek nevezte: miután a társaság átdolgozta és olcsóbbá tette termékét, ezért a csoportos egészségbiztosítások terén komoly bővülésre számítanak – s ezt az év eleji kötések alátámasztják. Az év második felében pedig az egyéni egészségbiztosítások terén is előrelépne a Vienna Life.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG